galerie

Saskia | 09-03-2007 | bezoek aan schoonheidspecialiste

Zo heel af en toe kom ik wel eens bij een schoonheidsspecialiste, voornamelijk als ik in de sauna ben en het bij het arrangement hoort. Die schoonmaak en massage vind ik niet verkeerd. Maar die huidanalyse...

De laatste keer (ong. 1 jaar geleden) werd me eerst aangeraden om een anti-rimpelcreme rond mijn ogen te gebruiken (ik was toen 36 jaar). Nu gebruik ik al jaren geen cremes/reinigingslotions ed meer. Ergens rond mijn 18e ben ik cremes gaan gebruiken, nou dat was niet te doen, even op de fiets en filmlaag water op mijn gezicht. Ziet er niet uit, maar is vooral geen prettig gevoel. Alle merken en soorten gebruikt, met hetzelfde resultaat. Uiteindelijk ergens gelezen dat je huid 's nachts zelf herstelt en je dan juist geen creme moet gebruiken.

Maar de reactie van die schoonheidsspecialiste; geen creme?! Complete verbazing en zelfs ongeloof. Dus werd het advies een dag- en nachtcreme!

Logisch, moet ik maar niet naar een schoonheidsspecialiste gaan, ik weet het, maar die reactie krijg ik ook van niet-schoonheidsspecialisten. En als ik dan vertel dat mijn huid echt niet trekkerig aanvoelt, dan krijg ik de indruk dat dat niet wordt geloofd.

De reclame werkt!

lees commentaar [1] | reageer

heleen | 09-03-2007 | wees blij DAT je ouder wordt en DAT je leeft

Alles wat er overblijft na het zien van de docu en de commentaren op deze site is stomme verbazing. Ik denk alleen maar steeds:'Wees blij DAT je ouder wordt en DAT je rimpels krijgt want menigeen sterft voordat het zo ver is' en 'Wees blij DAT je leeft en een lijf hebt dat uniek en waar er geen tweede van is want de wereld heeft behoefte aan varianten, aan verschillen en diversiteit'. Ik zie ook de rimpels al en de grijze haren maar ik ben er blij mee, ik heb ervoorGELEEFD en hoop nog lang verder te leven en te rimpelen.

lees commentaar [2] | reageer

sconypony | 09-03-2007 | nu blij...

Allereerst mijn complimenten voor Sunny. Ik had al eerder documantaires van je gezien (over authenticiteit en het kiezen van een school voor je kind) en ben werderom onder de indruk van je werk!

Nu mijn bijdrage

Het is heel raar. Ik was op de middelbare school een sprietje, dat pas laat in de groei kwam. Ik had dan ook niet bepaald 'vooraan gestaan bij het borsten uitdelen'. Ik was vreselijk onzeker en dacht 'dit wordt nooit wat met die tieten van mij'.

Op dit moment, op mijn 27e ben ik een beetje mollig, totaal anders dan toen ik 15 was dus. Maar nu ben ik heel blij met mijn borsten. Ze zijn mooi rond en zacht. Welliswaar nog steeds niet groot, maar dat is alleen maar fijn als ik de trap op moet rennen...:) Nu moet ik alleen nog de putjes in mijn billen en dijbenen accepteren..:)

lees commentaar [0] | reageer

Karin | 09-03-2007 | De onzekerheid over je gehele buitenkant naar aanleiding van modellen in tijdschriften

Goede documentaire vind ik dit. Ik vind sowiezo dat mensen veel te veel met hun uiterlijk bezig zijn. Ikzelf ben 17 jaar en natuurlijk wordt er dan op je uiterlijk gelet en ik ben soms zelf ook wel eens onzeker maar ik zal je eerlijk zeggen dat ik tot nu toe nooit onzeker geworden ben door die modellen in de bladen. Eigenlijk sta ik er nooit bij stil. Juist door deze documentaire sta ik er bij stil dat zoveel mensen zo erg bij hun uiterlijk stil staan. Eigenlijk best raar. Ik maak me juist meerzorgen over hoe ik overkom bij mensen aan de binnenkant.Dus of ze me wel mogen en hoe ze me vinden... Dat is soms ook wel leuk en ik begrijp dus wel hoe mensen zich voelen die onzeker over hun buitenkant zijn.

lees commentaar [0] | reageer

Maartje | 09-03-2007 | gezicht

5 jaar geleden kreeg ik een spontane aangezichtsverlamming. Mijn linker gezichtshelft was totaal verlamd: mijn mondhoek hing naar beneden en mijn oog bleef openstaan. Dit is inmiddels goed bijgetrokken en ik ben nu wel aan mijn nieuwe gezicht gewend.

Het grappige is, in tegenstelling tot de botox-fans, dat ik dus blij ben met de rimpels op mijn goede helft! Als ik met iemand in gesprek ben die links van mij zit, wil ik mijn gezicht echt naar die persoon toedraaien, zodat hij/zij mijn goede kant ziet omdat daarin de expressie te zien is die ik erin leg. Mijn verlamde kant lijkt een beetje op een gebotoxt gezicht met weinig beweging. Ik snap werkelijk niet dat je daar uit vrije wil voor kiest .... zo'n expressieloos gezicht!!!

Mensen, wees vooral ECHT!!

lees commentaar [5] | reageer

Suzan | 09-03-2007 | Schaamlippen

Hallo mooie mensen mensen allemaal...

Ik heb echt pijn in mijn buik gekregen van de docu. Vooral dat van die schaamlippen.

(op de een of andere manier doet het me denken aan meisjesbesnijdenissen maar dat is niet waarom ik reageer)

Ik heb mijn schaamlippen ook altijd raar en rommelig gevonden. Zijn ze nog steeds. Ik heb mij er ook voor geschaamd. (Dat deed ik uberhaupt over alles wat naar vrouwelijkheid riekte) Gelukkig heb ik in mijn leven inmiddels zoveel geleerd dat ik weet dat het er niet om gaat hoe mijn schaamlippen zijn (en dat rommelig en groot eerder juist normaal is dan andersom) maar dat het erjuizt om gaat te kunnen genieten van de zon op mijn huid, de maan die schijnt en de sterren die stralen.

Dat ik te leren heb te genieten van wat me gegeven is en daar niet over te twijfelen, daar juist dankbaar voor te zijn. Ik ben :) Mensen die daar niet tegen kunnen of mij niet zo willen zien hebben heel veel pech, of niet. Maar alsjeblieft laat je schaamlippen zoals ze zijn, en als iemand ze lelijk vind keurt deze persoon eigenlijk jou af, jouw wezen, jouw zijn. Wegwezen dan. Als je respect kunt krijgen door de juiste schaamlippen dan zit er iets heel erg fout. Dan heb je of te maken met een man die gelooft wat ie aan gephotoshopte meiden ziet (dus een niet erg realistisch wereldbeeld) of wil niet dieper kijken dan je buitenkant, daar wordt je op termijn dan diep diep ongelukkig van, want het gaat juist om WIE je bent. Waar je om lacht, wat je denkt en wie je liefde schenkt, wat je droom is, en of je open staat voor anderen, voor de wereld enzovoorts.

En nog iets: vroeger werd de vagina vergeleken met een roos, niet met een gat als van een plastic pop.

Lieve mensen mensen laat aljeblieft nix aan je schaamplippen doen, ben er alleen trots op, je trotslippen, je JA ik ben MIJ lippen ;)
Als je je schaamlippen alleen toont aan mensen voor wie je niet hoeft te schamen dan kunnen het geen schaamlippen zijn: een soort Testlippen: alleen voor mensen die echt in het leven staan en niet alleen bezig zijn met Meer, groter en trends.

Liefs

Suzan

lees commentaar [2] | reageer

Olga | 09-03-2007 | schaamlippen

Goeie docu!!

Ter aanvulling twee links: eentje naar de column van Martin Bril waarin hij pleit vóór schaamhaar: http://www.martinbril.nl/archief/2007/01/haar_of_geen_ha.html

En eentje die laat zien dat grote schaamlippen wél mooi zijn (ja, op deze site zijn het wel 'te' mooie lijven, en al het schaamhaar is weggeschoren, maar niettemin fijn dat er tegengeluiden zijn).http://www.sexylabia.com/

Olga

lees commentaar [12] | reageer

henny bos | 09-03-2007 | borst amputatie

wees toch blij met wat je hebt, wat anderen er ook van zeggen, ik heb nog maar 1 borst, nou en, voel me goed, ondanks de nasleep van de chemo en bestraling, zolang ik het geestelijk aan kan gaat het goed, ondanks alle kwalen die ik heb. mevr. henny bos

lees commentaar [1] | reageer

Motto18 | 09-03-2007 | vagina

Ik wil even kwijt waar komt in hemelsnaam dat gedoe gedan over een perfect vagina ten eerste waar dient tie voor:

1 Plassen

2 Baren

3 Neuken

Alsof een penis van een man mooi is ofzo Het gaat erom dat je elkaar genot kan geven ja toch alsof je de hele dag naar een vagina gaat zitten staren, en wie dat wel doet ja ik heb het over de playboy kijkers zijn zelf ziek en moeten een hersentransplantatie hahaha

lees commentaar [5] | reageer

Meisje23 | 09-03-2007 | Kleine Borsten

Hallo.

Ik ben een meid van 23 jaar en ik heb 70 AA ze zijn op mijn 14 deze maat geworden en altijd deze maat gebleven.
IK ga er echt kapot van ik kan dr niet mee leven, zelfs me vriend vind ze te klein, hij zegt ik moet het er maar mee doen maar ik hou liever van grote borsten....Hij kijkt vaak plaatjes van mooie vrouwen en op internet en leest tijdschriften zoals de playboy. Hij zegt soms tegen mij "kijk dat meisje heeft wel een grote borsten en die heeft toch hetzelfde figuur als jou, ik zie hem verlekkerd naar die plaatjes kijken. Mannen raken er ook door beinvloed vind ik, die denken soms echt dat een ideale vrouw er zo ui moet zien, je bent niet normaal als je niet aan dat beeld voldoet... Soms vraag ik me af of er uberhaupt nog mannen zijn die er vrede mee hebben, volgens mij vinden zij cup aa ook niet mooi. In de media gaat het alleen om mooie grote borsten, tegenwoordig is het zelfs zo dat jongentjes van 13 denken dat het normaal is dat meiden een perfect lichaam hebben die willen dan ook zo'n vriendin.
Ik wordt echt onzeker van die stomme media, overal zie je mooie vrouwen ik kan er wel om huilen.

lees commentaar [5] | reageer


[login]