galerie

Daf | 27-11-2008 | Algemeen zelf beeld.

Wat mij verbaasd is dat er op deze hele site allemaal verhalen staan van mensen die onzeker zijn. Met onzeker zijn is niets mis. Maar ik had dat niet verwacht toen ik deze site ging bezoeken.

Maar toch zie je (neem een voorbeeld aan al die vagina's die ik op deze site heb gezien) dat we allemaal bevestiging vragen van mensen die we helemaal niet kennen. Ik moet er niet aan denken dat mijn vagina bekeken wordt door anderen en beoordeeld wordt.

Ik ben 20 jaar nog geen kinderen gehad, vanaf mijn 9de tot vorige jaar 3 tot 4 keer in de week gesport. Waarschijnlijk spelen ook mijn genen mee. Maar ik kan zeggen dat ik dik tevreden ben met mijn eigen lichaam. Ik ben ook niet tevreden als ik naar al die kleine dingen kijk. Ik zou best grotere borsten willen (kleine B cup). Maar alles is nu gewoon perfect in verhouding. Als ik opeens met een grote cup C aan kom zie jealleen mijn borsten en mij niet meer. Mijn billen hangen ook, ik had ook een slanker buikje toen ik nog 3 keer in de week aan het sporten was. En ga zo maar door!

Maar ik wil helemaal niet beoordeeld worden op mijn uiterlijk! Ik ben wie ik ben en je hebt me maar te accepteren zoals ik ben. Ik heb een hele lieve vriend die dat ook doet. En als hij ineens zou gaan zeuren dat ik weet ik het wat aan mijn lichaam moet doen hoepelt hij maar op.

Ik vond de documentaire echt super sterk. En omdat ik me misschien voor alle reclames afsluit, schrok ik er eigenlijk van dat het zo erg is tegenwoordig. Ik geloof dat ik in het verkeerde tijdperk ben geboren. Ik had graag in de jaren 60 bij al die protesten willen zijn. Ik ben voor de standpunten van beperkt houdbaar..maar ik ben bang dat er geen weg meer terug is. Dat het alleen maar erger wordt :(

lees commentaar [3] | reageer

Josine (26) | 22-11-2008 | leuke kraaienpootjes

Vorig jaar zag ik voor het eerst in de spiegel duidelijke lachrimpeltjes rond mijn ogen. Ik werd er blij van. Eindelijk zie ik er volwassener uit! Eindelijk niet meer zo'n kind.

Ik snap die obsessie niet met jong willen lijken. Ik vind mezelf juist mooier naarmate ik ouder word. Mijn vormen worden vrouwelijker, ik krijg steeds meer mannelijke aandacht en aan mijn gezicht kun je steeds meer zien dat ik niet zo'n jong, onervaren, naief meisje ben. Ik begin mee te tellen en dat voelt heel goed.

En juist die uitstraling, daar vallen mannen op. Ik zie het gewoon gebeuren. Op momenten dat ik me goed voel, krijg ik veel aandacht, ook al zit mijn haar kut. En soms zit alles helemaal goed, maar kijkt geen vent naar me om. Het gaat om de manier waarop je uit je ogen kijkt, je lichaamshouding, je zelfverzekerdheid, het plezier dat je uitstraalt.

Soms zie ik dikke vrouwen met een ontzettend sexy uitstraling. Die snappen het. Soms zie ik afgetrainde en opgemaakte vrouwen, die alleen maar een gejaagde indruk maken. Die snappen het niet. Dat je zoveel sexier wordt gevonden als je ontspannen bent en je goed over jezelf voelt.

Ik ben benieuwd wat andere mensen vinden! Wat maakt iemand nou echt sexy? Aantrekkelijk? Leuk om naar te kijken?

Groetjes Josine

lees commentaar [4] | reageer

Aisha | 19-11-2008 | rimpels

Hallo,
ik ben 14 jaar oud en merk nu al dat ik rimpeltjes begin te krijgen vertrekkende van mijn mondhoeken naar mijn neus. Ik word hier helemaal gek van, constant spookt het door m'n hoofd: lach nou niet zoveel, die rimpels worden alsmaar erger en tegen je 18de, als iedereen van jouw leeftijd nog helemaal glad rondloopt, zie jij eruit als een geplooid papiertje!
Voor de rest ben ik helemaal niet onzeker over mijn uiterlijk, die lachrimpels verpesten gewoon m'n hele zelfbeeld. Nu loop ik zo min mogelijk lachend rond, met de bedoeling mijn huid 'te sparen'. Kan iemand me tips geven om hieruit te raken?

lees commentaar [5] | reageer

Fenna | 06-11-2008 | Reclames van Clearasil .... Het zou verboden moeten worden!!!

En ja hoor, weer een producent die inspeelt op de onzekerheid van jongeren, pubers en adolescenten !!!

Afgelopen 2-3 weken ben ik zo ongeveeer 50 keer ( en ik ben NIET iemand die veel tv kijkt) geconfronteerd met dat nieuwe reclame spotje van clearasil !!!

een jongen die naar een meisje loopt en het meisje dat gouw haar telefoon tegen haar wang aan drukt omdat ze jah u hoort het goed 1 puistje op haar wang heeft zitten !!! en ze durft pas naar hem toe te gaan als ze clearasil heeft gebruikt en dat ene pukkeltje weg is!

En dat is niet het enige spotje van clearasil waarbij zo'n situatie wordt gebruikt.Je merkt het wel , ik wordt hier zoooo kwaad van.

Zelf heb ik sinds groep 6/7 last gehad van puistjes. Ik kwam vroeg in de pubertijd en deze ging bij mij gepaard met veel acne op mijn gezicht en rug. Dit bracht voor mij veel onzekerheid met zich mee, ik was een van de eerste en had het vrij erg, hoewel ik wel een aantal mensen ken die het nog erger hadden dan ik .

Maar goed wa tik dus ronduit belachelijk vind is dat dit stomme reclamespotje impliceert dat je dus niet met een jongen zou mogen praten, niet met een jongen af zou mogen spreken enniet mooi genoeg bent om het ook maar te durfen als je acne op je gezicht hebt !!

Dit soort spotjes zouden verboden moeten worden !! Het maakt jongeren onzeker. Steeds als ik het spotje zie pakt het me toch, ookal wil ik het niet binnen laten komen omdat ik het onzin vind, en ik weet vrij zeker dat er ook veel andere jongeren zijn die hetzelfde zullen hebben. En dan toch het product maar kopen omdat ze anders bang zijn niet geaccepteerd te worden !!

Mijn tip : als je egt veel last hebt van acne, ga dan naar je huisarts toe ! Deze kan je goede medicijnen en werkende cremes voorschrijven ! Dat heeft voor mij een wereld van verschil gemaakt! Of naar een echte huispecialist. Maar laat je alsjeblieft niet adviseren door clearasil of de vrouw van de drogist, want geheid dat je een middel krijgt dat amper werkt of het juist veeeeeeeeeeeeel erger maakt!!!

Heeft iemand trouwens een idee hoe je zou kunnen zorgen dat zo'n spotje van de tv wordt gehaald of een klacht kunt indienen ofzo ???

Groeten

Fenna

lees commentaar [1] | reageer

Eva | 26-10-2008 | Gecreeerd beeld

Nog nooit heb ik ooit nagedacht over de grootte van mijn vagina of de schaamlippen. Totdat ik de documentaire Beperkt Houdbaar zag. Grappig, dacht ik eerst. Hoe zou dat bij mij zijn? Later begon ook ik schoonheidsfoutjes te zien en vergelijkingen te maken/zoeken. Ik ben niet onzeker en het overheerst totaal niet, maar het sluit aan bij de rest van de beelden over gezicht, buik en benen die ik dagelijks op mijn netvlies geforceerd krijg. Gelukkig is er een oplossing: wanneer ik mezelf afsluit voor deze beelden, voel ik mezelf meteen een stuk mooier.

lees commentaar [5] | reageer

A | 12-10-2008 | grote buitenste schaamlippen

Zijn er ook meisjes/vrouwen, die net als ik, geen last hebben van uitstekende binnenste schaamlippen maar juist van erg grote, en 'dikke' buitenste schaamlippen? In bikini of ondergoed valt ditzeer op, het hangt echt. Ik word er erg onzeker door, en zonderkorte broekover mijn bikinibroekje vind je mij niet op het strand...

groetjes,

lees commentaar [5] | reageer

sem | 25-09-2008 | Neus

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, sinds mijn 14e ben ik onzeker over mijn neus. Ik was zelf al niet tevreden, maar nadat er ook nog wel eens een opmerking over gemaakt werd ging het mijn leven beheersen. Ondertussen ben ik bijna 21.

Het is niet elke dag even heftig, maar de negatieve emotie om mijn snuit woedt dagelijks onderhuids. Ik sta zelf voor een moeilijke keuze. in een gezond lichaam snijden doe je niet zomaar. Eenerzijds wil ik het doen, dan denk ik waarom niet als ik mezelf hier nou mee help. Anderzijds knaagt er altijd een keerzijde, waarom accepteer ik mezelf niet zoals ik ben. Dan kijk ik om me heen en zie mensen zonder benen, armen, met ernstige geestelijke aandoeningen. Die mensen zouden misschien wel een moord doen voor mijn neus en dan met armen en benen ( nou moet je niet de neus aan de wandel zien gaan met benen, maar je snapt vast wat ik bedoel) Stiekem ben ik jaloers op deze mensen. Waarom kunnen velen van hen wel leven met een handicap en ik niet met een lelijke neus?

Waarom, ondanks mijn relatievatie vermogen, blijf ik ergens een gevoel hebben dat ik het moet doen. Dat dit mijn leven is, dat de mogelijkheid er is en dat ik die wil aangrijpen. Maakt mij dit een slecht mens een hypocriet?

Ik ben een tijd geleden al bij de Kno arts geweest, hij wil mij helpen en we hebben al een afspraak gemaakt voor een 2e consult in de kliniek waar deze man (tevens een kennis) werkzaam is. Er is over gesproken en heb aangegeven dat ik niet opzoek ben naar een perfect uiterlijk want dat bestaat niet. Ik heb hem alleen gevraagd een kleine bijschaving van de neustip te doen zodat mijn gelaat een minder strenge uitstraling krijgt.

Ik weet het niet meer, in mijn hoofd is het een geslinger van het uiterste linker hoekje naar het uiterste recther hoekje. Zijn er misschien mensen met wijze raad??

lees commentaar [0] | reageer

Julia | 13-09-2008 | Not Interested

Not Interested

Look at the L'Oreal commercial/ it's supposed to show what I'm worth
Should I pay for plastic surgery/ because small breasts are absurd?

Let the glossies show me/ anti-wrinkles in a rich superstar life
It doesn't make me happy/ this judgement of a feminine outside

Mass media manipulation/spreads over the earth
The silence of our love/ is getting always disturbed
Because your second life/ needs another visit
I'm young on this earth but already tired of it

I'm so tired of it
Do you mind if I ignore you?
I've got better things to do

I'm not so interested
I've got my Socrates rule and that means test it
Why,
Act like a fool when it all could be cool?
Why should,
Listen what they say, I think I'm quite OK?
Why not,
Take the person I am,
I just don't like to pretend and I'm not really
Interested

Now you explain your faith/ and I will explain mine
East bodies' covered/ and west bodies suffer borderline
Children still die of hunger/ and so do the Anorexics
So don't tell me stories/ about your new diet

I'm so tired of it
Do you mind if I ignore you?
There so many better things to do

I'm not so interested
I've got my Socrates rule and that means test it
Why,
Act like a fool when it all could be cool?
Why should,
Listen what they say, I think I'm quite OK?
Why not,
Take the person I am,
I just don't like to pretend and I'm not really
Interested

And there's another girl presented like the perfect IQ-bimbo
Well I've got a brain, personality, and feelings
I want to breakaway from this pornographic freak show
So this is what Simone the B. fought for?
Girls calling each other sluts and whores
Well you better think again about the second sex baby
Cause this isn't what I'm a lady for
I'm not going to play this game cuz it's insane
I'll go my own way

So what, If I'm not, Interested?

lees commentaar [0] | reageer

Elmas | 02-08-2008 | Neuscorrectie.. binnenkort

Hello beste dames en heren.

Ik ga binnenkort (dit maand nog wel!!) onder de mes. Ik weet eerlijk gezegd allemaal niet meer. Laat ik ff een kort verhaaltje vertellen waar mijn besluit vandaan komt.. Ik werd sinds mijn 13 gepest door een familielid, ik kreeg elke dag het woord lelijkerd te horen en dat ik een grote neus heb. Ik was in die tijd helemaal niet bezig met mn neus en ik deed netalsof de opmerkingen me helemaal niets deden. Ik vond me neus in het begin normaal maar later begon ik ook opmerkingen van mensen te horen buiten die specifieke familielid. Op school bijvoorbeeld, kreeg ik van vriendinnen een bijnaam ''neus''. En twee klasgenoten maakte een opmerking dat ik op een heks leek met die neus van me.

Toen begon de fase dat ik steeds meer op me neus begon te letten. Buiten liet ik er helemaal niets van merken. Maar van binnen was ik bang.. Bang dat ik weer een opmerking zou krijgen over mn neus. Ik had altijd het gevoel dat mensen wanneer ze me zagen iets hadden van: wow wat een big nose heeft dat meid.

Wanneer ik foto's van mezelf zag begon ik in te zien dat de opmerkingen die ik in mn leven heb gehad waar waren, ik heb geen mooie neus. Het is scheef, en wanneer ik lach gaat het naar beneden (ik voel het zelfs soms bij mn lippen).

Al de tijd hield ik het in me. Totdat ik op mn 18e naar een bruiloft ging, ik zag al die mooie meiden. En toen voelde ik pas hoe lelijk ik mezelf vond, ik vond dat ik er niet bijhoorde bij al die poppetjes met de perfecte gezichten en neuzen. Onderweg naar huis barste ik in tranen uit en vertelde ik mn moeder waar ik al die jaren mee zat, dat ik me lelijk voelde.. vanwege mn neus. Mn moeder kreeg medelijden met me en zei dat als ik er zo erg mee zit dat we dan plastische chirurgie kunnen overwegen.

We hebben het daarna ook mn vader verteld.. Mijn vader kon het niet geloven. Hij vertelde me dat ik prachtig ben en dat mn neus ook mooi is. Wat ik heel raar vond want ik heb zelfs van hem een paar keer opmerkingen gehad over mn neus (wat me heel veel pijn heeft gedaan) Hij is ze misschien vergeten, maar ik niet.

Daarna is alles zo snel gegaan, we zijn naar consults geweest en binnekort is mn operatie. Ik begrijp niet waarom ik nog steeds twijfel. Ik weet dat mijn plastische chirurg een goede is (collega van schoemacher). Maar toch iets in me weet niet of ik wel de goede beslissing maak.

Positieve ervan is nou dat ik er open over durf te praten: ik vind mn neus lelijk. Ik kan er nu over praten met vriendinnen.. Ik moet zeggen dat het me een soort van zelfvertrouwen heeft gegeven, want zei vonden mijn neus helemaal niet zo groot als ik zelf dacht en sommige vinden het zelfs bij me passen. Ieder heeft blijkbaar een ander mening. Want een zegt juist dat ik het moet doen en dat het idd een probleem is.

Anyway ik ben helemaal die kluts kwijt.

Misschien ben ik zelfs tegen plastische chirurgie

en ben bang dat ik me nep ga voelen. Ik ben een denker.. En ik wil achter mn besluit ook morreel gezien 100% achter staan. Maar ik ben bang dat dat niet gaat lukken. Ene kant wil ik mezelf ook mooi voelen. Het is een hele gevecht hier in mn hoofd.

Ik ben ook veel afgevallen door al die spanningen.

What shall I do.. Operatie is binnekort, de klokt tikt gewoon door..

lees commentaar [7] | reageer

AC, Rotterdam | 17-07-2008 | houden van jezelf

Vrouwen, wij zijn zo mooi en zo krachtig. De afgelopen jaren heb ik een ware ontdekkingsreis gemaakt langs mijn eigen vrouw-zijn. Altijd angstig voor mannen, me totaal onbewust van mijn eigen lichamelijkheid, een afkeer van seksualiteit (vies, hoort niet, de vrouw als oorzaak van alle kwaad, enz.), ontkwam ik er niet aan me uit mijn gevangenis te bevrijden of er voor altijd in begraven te bijven.

Iemand wees me op de vrouwenworkshops van stichting Tantra Intense (http://www.tantra-intens.nl/), waar ik leerde niet meer bang te zijn voor mannen andere vrouwen en waar ik inzag dat ik alle vrouwen in mij heb.
In de workshop Strip je vrij (http://www.stripjevrij.nl/) leerde ik van mijzelf te houden, precies zoals ik ben. Het was opvallend te zien hoeveel vrouwen zichzelf niet 'mooi' vinden, laat staan sensueel. Ik kon aanvankelijk mezelf niet eens in de ogen kijken: heb letterlijk staan janken voor de spiegel. Zo heerlijk om uiteindelijk vrede te sluiten met alle facetten van mezelf en van mezelf te houden.

Twee maanden geleden heb ik voor het eerst in mijn leven (ik ben 35) mijn eigen vagina in een spiegel durven bekijken en -aangemoedigd door de links op de strip je vrij site- ook die van andere vrouwen bekeken. Oef, niet gemakkelijk, maar zo goed om te zien hoe verschillend, rijk en prachtig wij er van onderen uitzien.

Vrouw, laat niemand je ooit voorspiegelen hoe jij er uit hoort te zien! Jij ben prachtig zoals je bent: perfect.

lees commentaar [5] | reageer


[login]