galerie

girl16 | 15-10-2007 | onzeker

Ook ik voel me enorm onzeker over mijn schaamlippen. Dat is na het zien van de docu minder geworden. Ik ben 16 jaar, en was/ben van plan dit te laten corrigeren. Tot voorkort zag ik eigenlijk nooit een probleem in het feit dat mijn binnenste schaamlippen iets uitstaken, totdat ik foto's zag van andere vrouwen die dit niet hadden. Ik werd onzeker, en schaamde me dood als ik naakt was. Ik durf eigenlijk niet zo goed meer naar de sauna, al vind ik het ontzettend lekker. Ook ben ik bang dat als ik met een man naar bed ga, hij mijn schaamlippen lelijk zal vinden, en op me af zal knappen. Het is allemaal heel tegenstrijdig, ik werk als model en heb voor meerdere glossy magazines gewerkt, o.a. in Milaan. Je zou dus zeggen dat ik me waarschijnlijk niet onzeker zou hoeven voelen over mijn lichaam, maar niets is minder waar. Al heeft dat eigenlijk weinig met mijn vagina te maken.

Ik ben verder erg blij te horen dat veel vrouwen dit hebben, want dat wist ik dus oprecht niet. Stom eigenlijk. Iedereen wil toch voldoen aan een bepaald ideaalbeeld, zeker als het gaat om je vagina, wat mij betreft. Ik voel(de) me minder vrouw door het zien van andere naakte vrouwen in bladen. Nu twijfel ik dan ook of ik deze ingreep moet doorzetten of niet. Ik blijf er toch wel onzeker door. Ergens is het natuurlijk belachelijk dat ik niet met iemand naar bed wil vanwege mijn vagina, dat weet ik. Maar toch blijven er twijfels. Zouden mannen echt weten dat het praktisch normaal is dat je binnenste schaamlippen iets uitsteken, of willen ze liever een playboy pussy?

Het is een ontzettend onsamenhangend verhaal geworden nu ik het zo lees, maar heb gewoon geprobeerd op te schrijven wat ik dacht en voelde. Hoop dat het een beetje te begrijpen is.

Groetjes,

Gril16

lees commentaar [10] | reageer

Jette | 14-10-2007 | Mijn kont

Jette | 14-10-2007 | Mijn kont

Ik ben 16 jaar, 1.76 m,weeg 62 kiloen dit is mijn kont.

Goed gekeurd?

lees commentaar [6] | reageer

Christina | 14-10-2007 | cultuurverschillen

Hallo allemaal,

Mag ik de cultuur gebondenheid en daarmee tegelijkertijd de belachelijkheid van de huidige schaamlip correcties benadrukken?

Ik was laatst in Rwanda, waar binnenste schaamlippen nou juist groter en langer worden gemaakt door er aan te trekken. (auw!) Dit wordt gezien als mooier en natuurlijk hoe kan het ook anders: seksueel plezieriger voor de man...

Waar gaat het nou helemaal over?

het is ook nooit goed! En hoezo plezieriger voor de man? Toen ikdaarnaar vroeg kreeg ik als antwoord dat het voor de mandan net voelt alsof hijeen maagd penetreert, omdat de binnenste schaamlippen als ze groter zijn over elkaar heen vallen enhet zogenaamd moeilijker wordt om te penetreren..

Hetideaal van maagdelijkheid leidtdus tot dit soort praktijken. En volgens mij is dat in onze cultuur ook zo. Alleen wordt maagdelijkheid dan geassocieerd met eenkinderlijke vagina. Zonder haar en zondervolgroeide schaamlippen.

Ik stel voor dat er tijdens seksuele voorlichting op middelbare scholen slide shows worden gemaakt van de verschillendenatuurlijke vagina's en penissen. Zodat iedereen ziet wat de verscheidenheid is van geslachtsdelen en dat iedereen zich normaal voelt. Op deze manierhoeven we geenduizende euro's te besteden aan operaties en kunnen we trots zijn op wie we zijn en ons bezig houden met minder oppervlakkige onderwerpen als het uiterlijk.

Waarmee ik niet wil zeggen dat het uiterlijk niet belangrijk is, maar het is nu zo'n grote prioriteit, dat ik me af vraag of we niets beters te doen hebben!!

Groetjes!

lees commentaar [0] | reageer

CorvuS | 11-10-2007 | 'Schoonheid'

Schoonheid volgens het huidig ideaal is een schijn.

Daar moet je helemaal niet bij willen zijn. Welke doelen denk je ermee te bereiken?

De liefde misschien? Dat zoveel mensen zich min of meer gedwongen voelen hieraan mee te doen moet toch een doel hebben?

Liefde willen vinden door mooi te zijn is als respect af willen dwingen door het kopen van een mooie auto.

Wie mooi wil zijn lijdt al pijn, wie beseft al mooi te zijn weet 1 ding: Schoonheid is slechts schijn.

Schoonheid volgens het huidig ideaal zegt niets over de persoon zelf. Mooi zijn komt van binnen, wat mij betreft is de scheidingslijn duidelijk. Zij die mooi zijn en zij die willen voldoen aan uiterlijke schijn.

lees commentaar [6] | reageer

MeRy | 10-10-2007 | PUUR. Trotse tienermoeders

Hmm...lijf en leden bekritiseren doordat we met zn allen kijken naar een ideaalbeeld wat voor slechts 1% v/d bevolking is weggelegd, die paar die er van zichzelf al zo uitzien...een UITZONDERING dus...een MISMATCH van genen, een ongelukje...dat vinden wij dan mooi...een ideaal

geen enkel lijf is hetzelfde, en allemaal zijn we even mooi! lijven veranderen nu eenmaal, we worden oud en soms wijzer...momenteel ben ik als kunstenaar bezig een groep jonge moeders (tot 23 jaar) te fotograferen...als er bij één groep wat veranderd is het wel deze...kregen onze moeders (ik ben 36) nog op hun 21e een kind, wij 'doen' het gemiddeld pas rond ons 30e...bedenk dat als er geen tienermoeders zouden zijn, dat deze leeftijd nóg veel hoger zou zijn...

laten we een voorbeeld nemen aan deze dames...die hun jonge lichaam 'verminken' met een zwangerschap (want een jonge, strakkehuid krijgt eerder striae zegt men) en er nog TROTS op zijn ook! dus...niemand meer IVF na 35e jaar, en de besparing v/d medische kosten besteden aan jonge moeders! :-)http://www.mery.nl/puur

lees commentaar [3] | reageer

barbara tshipanda | 08-10-2007 | mama Bergmann

Oy, lieve mooie meid, weet jij eigenlijk wel hoe anderen tegen je aankijken? OK, is vrij onbelangrijk. Was het niet Havannah in het homostraatje op zondagmiddag,of hier en daar een concert in Paradiso? Maar ik weet dat ik je vroeger vaak heb gezien. Wij zijn moeders, bijgaand foto van mijn zoontje. De toekomst, heb inmiddels 3 kids en jij 2. En toen ik je op TV zag dacht ik, heej, die meid ken ik, dat is dat mooie meisje van toen wij altijd gingen stappen. Ze is een echte grote meid geworden, nog steeds even mooi, maar dan krachtiger. In alles wat we zeggen en doen ligt een deel van onze eigen onzekerheid, maar wat de looks betreft hoef je je echt geen zorgen te maken, ik keek in ieder geval altijd naar je op. Al was je wel klein, geloof ik...

lees commentaar [1] | reageer

Gaby | 03-10-2007 | Blij!

Zal ik eens wat zeggen? Ik ben héél BLIJ met mijn borsten!
Ik ben 1m75 en 70kg (moet eigenlijk gaan sporten) en heb een grote B / kleine C.
Toen ik in de puberteit raakte (ik ben nu 19), zei mijn moeder tegen me: 'mannen hébben het dan wel graag over grote borsten, maar eigenlijk zijn ze al blij met een handje vol'.
En dat ís ook zo!

Ze zijn niet te groot, maar ook niet te klein en als ik wil kunnen ze met de juiste kleding zelfs in het oog springen.

Wees net als ik BLIJ met je borsten!

lees commentaar [12] | reageer

Maria | 29-09-2007 | Mollig?

http://www.mijnalbum.nl/Foto-OMOXEQDN.jpg

Krijg wel eens te horen dat ik flink zou zijn hoewel ik 4 keer per week sport.Nu weet ik ook wel dat ik niet de dunste ben met maat 40/42 bij 1.75 maar moet ik nou af gaan vallen?Ik dacht het niet.

lees commentaar [7] | reageer

Hans | 29-09-2007 | Borsten: laat ze alsjeblieft zo!

Dames,

Overweeg alstublieft de gedachte dat het probleem vooral tussen de oren zit en niet bij uw borsten!

Alle borsten die ik in mijn 30-jarige leven heb mogen aanschouwen, slap, stevig, klein, groot, waren allemaal prachtig en vrouwelijk, zonder uitzondering. Als de gezondheid het toestaat, laat ze alstublieft zoals ze zijn! Ik heb er alle begrip voor dat iemand met rugklachten een borstverkleining wil, maar het opvullen van borsten met "plastic" is naar mijn mening eeuwig zonde van het natuurlijke origineel.

Iedereen die een borstvergroting overweegt, zou ik in elk geval willen vragen een volledig seizoen "How to look good naked" te kijken. Zie:

http://www.channel4.com/life/microsites/H/htlgn/

Groet,

Hans

lees commentaar [2] | reageer


[login]