galerie

Ilona | 15-03-2007 | Documentaire

Ik heb zojuist de documentaire gezien en schokkend zeg en dat is zwak uitgedrukt. Wat is mooi????Ik ben al jaren ziekenverzorgende en heb nog nooit op zo'n manier naar mensen gekeken. Volgens mij is het belangrijk dat je respect voor je lichaam hebt en er op een goede manier mee omgaat maar je vagina laten "verbouwen" als je 15 bent??En dan een moeder die het daar mee eens is. Waar gaat het naar toe, ik denk dat het nu al zo is dat je alleen met een "mooi" uiterlijk een representatief beroep kunt krijgen. Wie lelijk is mag schoonmaken wordt het zo?? En we trappen er ook met z'n allen steeds weer in, een potje creme van 150 Euro met kaviaar dat rimpels zou tegengaan, nou vergeet het maar. Natuurlijk hoef je er niet onaantrekkelijk uit te zien maar zoals die 2 dames ui LA die voor zover ik kon zien nog geen 30 waren en die al voor zo'n 30.000 dollar hadden laten verbouwen omdat ze vonden dat de het ideale vrouwbeeld in de Playboy staat. Maar het wordt schijnbaar toch steeds "gewoner" op de voorpagina van HetParool staan al advertenties voor er weer stralend uitzien met een botoxstrippenkaart. De kledingindustrie zou eens moeten accepteren dat een gemiddelde NL vrouw gewoon maat 40 heeft, zelfs in de Libelle staan gefotoshopte beelden van dames met maat 34. Complimenten voor DOVE, de enige die "normale" dames in hun advertenties gebruiken.

Ilona

lees commentaar [3] | reageer

angela | 15-03-2007 | gezondheid

je kunt natuurlijk om een andere reden dan esthetisch er goed uitzien jezelf te dik vinden. Ik denk meer aan gezondheid.

Ik vind het eigenlijk wel grappig dat in de basis hetnog steeds gaat om voortplanting. Het zal nog wel meer tijd kosten om onszelf een beetje meer te verheffen boven het niveau van nu.

Ik had gehoopt dat positieve veranderingen onder vrouwen sneller zouden gaan. Had niet gedacht dat we eigenlijk terug naar af zijn. We laten ons nog steeds domineren

lees commentaar [1] | reageer

rebelle | 15-03-2007 | tevreden

hoewel ik mijn buik echt haat, ben ik blij met mijn borsten. Ze zijn stevig en niet te groot. Dat geluk heb ik dan toch...

lees commentaar [0] | reageer

rebelle | 15-03-2007 | gezwel

het gaat vandaag goed, ben twee keer naar de wc geweest en voel me dan niet opgeblazen maar zo vaak voel ik meeen walvis.Ik ben best flink,heb daar totaal geen moeite mee, maar dat gezwel tussen mijn heupen en borsten vind ik vaak zo walgelijk dat ik mijn oog nergens anders op kan richten. Heb ik me mooi aangekleedt, zie ik alleen die dikke vette rol. Gelukkig wordt het wel steeds minder en heb ik al 5 jaar niet meer gelijnd of overdreven gesport. Want ik heb geen zin meer om me af te beulen, als ik nu ook wat vaker met een milder blik naar mezelf kon kijken....

lees commentaar [3] | reageer

Nicky | 15-03-2007 | Modellen-maatje 32 en zelfvertrouwen

Hallo actieve vrouwen,

Goed initiatief. Wat ik in wil brengen is: 1. het gebruik van kind- modellen met maat 32 bij alle modeshows. Als de modellen dan 24 jaar zijn moeten ze weg, of 6 weken niet eten voor een modeshow. Welke werkgever is daar toe gerechtigd om zijn/haar personeel dood te hongeren ?
Echter een Noord-europese vrouw heeft niet maat 32 maar maat 38 of 40. (Multi-culti kan het heel goed gewisseld worden met 36) Om maar te zwijgen van het gesjoemel dat maat 38 in Frankrijk maat 36 is en in Duitsland is onze maat 38 maat 40, ik koop graag in Duitsland kleding daar klinkt het altijd een maatje kleiner, maar niet heus.
Dit alles beinvloed mijn zelfbeeld niet, maar wel het zelfbeeld van onzekere jonge meisjes en vrouwen.
Ik vind dus dat er een bestuurlijke of wettelijke maatregel moet komen, dat er modellen/mannequins gebruikt worden met minimaal maat 38. Of nog beter dat modellen op de catwalk gevarieerd dienen te zijn S, M, L en XL. Want bij verschillende typjes gebruik je verschillende accenten, dat maakt het zelfs levendiger..
De modewereld wordt nog steeds overheerst door homosexuele mannen, daar zitten leuke mannen tussen, maar deze mannen willen in meerderheid van ons vrouwen, platte jongetjes maken. Als ik me niet vergis schreven Simone de Beauvoir en Sarte dat al in de jaren 60.
Dat is hun ideale beeld van mannen en vrouwen in het algemeen, de androgyne mens. Goed laten homosexuele mannen mode maken voor homosexuele mannen. En laat ons vrouwen onze eigen mode maken. Dat doen de meeste Nederlandse vrouwen ook, ze volgen de mode met een schuin oog en voegen daar hun persoonlijke keuzes aan toe.
Maar ook ik kom regelmatig in winkels waar veel te kleine maten hangen. Dat lijkt me voor jonge kwetsbare vrouwen in ontwikkeling niet gezond. Ik denk in dat geval, heel eenvoudig hier kom ik niet meer.
In de jaren 50 en 60 toen ik jong was droegen mannequins volgens mij maat 38, goed voor een historisch onderzoek ? Gelukkig is door het arbeidsrecht bij luchtvaartmaatschappijen de plicht voor super-dun ook verdwenen, toen stewardessen niet meer ontslagen mochten worden vanwege het arbeidsrecht. Dat moet voor modellen toch ook mogelijk worden ?

2. De schrijfster van Rimpelmania, vertelde in RTL-boulevard 8 maart : Nu antiaging een massaproduct is keert de elite zich er langzaam vanaf. Maar de visagist Leco Zadelhoff, geloofde er niks van. Hij trok een vies gezicht en vroeg: Waar halen dames dan hun zelfvertrouwen vandaan ?
Misschien kan hij eens bijgepraat worden door de psychologe die de zelftest op jullie side doet.
Want mijn zelfvetrouwen komt niet uit zijn make-up koffertje. Zelfvertrouwen komt uit mijn innerlijk voort, de wederzijdse relatie met mijn geliefden, man, kinderen, kleinkinderen en onze vrienden. Mijn zelfvertrouwen heb ik ook ontwikkeld door mijn studie en werk.
Door wat ik tot stand heb gebracht en door wat ik voor anderen beteken.
Dat bevind zich duidelijk allemaal buiten het zicht van de visagie van Leco Zadelhoff.
Zullen we een rectificatie eisen van RTL-Boulevard ??? Of moeten we daarvoor naar "De leugen regeert"???

Veel succes, Nicky

lees commentaar [0] | reageer

Gaby | 15-03-2007 | Zacht

Tsja, de buik.. Ik doe niets aan sport en dat is aan mijn buik dan ook wel te zien. Zelf vind ik dat'ie best iets strakker mag, maar mijn vriend vind 'm zo helemaal geweldig. 'Zo lekker zacht,' zegt'ie dan :)

We zouden het schoonheidsideaal minstens een blauw oog slaan door alleen maar positief te denken over onszelf..

lees commentaar [1] | reageer

Gaby | 15-03-2007 | Lekker mezelf

Naomi Campbell en Kate Moss zijn 'topmodellen'. Maar zijn die nu echt mooi? Wat is mooi?
Ik ben van mening dat een vrouw mooi is als ze vrouwelijke vormen heeft en zich gewoon verzorgt. Alle vrouwen kunnen dus stralen!
Niets mis met een camouflagestift of een harsstrip, maar ik vind verder wel: hoe natuurlijker, hoe mooier.
Benen en oksels scheren, dat moet kunnen. Het zijn immers de mánnen die harig, ruw en stug zijn ;)

lees commentaar [1] | reageer

Sharon | 14-03-2007 | dun is ook niet alles

Ik ben een jonge vrouw van bijna 21 en heb maatje 25/26. De meeste vrouwen denken nu gelijk: IK WOU DAT IK DAT HAD! Nou ik zou het niet doen. Ik vind mijn bovenlichaam mooi, heb een redelijk platte buik en voor mijn bouw mooie borsten. Maar mijn benen! Ik kan ze niet uitstaan, 2 stokjes. Dat is dan wel overdreven, maar als ik zeg dat ik maat 25 heb en na 1 dag een spijkerbroek dragen hij om mijn benen en billen zwabbert, dat is voor mij echt erg. Ik weeg ook maar 47 kilo (1.67 m) en heb al dieeten gevolgd om aan te komen en ik doe aan bodypump om mijn spiermassa te vergroten, maar het blijkt allemaal niet te helpen. Dus dun zijn is ook niet alles!!! En als er iemand is die liposuctie overweegt, geef mij dat vet dan maar!!

Echt waar, elke vrouw is mooi op haar manier, daar ben ik heilig van overtuigd! Maar waarom is iedereen dan toch ontevreden, inclusief ikzelf?

lees commentaar [8] | reageer

Gijs | 14-03-2007 | Documentaire beperkt houdbaar

Ik heb de documentaire goed bekeken. Daarin blijkt dus dat veel mensen, vooral de vrouwen, iets aan hun lichaam willen veranderen. Maar aangezien de Playboy het 'goede voorbeeld' geeft moeten we er ons aan houden. Want doen we dat niet dan voelen we ons anders. Ik zou zeggen: Prima! Wat is er nu beter dan je anders voelen dan de hele groep die zich wil laten verbouwen en dus de hele meut achterna loopt? Ik ben tevreden over mijn lichaam. Niemand is perfect, dat zou eruit zien! Sterker nog: mijn vorige vriendin was vrij stevig. Ik vond dat heerlijk. Daar kon je nog ergens aan vast kuffelen. Bij de huidige generatie moet je niet bang zijn in de silicoon te knijpen in plaats van de natuurlijke borst. Dat meisje van 15 jaar die aan het woord kwam. Die vond het abnormaal hoe haar vagina eruit ziet. En dat voor die leeftijd, waarschijnlijk, naar mijn mening, heeft ze geen idee wat ze wil.

lees commentaar [0] | reageer

nicolette | 14-03-2007 | jongens en meisjes

ach hou toch op met deze site!

lees commentaar [4] | reageer


[login]