galerie

Patricia | 14-03-2007 | Als het tussen je oren maar goed zit

Mijn zelfbeeld is volgens de test prima ondanks dat ik best vind dat er iets te verbeteren is. Mijn borsten zijn mooi maar ik had ook gelukkig geweest met een maatje meer. Ik ben lang, slank enietsgespierd maar nogietsje strakker in mijn vel zou ik zeker mooi vinden. Ik ben tevreden met mijn gezicht en krijg best complimenten maar die kringen onder mijn ogen, kunnen die alsjeblieft nietweg?Want ik vind dat iedereen, ook al sta je iets dichter bij de 'norm' best kritisch mag zijn.
Wehebben tegenwoordig de mogelijkheid omde uiterlijke kenmerken van ouderdom te vertragenen ik vind het prachtig dat het kanzolang we hetons niet op laten dringen.Waarom (quote) is het normaal om wel je auto te laten uitdeukenmaar mag je rimpels krijgen niet vertragen? Dat wil toch niet meteen zeggen dat je strak getrokken en met een pokerface moet rondlopen? We moeten alleenwel realistisch blijvenenzorgen dat het geen snijfestijn wordt.
De meesten van ons hebben toch verstand genoeg om te zien watonrealistisch is en wat niet? Schaamlipverkleining en liposuctie van je schaamheuvel?! (Heren, wellicht zit er eerdaags ook een scrotumverkleining in het pakket)Tjonge, sommige dingen moeten niet gekker worden... Maar uitstellen van rimpels? Geweldig! Als je maar niet vergeet datgeen enkele aestetische behandeling helpt als het tussen je oren niet goed zit.

lees commentaar [1] | reageer

Anna | 14-03-2007 | Cursus 'Lekker in je lijf'

Vandaag lees ik onderstaand artikel in de Telegraaf. Het wordt weer op een onmogelijke manier gebracht, maar het schijnt toch een serieus initiatief van de Universiteit Groningen te zijn. Is dit nu toevallig gelijktijdig? Uit het stukje wordt helaas niet duidelijk of ze op de hoogte zijn van Sunny Bergman's documentaire. Die zouden ze perfect in hun cursus als lesmateriaal kunnen gebruiken, vind ik. Wat ik eigenlijk wil zeggen: ik ben ervoor om de krachten te bundelen, als dat kan. Ik ben namelijk erg onder de indruk van de verhalen hier op de site en het zou jammer zijn als de bewustwording en discussie die nu op gang gekomen zijn, misschien weergaan verzanden.Mogelijk dat Sunny en de universiteit samen gaan werken?http://www.telegraaf.nl/binnenland/60285891/Lelijkerds_op_cursus.html?p=17,2#reactieswo 14 mrt 2007, 05:30 | 9 reacties
Lelijkerds op cursus
door André Spaansen
GRONINGEN - Met een heuse cursus onder het motto 'Lekker in je lijf' moeten mensen die zichzelf lelijk vinden weer eens opgepept worden. "We laten mensen zien dat ze zich niks moeten aantrekken van bijvoorbeeld al die glamourfoto's van mooie mensen in de media! Dat is allemaal nep", stelt dr. Theo Bouman van de afdeling Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen.

De helft van de Nederlanders is niet blij met zichzelf. "En sommigen lijden daar zelfs erg onder. Die mensen kunnen bij ons terecht. Dan voelen ze zich zo weer lekker in hun lijf." Het gaat niet om personen die er zo ernstig aan toe zijn dat ze bij de hulpverlening lopen, maar om diegenen die toch een mild complex hebben over hun uiterlijk. "Want mensen laten zich tegenwoordig soms voor zestigduizend euro ombouwen om eruit te zien als Britney Spears of een andere ster. Het uiterlijk wordt gecultiveerd met snijden en vooral meisjes zijn er gevoelig voor. Dat hoeft helemaal niet en wij laten gewoon zien dat er wat aan te doen is door over jezelf na te denken. Die foto's van sterren zijn onzin. Zelfwaardering is belangrijk, het zoeken naar balans!"

Studente psychologie Marjan Boonman organiseert de cursus. "Wanneer we erin slagen de zelfwaardering te verhogen, wordt uiterlijk bovendien minder belangrijk. Dan halen mensen hun waardering uit hun werk of studie of ander succes."

lees commentaar [1] | reageer

beau | 14-03-2007 | acceptatie

Nou, de docu houdt mij al dagen bezig. Mijn uiterlijk is een obsessie voor mij. Als puber ben ik gepest en genegeerd omdat men mij lelijk vond. Later werd ik ineens knap gevonden had ik veel sjans als ik uitging. Nu hoor ik weer dat ik te mager ben en mijn vriend vind mijn buik weer dik en mijn schaamlippen groot (hij zegt ook vaak dat hij mij mooi vindt, beetje dubbel dus). Ik voel mij vaak lelijk, durf niet zonder make-up de deur uit, uit angst voor afwijzing (net als vroeger). Ik zeg vaak tegen mezelf dat ik van mezelf hou en mezelf accepteer en dat lukt dan even. Maar niet voor lang. Ik wist niet dat er zo veel vrouwen waren die ook onzeker zijn over hun uiterlijk. Het doet mij wel goed om te weten dat ik niet de enige ben. Aan de andere kant word ik er juist onzekerder door. Ik heb juist behoefte aan tevreden vrouwen om mij heen. Niet-perfecte tevreden vrouwen. (het is geen kritiek, want zelf ben ik ook niet tevreden) Maar ik had graag een moeder gehad of een ander rol-model die wel tevreden was met zichzelf. Die mij de boodschap had meegegeven dat ik mooi ben zoals ik ben. Het is nu mijn verantwoordelijkheid om tevreden te zijn. Ook naar jongere vrouwen. Zij willen voorbeelden zien.Maar eerst nog dit uitdagende acceptatie-proces. En... innerlijke schoonheid siert je levenslang.

O ja, ik denk dat de media inderdaad een grote rol spelen, maar ik denk ook dat vrouwen altijd al afgerekend werden op hun uiterlijk. Ikzelf ben opgegroeid in een reformatorisch milieu, dus veel mensen zonder tv. Maar ook daar was je populair als je er modern en knap uitzag.

lees commentaar [0] | reageer

geri | 14-03-2007 | labiaplastiek

eindelijk kan ik labiacorrectie laten doen. wilde dit al 20 jaar eerder laten doen maar nooit gedurfd. dit moet kunnen als het je irriteert. en veel vrouwen generen zich daarvoor en het is nog lastig ook met fietsen.

groetjes

lees commentaar [5] | reageer

Maria | 13-03-2007 | billen

Hoi,

Dit zijn mijn billen.... nou ze zijn wat ze zijn : Mijn billen!

Ik heb al een reactie staan op buik. Maar nu nog ff over billen... en ach de rest ook.. Verdorie zeg... laten we nou toe dat "de maatschappij", "de mannenwereld" ,"onze angsten",enz.enz. gaan bepalen wie we zijn, hoe we er uit moeten zien etc.? Gaan we in de slachtofferrol?

Ik voel die druk ook . Al zo lang. Ik voel ook die onzekerheid, al zo lang. Ik lijd eronder , al zo lang. Ik weet ook dat ik dit niet wil, al zolang. Ik verzet me er tegen, al lang. ik hoop dat ik binnenkort ervan bevrijd ben, dat wil ik al zo lang.Dat is mijn liefde voor mezelf en die is er al-tijd........en zal er altijd zijn.

Maria

lees commentaar [5] | reageer

Ikke | 13-03-2007 | buik

Ik heb helaas het programma niet gezien. Toch zou ik als ik morgen genoeg geld heb gelijk naar een kliniek rennen om een buikwandcorrectie te doen...waarom? mijn kind lag in een stuit en ik heb daar dus een walgelijke buik aan over gehouden, mijn navel is niet eens zichtbaar die zit tussen "twee" buiken in. Mensen vragen me blij of ik weer zwanger ben e.d. Het ziet er gewoon afschuwelijk uit, het is een mega grote zwemband. (die 2de buik onderste gedeelte van mijn buik kan ik wel mee leven) maar ik kan niet leven met zo`n enorme ribbel die over mijn broeken hangt. Ik ben nog maar 31 jaar maar voel me vreselijk door die buik. Ik lig er heel regelmatig om te huilen. (ik zit nu ook met tranen achter mijn pc) Zwemmen durf ik niet meer. Moet ik dan maar stoer gaan zeggen ik zit er niet mee, terwijl ik hier eigenlijk geestelijk héél erg onder lijdt.

lees commentaar [3] | reageer

Avital | 13-03-2007 | Wees jezelf.. er zijn genoeg anderen

Super goed dat hier een documentaire over gemaakt is!! Eindelijk een realistisch beeld van de absurde beinvloeding door de media.

lees commentaar [0] | reageer

Johanna | 13-03-2007 | borsten

Ik heb sinds 12 jaar helemaal geen borsten meer. Een dubbele amputatie vanwege borstkanker. Ik heb nooit protheses gedragen; voor wie? Vrijheid blijheid, gewoon een Hema hemd en that's it/ De hele 'schoonheids' discussie is van een onvoorstelbare platte stupiditeit dat er geen woorden voor zijn. Het is zo vreselijk beperkt en tragisch, dat men niet eens meer weet waar het in ons korte leven gaat; dat men denkt dat het om de buitenkant gaat en meeloopt met modes en kennelijk niets mee voelt van binnen en eindeloos naar andermans pijpen danst. Ik vind het niet te geloven, zo zwak(kwetsbaar) als vrouwen hierin zijn , dat ze zich z?³ laten ringeloren en er z?³veel tijd en geld en moeite in steken. Ik ben blij dat ik me vrij voel en dat ik helemaal schijt heb aan wat anderen ervan vinden.nWaar ik moedeloos van wordt is dat er dus sinds de jaren 60 niets veranderd is. Het zijn nog steeds de mannen en de commercie die vrouwen ongelukkig kunnen maken. Zodra die vrouwen zich hebben laten verven en verbouwen omdat dat aangepraat is, zouden die vrouwen gelukkig moeten zijn. Ik geloof er niks van.nn

lees commentaar [8] | reageer

tatiana | 13-03-2007 | goed werk

Ik ben erg geraakt door de documentaire. Goed gemaakt! Het afgelopen jaar heb ik een toneelstuk gemaakt met meisjes van 15 over het schoonheidsideaal en merkte hoe zij, slank, jeugdig en prachtig als ze waren, worstelden met hoe zij eruit 'moeten' zien.

Goed dat er eindelijk een realistisch beeld geschetst wordt van hoe wij doorgeschoten zijn in ons streven naar onmogelijkheden. Dat het schoonheidsideaal ons opgelegd wordt door mensen die gedreven worden door economische belangen en de verantwoordelijkheid niet nemen voor de beelden die zij de wereld insturen en de invloed die ze daarmee hebben, is ontzettend kwalijk.

Volgens mij heeft de afgelopen tien jaar een enorme verpornoisering plaatsgevonden in beelden op televisie en in bladen. Het zou zonde zijn als komende generaties vrouwen daardoor verpest zouden worden.

Het is tijd voor actie. Laat deze documentaire daarvoor de aanzet zijn.

lees commentaar [0] | reageer

Dieuwe | 13-03-2007 | een natuurlijk uiterlijk

Ik ben het helemaal met de documantaire eens. Je wordt zoveel beinvloed en meer dan je je bewust bent. Zelf hou ik van mensen die er natuurlijk en rauw uitzien. Zoals ze zijn geboren dus. Als beeldend kunstenares maak ik ook schilderijen van echte mensen en dat geeft juist interessante beelden.

lees commentaar [0] | reageer


[login]