galerie

Heleen | 10-03-2007 | Kijken naar lijven

Na het zien van deze documentaire keek ik toch heel anders naar de zwemles vandaag.

Er waren zwemjuffen die ik er prima uit vond zien in badpak, maar als ik met dezelfde kritische blik zou kijken als die ik voor mezelf gebruik, hadden ze allemaal wel een 'probleemgebied'. Sommigen zelfs meer dan ikzelf en ik vond het bij hn geen probleem.

Wat ben ik dan streng voor mezelf....

lees commentaar [1] | reageer

MdJ | 10-03-2007 | ik ben níét mooi

Hallo,

Er wordt hier veel gezegd: alle vrouwen zijn mooi. Nou deze niet. Er zijn vast veel vrouwen die zich hetzelfde voelen als ik, er hetzelfde mee willen als ik, maar hetzelfde doen als ik. Ik heb een vriend, maar mezelf aan hem 'geven' lukt me bijna niet meer (wat onze relatie ook niet ten goede komt). Ik ben nu bijna 22, 1.67m en 89 kilo. Ja, te zwaar. Maar doe er maar eens wat aan.

Ik ben 4 jaar depressief geweest (15-19 jaar), medicijnen gekregen waar ik (toen) van aankwam. Maar het werd alleen maar meer. Iedere minuut (ja echt, of is het iedere seconde) denk ik: ik heb er genoeg van! Ikwalgvan mijn uiterlijk.

Het 'leuke' is ook nogdat ikallemaal striae heb(op mijn armen en buik vooral), geen idee waar het vandaan komt (nooit zwanger geweest, nooit ineens heel veel aangekomen... begon al toen ik een jaar of 12 was)
Het is niet zozeer dat ik dun moet zijn, maar ik weet dat hoe ik nu ben, ongezond is voor me. Ik wil gaan 'sporten', maar ik durf niet. Ik ben bang nagekeken te worden, uitgelachen. (ja, ik ben gepest vroeger) Zeker in het begin als je ook nog eens een conditie hebt van 0,0.
Ik heb zelfs een sportpasjevia mijn studie, gratis. Ik kan sporten via school, maar dan zit je met allemaal studenten en dat durf ik al helemaal niet. Nee, liever dan stom (?)fitnes doen in een sportschool, maar ik durf niet! Als er iemand is in of in de omgeving van Eindhoven die met hetzelfde zit, hoor ik dat graag in het commentaar (wie weet vind ik (jij?) hier wel een sportmaatje).

Wel goed dat er zo'n onderzoek is! Succes ermee!

Groetjes, MdJ

lees commentaar [4] | reageer

Yvonne | 10-03-2007 | het gaat om uitstraling

Lieve vrouwen: kijk eens naar elkaar hoe prachtig jullie zijn! Vorig weekend was ik met drie vriendinnen. We gingen elkaar masseren. Elk vrouwenlijf was anders gebouwd maar ik vond al mijn vriendinnen mooi en helemaal goed! Zelf ben ik 46 jaar en woon alleen met mijn kinderen. Ik bevind me in de bloei van mijn leven, ben tevreden met mijn uiterlijk en voel me een sensuele, spannende vrouw. Dat vinden ook mijn minnaars (33 jaar en 48 jaar). Het gaat om uitstraling. Natuurlijk heb ik lijnen en rimpels en ik ben niet super slank. Ik ben trots op mijn borsten die fier rechtop staan (A80), mijn slanke taille en brede heupen. Alles puur natuur. Laat je niet gek maken, ga op buikdans of biodanza en kijk eens naar vrouwenlijven in de schilderkunst van de afgelopen eeuwen.

lees commentaar [0] | reageer

Rebecca | 10-03-2007 | rimpelborstjes

Als meisje van nt 17 kreeg ik mijn dochter. Mijn nog niet eens uitgegroeide strakke lijf heeft daar een behoorlijke opdonder van gekregen. In n nacht barstte mijn buik van 9 maanden open; overal striae. Niet alleen op mijn buik, ook mijn billen, benen en borsten moesten er aan geloven. Tel daar nog 9 maanden borstvoeding bij op en je komt op slappe borsten met striae.

Nu, 10 jaar later, vind ik dat nog steeds wel moeilijk. Ik mag niet klagen hoor ik van iedereen. Heb een prachtig figuurtje waar geen kilo aankomt, een vriend die veelvan mij n van mijn borsten houdt... Maar ik vind het nog steedslastig te accepteren dat ik nu al zo'n lijf vol littekens en 'oude' borsten heb...

Volgensde zelftest op deze website ben ik ontvankelijk voor het beeld in de media. Ja, dat klopt wel. Maar de stap naar een operatie is toch te groot: zo mooi als echt wordt het toch niet, er kan vanalles misgaan, kost veel te veel geld, is het niet waard.

Waar andere vrouwen vaak tegenop zien, kijk ik naar uit; mijn 30e. Ik hoop dat ik vanaf dan wat voller ga worden en dat mijn borsten dan meedoen.

lees commentaar [1] | reageer

G. de Bruijn | 10-03-2007 | borstcorrecties

Goed onderwerp. Enige tijd geleden heb ik, naar ik meen in de NRC, een stuk gelezen dat in Columbia veel jonge meisjes op hun 18e of 16e een borstcorrectie krijgen aangboden door de ouders. Ik moet zeggen dat ik gruw bij de gedachte mijn dochter zoiets kado te doen.

lees commentaar [0] | reageer

alice | 10-03-2007 | over borsten, de documentaire, en (getsie) schaamlip-correcties

Ik loop al een paar jaar rond met het plan m'n borsten te laten vergroten. M'n ene borst is namelijk groter dan de andere, maar ja, beide zijn cupmaatje AA(A). Omdat ik nogal lang ben, vind ik deze cup niet bij mij passen. Ik denk dat ik me sexyer zal voelen als ik borsten heb die je kunt zien. Ik vind borsten ook gewoon mooi. Ik ben zelf bi, val dus op mannen en vrouwen. Ik heb nu al een hele tijd een heel lieve vriend (die me wel steunt in m'n plan, maar me ook vertelt dat het voor hem niet hoeft, hij vindt me zo mooi).

Ik ben vroeger nogal gepest met m'n lengte. Daarom ben ik flink onzeker in m'n lichaam. Toch vind ik dat ik de laatste 5 jaar ontzettend vooruit ben gegaan. Ben niet meer zo verlegen als vroeger.

De documentaire heeft wel indruk op me gemaakt. Sindsdien kijk ik op tv steeds of vrouwen hun voorhoofd kunnen fronsen, en ik heb een oude Cosmo gepakt om eens te kijken naar alle (gephotoshopte) tailles. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat er op zo'n grote schaal gebruik werd gemaakt van foto's aanpassen.

Wat ik me realiseerde toen er tijdens de documentaire foto's werden getoond van vulva's voor en na de operatie, was dat ik eigenlijk nooit andere vulva's had gezien. Wat een variatie is er mogelijk! Net als bij het mannelijk geslachtsdeel dus (in grootte, maar ook in waar "het" naartoe wijst, etc). Dat meisje in die documentaire, ik vind het echt heel akelig dat haar wordt aangepraat (zelfs door haar moeder!) dat ze iets raars heeft. En oh bah, die operatie zelf dan! Ik durfde bijna niet te kijken! Bahhhh!!!! Halen ze zo een stukje lichaam van je af... brrr...

Sunny, bedankt voor de documentaire en deze website. Het blijft maar in m'n hoofd zitten.

lees commentaar [4] | reageer

Niemand Minder | 10-03-2007 | Schoon

Het was 'gewoon' zo'n dag, als alle anderen. Toen stapte ik de trein uit op Dordrecht en een meisje kwam me tegemoet. Een 'gewoon' meisje, met een gewoon gezichtje. Maar ze was met haar goede been uit bed gestapt en lachte me oprecht toe. Dat maakt een meisje zo enorm mooi! Mijn dag was helemaal geweldig en tegen iedereen die ik tegenkwam, lachte ik.

Dat is pas schoonheid.

lees commentaar [1] | reageer

elma weever | 10-03-2007 | gezicht

het enig wat ikin mijn gezicht op den duur zou willen veranderen, zijn de lijntjes valk boven mij bovenlip, dit vind ik erg lelijk.

verder vind ik dat de uitstraling belangrijker is dan een "geplastificeerd' gezicht, ik heb met verbazing naar de documentaire zitten kijken, vooral het onderwerp schaamlippen laten veranderen, hallo!!! we leven toch niet in Afrika waar de vrouwen besneden worden, daar doen ze er van alles aan om dat tegen te gaan en in Amerika doen ze vrij willig mee aan besnijdenis...

we vragen toch ook niet aan de mannen of ze hun ballen willen laten liften!!!!!

totaal absurd, het verkeerde schoonsheidsbeeld...

laten we gewoon onszelf blijven...

groetjes Elma

lees commentaar [0] | reageer

Noa | 10-03-2007 | voel je vrouw

Ik ben 20 en merk juist dat hoe ouder ik word, hoe mooier ik mezelf vind. Ik kan steeds beter accepteren dat als je geen model bent, je niet oerlelijk hoeft te zijn. Ik ben eigenlijk nog steeds heel onzeker over mijn lichaam, maar ben ervan overtuigd dat dit met de jaren alleen maar zal afnemen. Niet omdat ik mooier wrdt, maar omdat ik denk dat ik me vrouwelijker ga voelen (ik ben nu toch nog een beetje een meisje) en het lichaam van een vrouw (dus niet smal en gespierd als van een man noch strak en kaal als van een kind) hoort daar voor mij helemaal bij. Ik vind rimpels dan ook absoluut niet lelijk en negeer gewoon alles wat zegt dat dat wel zo is, want inderdaad: je gaat het zo geloven. Maar ik ben ook niet bang om ouder te worden, het lijkt me juist vrij prettig, misschien dat dat ook helpt.

Dat veel vrouwen uiterlijk heel belangrijk vinden snap ik natuurlijk wel, maar waarom ze dan niet eerst goed ondergoed kopen, hun hele garderobe vernieuwen en een modieuze bril opzetten, voor ze onder het mes gaan begrijp ik niet. In een gezond lichaam moet je niet snijden. (In Itali ligt er nu een jongen in coma door een operatie aan zijn neus.) Ik ben in elk geval heel blij dat al mijn vriendinnen hun schaamhaar nog hebben en er echt geen man minder door plezieren.

lees commentaar [0] | reageer

nies | 09-03-2007 | met mijn moeder

Hier zit ik met mijn moeder, afgelopen weekend. We praten samen, ook over mijn vader die 1 jaar dood is. Wij leven. Mijn moeder is een mooie vrouw. Ik heb grote bewondering voor haar levenslust en kracht. Ze kan al tien jaar niet meer goed lopen. Ze is te zwaar. En ik vind haar prachtig. En toch kijk ik ook met verontrusting naar haar ouder wordende lichaam. Wordt dat van mij ook zo?

Wij leven met plezier, met onze kinderen, met ons werk, met alles wat we hebben om plezier mee te maken. Mijn zorgen over mijn uiterlijk zijn er nog wel, ik kan nu ik 42 ben me minder vertonen in trainingsbroek en vaal hemd, vind ik. Ik heb grijs haar (ongeverfd) en rimpels en wallen en putjes en vet waarhetvroegernietzat.Maarmijnzorgenzijnzoveelminderdanvroeger.

Ik ben geliefd. Mijn man, kinderen en vrienden en vriendinnen houden van me. Mijn werk wordt gewaardeerd. Zodat ik meer dan genoeg heb om dit leven zoveel mogelijk te vieren. Dat was prettig aan de opmerking van de buikdanseres, geniet van wat je vandaag hebt, moregen heb je iets anders. Niet per se slechter of beter, anders.Weereennieuwedag.

lees commentaar [1] | reageer


[login]