galerie

Carla Bakkum | 09-03-2007 | "Laser vaginal rejuvenation" - besnijdenis!

Petje af voor een zeer indringende documentaire!

De beelden van de vagina-ingreep vond ik ronduit schokkend, maar het is heel goed dat ze zijn vertoond. Wij lopen te hoop tegen Afrikaanse stammen die vrouwenbesnijdenis voorschrijven, maar in Westerse landen laten vrouwen zich vrijwillig naar de slachtbank leiden en betalen nog dik geld toe! De Afrikaanse vrouwen doen het hun dochters aan omdat ze bang zijn dat die anders in hun cultuur geen partner kunnen krijgen, en de Westerse vrouwen doen het omdat......juist!


lees commentaar [1] | reageer

Gudrun | 09-03-2007 | Te dik, te dun

Als jonge meid vond ik mijn billen veeeeel te dik. Een jaar of 5 geleden ben ik vrij veel afgevallen doordat ik niet lekker in m'n vel zat (liefdesverdriet) en nu mis ik ze!

Dat het zo moeilijk is om tevreden te zijn! Nu vind ik dat ik juist lekker vol was vroeger. Dus zit ik nu te simmen dat ik te dun ben en doe ik eigenlijk hetzelfde als ik altijd gedaan heb....

lees commentaar [0] | reageer

bianca | 09-03-2007 | slaaf van je idiaalbeeld!!!

hallo,

ik heb gisteren gekeken naar de uitzending gekeken.

het is echt ziek eigenlijk dat een meisje van 15 jaar haar onderkant onder handen liet nemen.

zelf ben ik vroeger echt vreselijk gepest en heb heel veel moeite van mezelf te houden en te accepteren en later ben ik model geworden en begon al te lijnen op en af toen ik 14 was

echt het slechtste wat je kan doen achteraf bekeken.

ik ben nu 29 jr en heb een eetstoornis soms val ik 19 kilo af in 7 mnden tijd.

ik heb mijn borsten laten vergroten waar ik nog steeds heel blij mee ben maar,ik accepteer mezelf nog steeds niet.

ik heb een hele lange relatie gehad maar ik kwam door ziekte veel aan en ik werd ingeruild voor een meisje van 17 jaar.

echt vernederend maar hij zei altijd ik hou niet van dikke vrouwen.

ik voel mezelf echt slaaf van mijn perfectionistme ik ben weer aan de lijn wil mijn rimpels laten verwijderen in mijn buik en in mijn benen ik doe er heel veel aan eigenlijk is het een obsessie dat weet ik mar het blijft moeilijk je wordt gerespecteerd als je mooi bent en als je dik bent dan wordt je minder geacepteerd.

ik kijk zelf niet zo naar mensen omdat,ik weet hoe pijnlijk het is en ik kijk bij andere mensen naar hun innerlijk dat vind ik veel belangrijker een vriendin van mij is behoorlijk dik en zit in een scootmobiel en vroeg mij schaam jij je niet als je met mij op straat loopt? dan brekt er iets bij mij van binnen en denk ik jij bent niets minder dan een ander.

ik zou graag willen dat ik aan mezelf niet zulke eisen zou stellen maar het lijkt wel als roken het is verslavend en we weten dat het niet goed is!!!

maar we zijn vaak bang onze man te verliezen omdat,er een jonger meisje voorbij komt die strake billen heeft en een platte buik geen rimpels!!!

eigenlijk is zo'n man het niet waard als tie daar aan toe geeft.

de wereld is ziek want zoals dat meisje van 15 dat haar onderkant verbouwd wordt als een kind het is gewoon eng en neigt naar pedofelie.

sterkte en probeer jezelf te accepteren dat is het beste!!!

lees commentaar [3] | reageer

Aletta | 09-03-2007 | Net ietstes afwijkend

Ik heb een gezicht wat altijd net iets anders is dan de meeste mensen.

Mijn ogen hebben een beetje een druppel vorm, en soms lijkt het alsof ze in spiegelbeeld staan vergeleken bij de andere mensen.
Mijn mondhoeken krullen naar boven in plaats van naar beneden krullend zoals bij de meeste mensen.
Mijn haar is donker bruin, en mijn ogen zijn blauw, maar wel zo'n kleur blauw dat toch iedereen constant denkt dat ze bruin zijn.
Mijn neus, tja daar kan ik helemaal niks van maken dat lijkt echt totaal niet op een 'doorsnee' neus.
En mijn wenkbrauwen zijn officieel iets doorlopend, maar natuurlijk heb ik deze geëpileerd, en zijn ze toch nog net iets donkerder en dikker dan die van de meeste vrouwen.
Ook draag ik geen make-up, dat vind ik niet nodig en levens irritant, maar zo wordt je vaak wel jonger geschat omdat de rest van de wereld wel zo nodig make-up moet gebruiken.
En zo kan ik nog een hele waslijst opnoemen.

Maar weet je, ik vind het niet erg. Op de een of andere manier vinden mensen het toch vaak mooi, juist omdat ik niet zo doornsee ben en misschien daarom een soort aantrekkingskracht heb. Ik ben trots op mijn gezicht. Ookal zou ik aan mijn neus best iets willen laten doen, mijn neusbeen bijvoorbeeld wat minder breed. Maar of ik het ook zou doen is weer een ander verhaal, ik denk het namelijk niet.

Ik vind dat meer vrouwen wat meer trots mogen zijn op hun gezicht en het juist niet zo hoeven te verbergen onder een laag make-up. Daardbij zorgt dat ook juist voor een slechtere en eerder ouder wordende huid.

lees commentaar [2] | reageer

Aletta | 09-03-2007 | Borsten

Ik heb erg kleine borsten, een cup A.
Ik heb altijd graag grotere borsten gewild, maar echt doormiddel van een borstvergroting lijkt me toch niet echt geweldig. Nu heb ik wel gelezen dat ze nu iets nieuws hebben uitgevonden zodat je op een natuurlijke manier (doormiddel van hormonen uit ergens anders uit je lichaam ofzo in je borsten te spuiten) je een cupje groter kan creëren. Dat zou ik denk ik nog wel willen doen. Ik hoef geen cup DD maar een cup B vind ik toch wel erg mooi om te zien.

Gelukkig heb ik een vriend die me neemt zoals ik ben en me zelfs verteld dat als ik grotere borsten had gehad hij mij waarschijnlijk niet eens opviel en zodra ik het over borstvegroting heb kapt hij het meteen af. Hij vind mijn borsten mooi zoals ze nu zijn en hij wil ze niet eens groter hebben. Dat vind hij niet eens mooi.
Gelukkig heeft dat er ook voor gezorgd dat het borstvergrotings idee uit mijn hoofd is verdwenen en daar ben ik hem nog steeds erg dankbaar voor.

lees commentaar [0] | reageer

Marjan van Welie | 09-03-2007 | zijn

Op deze foto ben ik 43 jaar. Ik probeer te accepteren dat ik ouder word. Ik had niet verwacht dat het mij ook af en toe zwaar zou vallen. Een rimpeltje meer, geen gladde kaaklijn meer. Je moet goed bij je zelf kunnen blijven maar door de cosmetica-media lukt dat niet altijd. De trend is jong, vitaal, fit, rimpelloos. Oud(er) staat voor zwak, niet meer meekunnen, negatief. Ik vind de campagne van Dove al de goede kant uit gaan. Maar dat kan nog veel sterker. Oud zijn is héérlijk en helemaal van deze tijd!! Ik wil niet meer mee in dat zogenaamde esthetische! Heerlijk onesthetisch imperfect zijn.

lees commentaar [10] | reageer

Linda | 09-03-2007 | Moeder

Met verbijstering heb ik gekeken naar de moeder die niet begreep waarom haar verzekering de vagina correctie van haar 15 jarige (!) niet vergoedde. "Het was toch een medische aandoening?"Waarom zijn mannen vaak trots op hun penis en schamen veel vrouwen zich voor hun vagina??? Wat een gekkigheid!

lees commentaar [1] | reageer

GdM | 09-03-2007 | Bang

Waar ik bang voor ben is, is de jongere generatie, ze zouden deze docu moeten vertonen op scholen. Zij zijn er het gevoeligst voor.

Ik ben nu bijna 40 jaar, en ook niet ongevoelig voor al het uiterlijk vertoon, waar je mee dood gegooid wordt, al die reclame (we zijn het waard!), programma's, bladen. Ik heb nooit gelijnd, en wil het ook zeker nooit doen, tuurlijk, verantwoord eten, bewust omgaan met jezelf. Dat zijn heel andere waarden, dan ff snel lijnen, en een jojo effect krijgen. Ik ben 1,67 m, en 80 kg, dat is (vlgs wie ook weer) te zwaar. Maar zolang ik met mn kinderen kan stoeien, lopen, rennen, fietsen, waarom zou ik dan mezelf gaan veranderen, en tijd verliezen aan een doel wat nooit bereikt wordt. Mijn man vindt me nog steeds onweerstaanbaar. Gelukkig, want dat is goed voor mn zelfvertrouwen, maar soms geloof ik dat niet eens, ben ik nu gek. Het wordt tijd (ook voor mezelf) dat we het kado uitpakken ipv ons gek te staren naar het kadopapier.

lees commentaar [2] | reageer

Marta Blom | 09-03-2007 | dikke kont

Bste Sunny, dankjewel voor het maken van deze schokkende, leerzame en ontroerende documentaire. Zelf ben ik ook niet altijd even tevreden over mijn lichaam. Ik ben 30 en heb al sinds mijn 15e een dikke kont en dikke bovenbenen, ze passen niet zo goed bij de rest van mijn lijf. Ik kan er echter prima mee leven, ik voel me gezond, en mijn vriend vind me mooi zoals ik ben.Mijn moeder, die zelf behoorlijkslank is, en altijd geweest ook, maakte laatst, in een restaurant nota bene,de onsterfelijke opmerking: "Kind, ik dacht dat het na je 30ste wel goed zou komen met je figuur!". Al vanaf dat ik ineens dikker werd op mijn 15e geeft zij mij het gevoel dat ik er niet goed (genoeg?) uitzie. Het lijkt mij een zeer belangrijke stap in deze strijd dat moeders hun dochters niet alleen maar zeggen dat ze zich niet van de media aan moeten trekken, maar hen ook het gevoel geven dat ze goed zijn als heel mens, niet alleen als mooi prinsesje.

lees commentaar [7] | reageer

harriet | 09-03-2007 | overig

Fijn om eens een documentaire te zien overschoonheidsidealen. Bedankt ervoor. Voelde veel bij het zin van de documentaire. Afschuw voor die vreselijke dokter, de verlekkerdheid waarmee hij liet weten dat hij over drie jaar op het strand ligt met een miljoen per jaar ( uiteraard met gebotoxte opgesneden dame naast zich ), verdriet dat ik zo lang dacht dat ik lelijk was, blij dat dat anders wordt nu ik ouder wordt . Op m'n 45 e voel ik me mooier dan op m'n 25e. Het is , als je zo jong bent ook wel moeilijk om je te onttrekken aan de tsunami van onechte vrouwbeelden die alleen maar gerict zijn op kopen, kopen, kopen ( kleren, make-up, cosmetischeingrepen??

Maarvrouwen doen ernatuurlijk zelf ook aan mee. concurreren toch ook wel met elkaar?

lees commentaar [0] | reageer


[login]