galerie

iris | 13-03-2007 | troep

Ten eerste moet je je vol smeren..

ten tweede zit het vol met troep!

Op deze website staat in welke artikelen GIF zit!

Hoog tijd om die met z'n allen niet meer te kopen!

http://www.greenpeaceweb.org/mooi/

lees commentaar [0] | reageer

Inge | 13-03-2007 | niet perfect?!

Wateen ongelooflijke top docu! Zou je die arts niet zn nek om willen draaien metzn zelfingenomen lachje! Wat een kwal, alsof hij denkt dat hij God is en de vrouw opnieuw kan scheppen. En over drie jaar ligt hij lekker met zn gat op het strand. Lekker centen verdienen aan onzekere vrouwen waar niets mis mee is. Bah!

Ik ben niet perfect! So what?

Schoonheid is vergankelijk. Maar ik hoop straks als ik oud en gerimpeld ben en alles is door de zwaarte kracht gaan hangen dat ik mijn schoonheid heb ingeruild voor wijsheid.

Dat mijn lijf niet meer hetzelfde is als 5 jaar geleden. Ja even slikken en accepteren. Uit mijnbuik zijn 2 gezonde kinderen gekomen die ik met oerkracht er zelf uitgeperst heb. Daarna heb ik lang bortsvoeding gegeven, want het kon en het ging. Mijn lijf een superkanjer kon dit aan. Mijn borsten zijn absoluut niet maar hetzelfde ze voldoen niet aan het "schoonheidsideaal" Maar ik ben er blij mee. Ze hebben een topprestatie geleverd.

Ik probeer me geestelijk te verreiken, vind ik veel belangrijker. Daar ligt mijn prioriteit!!!!

lees commentaar [1] | reageer

monique prevoo | 13-03-2007 | schoonheid?

Op de eerste plaats mijn complimenten voor de documentaire, en natuurlijk de maakster. Ik ben er al heel lang van overtuigd dat er sprake is van een ziekelijke ontwikkeling, een die vrouwen het recht ontzegt normale, echte mensen te zijn! Ik maak al 10 jaar borstprotheses voor vrouwen die een amputatie hebben ondergaan, borstkanker overkomt 1 op de 9 vrouwen, een realiteit waar we onze ogen niet voor kunnen sluiten. Mijn cliënten willen primair overleven! Het cosmetische aspect komt later. In dit licht beschouwd is die hele ziekelijke cosmetische plastische chirurgie voor normale, gezonde mensen wel heel erg cynisch. Verder wil ik als 50-jarige vrouw het recht opeisen om relaxed oud (en wijs) te kunnen worden!

Ik zet een link naar beperkt houdbaar op mijn website!

www.prevoomaatwerk.nl

Met dank aan Sunny Bergman.

Monique

lees commentaar [0] | reageer

Sadije | 13-03-2007 | Jac(k)kie

Vreemd genoeg was ik niet verbaasd over de plastisch chirurg in LA.

Wat ik het meest van stupiditeit getuigende vond, was de redactie van Jackie. Wat zijn dat voor, ogenschijnlijk volwassen en geschoolde, vrouwen die zonder blikken of blozen kunnen concluderen dat als je van onrealistische beelden onzeker wordt, dat het dan wel aan jou moet liggen en dan doodleuk meteen de kans grijpen om onder het mes te gaan. Gevolgd door de slapste onderbouwing van een standpunt ooit: ik wil geen lelijke en dikke mensen zien.Lelijk en dik volgens wie? Ze zag er niet zo inzichtvol en verlicht uit dat ik de neiging had om haar mening klakkeloos over te nemen. En als blijkbaar alleen 'hele domme en/of onzeker' mensen zich erdoor laten beinvloeden, waarom wordt er zelf geopereeerd en blindgestaard op de billen van Gisele Bundchen?

Niet verantwoordelijk zijn voor ellende in de wereld is een ding, eraan bijdragen is een tweede.

X Sadije

ps: journalistiek bedrijven had ook bij talloze andere bladengekund...een leeg 13 in dozijn blaadje verrijkt niemands leven, al maak je m zelf.

pps: 'ondanks' mn beharing, zweetklieren en normale vagina voel ik me en mooi en sexy, en zoals de vrouw op de beurs al zei: en en is toch altijd beter dan of of!!!

lees commentaar [0] | reageer

Tessa | 12-03-2007 | designervagina

Ik ben de droom, de absolute kandidaat voor dr. Matlock. Alles aan mijn vagina komt in aanmerking voor een drastische verbouwing. Van mijn schaamheuvel die door het zachte laagje vet meer een schaambergje is, tot de kleine schaamlippen die groter zijn dan die de naam "grote schaamlippen" dragen. Op de rechter kleine grote schaamlip prijkt ook nog eens een prachtige, kleine, ronde moedervlek. Heel diepbruin, bijna zwart. Jaren geleden heb ik haar voorganger laten verwijderen, dat was een lichter bruin exemplaar maar deed vaak zeer doordat het randje van mijn onderbroek op precies dezelfde plek zat. Het vlekje had op zich best mogen blijven, maar deed toch te vaak pijn. Maar blijkbaar hoort dat vlekje op die plek bij mij. Want tot mijn grote verbazing ontdekte ik een aantal jaar later dat er op precies dezelfde plek een nieuw vlekje was verschenen. Donkerder en feller dan de vorige, maar niet pijnlijk dit keer. En om de lijst met "aandoeningen" nog wat langer te maken, mijn schaamhaar is zo stijl, dat het menig hanenkambezitter jaloers zou maken. Zwarte, oersteile haartjes pieken naar voren. Al met al een behoorlijk rommelige vagina, al zeg ik het zelf.

Vagina"s onder een vergroot glas en daarna onder het mes. Waarom doet niemand ditzelfde bij piemels? Piemels worden altijd beoordeeld in erecte toestand. Dan ziet het er allemaal nog redelijk strak uit. Maar nog nooit heb ik iemand een piemel als "rommelig" horen bestempelen. Terwijl de hoeveelheid rimpels en plooien allerminst onderdoet voor die van een vagina. En over verzakkingen gesproken. Een balzak twee keer zo lang als de bijbehorende piemel, naar links of rechts afgezakte exemplaren. Zo is er een waslijst aan "aandoeningen" op te noemen. Maar hoe vaak gaan heren, laat staan jongens van vijftien jaar, onder het mes voor een geslachtsdeelcorrectie? Of is dit een kwestie van tijd en krijgen we straks allemaal fabriekspiemels die in te strak gesneden vagina"s nauwelijks nog iets gedaan krijgen? Wat een feest, allemaal strak genoeg om niet gefotoshopped te hoeven worden, maar verder dan kijken, komen we niet meer.

En net als de mode is ook de plastische chirurgie aan trends onderhevig. Wat dan? Als je op je vijftiende aan je eerste designervagina begint, ben je tegen de zestig met model nummer zeven bezig. Nee hoor, straks heb ik de meest eigenzinnige en kostbaarste vagina: volkomen uniek en 100 % echt.

lees commentaar [3] | reageer

Judit | 12-03-2007 | Gewoon lekker ik...

Hallo dames en heren van Nederland!

Ik wil jullie bij deze graag even laten weten dat een ander lichaam écht geen gevangenis hoeft te zijn in de huidige wereld.

Ik heb zojuist de zelftest op deze website gedaan, en voor zoverre als het programma was uitgediept, vind ik deze redelijk oppervlakkig in het eindoordeel. Wat ik kreeg was:

Persoonlijk

U bent soms ontevreden over uw lichaam: er is een klein verschil tussen uw ideale lichaamsbeeld en uw huidige lichaamsbeeld. Dat wil zeggen: er is een matige discrepantie tussen beide. Uit eerder onderzoek blijkt dat personen die een grote discrepantie laten zien, ontevreden zijn met hun uiterlijk. Grote ontevredenheid hangt vaak samen met een hoge cosmetische veranderingswens en een sterkere beïnvloeding door de media en de mening van anderen.

U hebt een vrij lage cosmetische veranderingswens. Dit betekent dat u niet zo ontvankelijk bent voor de druk van de huidige schoonheidsidealen.

Nu is dit een redelijksimpele uitleg van wat ik heb ingevuld. Waar hetop neerkomt, is dat ik qua uiterlijk van mezelf verschil met mijn ideaalbeeld (één plaatje). Maar hierlijkt het meteen tot iets negatiefs te worden getrokken, terwijl ik me juist helemaal happy voel met mijn eigen lichaam zoals het nu is.

Dat het beter kán dat weet ik maar al te goed, en hetlijkt me op zich wel mooier om het te hebben, maar ik hóef het niet meer.Ik weet dat ik niet meer zoals 'vroeger' leef (ik ben 21, is er een vroeger? :P), dus het minste dat ik kan doen is me met mijn nieuwe ik verzoenen. En waarom niet?

Ik zit lekker in mijn vel, mijn lichaam doet alles wat ik wil, het is sterk, redelijk lenig, en eigenlijk nooit ziek. Ik eet gewoon goed, misschien wat teveel, maar ik geniet wel! En mijn vriend, mijn vrienden, mijn familie en kennissen heb ik nog nooit slecht over mijn lichaam horen spreken, integendeel, ik krijg heel veel positieve reacties over de energie die ik uit schijn te stralen, omdat ik blijkbaar vol zelfvertrouwen door het leven stap!

En daar doe ik het voor, ook al zou mijn lichaam een maatje minder kunnen! Het hoeft niet! :D

lees commentaar [0] | reageer

alma oostenwint | 12-03-2007 | in de war na vragenlijst

Bij het zien van de documentaire was ik tenslotte in tranen van woede. Ik hoop dat het echt uitstekende initiatief van Sunny Bergman ertoe bijdraagt dat velen zich bewust worden van het zichzelf in stand houdende systeem.

Ik had een probleem bij het invullen van de vragenlijst. Op de laatste pagina moet je aangeven of je tijd besteedt aan een hele lijst zaken, zoals haar verven, nagels lakken, je opmaken, enzovoorts.

Ik behoor denk ik tot een uitgestorven soort. Ik besteed namelijk onbekommerd aan geen enkele van de genoemde zaken tijd. Dat bevalt me zelf uitstekend en ik krijg ook nooit klachten. Ik was me, poets mijn tanden, haal een kam door mijn haar, zorg dat ik wat aardigs aan heb en knip mijn nagels, maar dat stond er allemaal niet bij. Maar toen kreeg ik ruzie met de vragenlijst. Ik moest iets invullen en heb toen maar net gedaan of ik naar de sauna ga. Dat zou ik nog wel lekker vinden, maar daar moet ik voor reizen, die hebben we hier niet.

Op de website almaoostenwint.nl vertel ik hoe het is om 'een naturelletje' te zijn, en toch gewoon te functioneren in de maatschappij. Misschien dat anderen er iets aan hebben. Maar intussen zit ik me nu wel af te vragen of er toch niet iets ernstig mis is met mij. Want als zelfs Sunny's vragenlijst het zich kennelijk niet kan voorstellen dat er vrouwen zijn die echt helemaal niets 'aan hun uiterlijk doen', heb ik een probleem.

Ik ben toch alsjeblieft niet de enige?

lees commentaar [1] | reageer

Sanne | 12-03-2007 | TE mooi?

Ik vind, dus ik ben

Slechts twee procent van de vrouwen vindt zichzelf mooi, slechts één procent van de vrouwen vindt zichzelf sexy. Stel dat die twee procent die zichzelf mooi vindt een andere groep is dan die één procent die zichzelf sexy vindt, dan behoor ik dus tot die anderhalve procent die zichzelf mooi én sexy vind. Maar waarom vind ik dat? Volgens mij simpelweg omdat ik dat vind en er ook van overtuigd ben, dat straal ik uit. Dus ik vind mijzelf mooi en sexy en daarom vinden anderen mij mooi en sexy, ergo: ik ben mooi en sexy. Geen blad wat mij kan overtuigen dat ik dat niet ben. Soms loop ik langs de spiegel en denk ik: wat ben ik mooi. En dan kan ik me helemaal vergapen aan mijzelf.

We moeten terug naar de echte schoonheid, vrouwen moeten zich, ondanks het schoonheidsideaal, weer mooi voelen, toch?. Maar als je nu leest wat hier boven staat over mijzelf, dan erger je je wellicht aan het feit dat ik zo over mezelf denk. Zeg je tegen jezelf: "Damn, get over yourself" of "die vindt zichzelf heel wat"? Of denk je misschien, wat fijn dat ze zo zeker is, ik zou willen dat ik zo naar mezelf kan kijken?

Het is een serieuze vraag. Bij mij leeft het idee namelijk dat als je jezelf geheel geaccepteerd hebt en jezelf mooi en sexy vindt je daar net zo hard op afgerekend wordt. Laatst op een feestje zei iemand nog tegen mij dat ik mooi ben, maar dat ik er niet zo mee moet koketteren. Dus ik moet me wel mooi en sexy voelen, maar ik mag niet laten zien dat ik dat vind? Bestaat er zoiets als jezelf te mooi vinden, zou ik mijn zelfbeeld moeten aanpassen en mezelf minder mooi gaan moeten vinden?

Ik snap er niets meer van, leg uit alsjeblieft

lees commentaar [11] | reageer

Bert (een man van) | 12-03-2007 | Borsten en tanden

Hallo allemaal,

Soms zijn het de mannen die het niet zien zitten. Misschien zelfs wel vaker dan gedacht. Ik voel me daar zo'n voorbeeld van, maar mijn mening wint het niet van het ideaal.

Mijn echtgenote liet, na de geboorte van onze derde, haar tanden witten en haar borsten vergroten. Ook heeft ze sindsdien langer en blonder haar dan ooit daarvoor. Ook het verhaal van de binnenste schaamlippen duikt regelmatig op.

Ik merk dat haar levensvreugde niet toeneemt. Ze blijft moeder en vrouw van 34. Misschien is dat nog wel het ergste: vrouwen worden geacht eeuwige jeugd, levensvreugde en sexuele activiteit uit te stralen. Plastische chirurgie helpt je weg te dromen. Zo zie ik dat.

Als we vrijen voel ik niets meer van de zachte weelde van haar borsten van weleer, al zien ze er nu stevig en appeltjesrond uit. Haar verschijning van nu lijkt in niets meer op de kracht en schoonheid van mijn vrouw toen ze onze kinderen droeg of geboren liet worden. Laat dus maar, wat mij betreft.

Bert

PS: ook ik hunker weleens naar een 6-pack en afwezigheid van zwembandjes, een hoekige kaaklijn en een hoofd dat zijn haar behoudt. Misschien iets voor een tweede episode?

lees commentaar [13] | reageer

julie | 12-03-2007 | protheses

ik heb wel voor een borstvergrotende operatie gekozen. natuurlijk heb ik daar lang over nagedacht, maar ik had helemaal geen borsten, niet eens cup aa. echt helemaal plat, ribben met twee tepels erop.nik kon kiezen tussen het risico van een operatie, of verder met me altijd ongelukkig voelen, losse protheses die naar voor vallen als je bukt zodat je er achter kunt kijken enz. nze zijn onder de spier geplaatst, dus qua onderzoek maakt het niet veel uit, je kunt zelfs evt onregelmatigheden beter voelen omdat je borstweefsel als het ware op een schoteltje ligt. er is geen 'schaduw' van littekenwefsel te zien want dat zit onder de spier.nik zou zeker niemand een borstvergrotende operatie aanraden. ik vond het een best heftige ervaring. maar achteraf een prima oplossing voor mij. ik heb nu net een bcupje, en dat is prima. ze zijn redelijk natuurlijk, hoewel ik een echte borst nog altijd mooier vind. en zeker een mooi a cup, echt dan was ik er nooit aan begonnen. (oja, ik heb ook tot mijn 33e en twee kinderen gewacht op wat vulling, maar helaas, dat hielp niks...ik kon nog wel wachten tot de overgang , maar ja)

lees commentaar [2] | reageer


[login]