galerie

Suzanne | 16-03-2007 | kleurtje

Wat een geweldige documentaire. Het is beangstigend hoe sterk de drukis om er "normaal"uit te zien. Mijn moeder van 55 wordt door haar vriendinnen (die allemaal al iets hebben laten doen) aangespoord om iets aan haar rimpels te laten doen. Zelf ben ik erg bleek en ik wordt daar met name in de zomer regelmatig op aangesproken. In het voorjaar staan de tijdschriften vol met tips om snel (al dan niet natuurlijk) een "gezond" kleurtje te krijgen; want witte benen onder een rokje, dat kan natuurlijk niet. De terreur van de zonnebank (waar ik niet aan toegeef). Wat zou het geweldig zijn als in tijdschriften gewone mensen te zien waren.

lees commentaar [0] | reageer

Emilia | 16-03-2007 | schaamlippen

Ik heb de documentaire (pas later) gezien en was geschokt! Ik wist nietdat het veranderen van je uiterlijk al zo ver gaat dat vrouwen zelfs hun schaamlippen laten verwijderen. Afgezien van het feit dat ik het resultaat niet mooi vind (kreeg de associatie met een kaalgeplukte kip) - over smaak valt niet te twisten - vraag ik me af of de mannen die dit bedacht hebben (kan me bijna niet voorstellen dat dit vrouwen zijn geweest) en zij die deze operaties uitvoeren wel eens gezien hebben hoe "lelijk" hun scrotums zijn! Misschien een idee voor vrouwen om hier een industrie voor op te zetten en dik geld mee te gaan verdienen...............

lees commentaar [3] | reageer

Miriam | 16-03-2007 | Waarom beperken tot de cosmetische industrie?

Waarom de actie beperken tot de cosmetische industrie?

Zoals in de documentaire al te zien was spelen de media en dan met name de glossies ook een grote rol.

En wat te denken van de kledingindustrie? Heel vaak kwam ik al zwaar gefrustreerd uit een pashokje omdat het mij met mijn maat 40 weer niet gelukt was me in die leuke rok of broek van maat 46 te proppen. Ook niet erg fijn voor je zelfbeeld.

Om dat te voorkomen winkel ik dus alleen nog maar bij zaken waar Noord-Europese merken verkocht worden die wel rekening houden met mijn lichaamsbouw.

Waarom wordt er niet eens een internationaal erkend maatsysteem voor kleding bedacht? Dat zou een hoop frustratie voorkomen....

lees commentaar [3] | reageer

Barbara | 16-03-2007 | Te lang

Hallo,

Ik ben een dame van 35 jaar en ben 1 meter 93 enheb schoenmaat 43... Ja, ja, da's soms even schrikken voor mensen als ze me op hakken zien lopen! Als mensen dan ook aan me vragen hoe lang ik ben zeg ik altijd: Met of zonder hakken? Dan zeggen ze vaak: 'Draag je ook nog hakken? Maar dan ben je NOG langer.' En ja, dat klopt dan ben ik nog langer. (en mooier)

Vroeger werd ik wel eens bijna uitgelachen in schoenenzaken als ik vroeg of ze ook maat 43 hadden. Opmerkingen in de trant van: 'Nee, die maat hebben wij niet, maar u heeft wel heel erg grote voeten!' Soms kon ik ze pareren (als ik in een goede bui was) met het antwoord dat ik vond dat de schoenenzaak er voor mijn voeten was en niet andersom.

En de keren dat ik door een kledingverkoopster de mannenvariant van een blouse kreeg voorgesteld. Toen mijn vriend (zelf 2 meter) dat voor het eerst meemaakte, ontstak hij in verontwaardiging met de mededeling dat ik een vrouw ben die graag in vrouwenkleding loopt en dat hij als man toch ook niet de zaak uit zou gaan met vrouwenkleding.

Ik weet niet of mijn verhaal thuishoort op deze website, maar ik weet in ieder geval wel wat het is om 'anders'te zijn dan gemiddeld. Geluk bij een ongeluk dat er niets te doen valt aan noch mijn lengte, noch mijn schoenmaat dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken haha!

Barbara

lees commentaar [1] | reageer

Anna | 16-03-2007 | "Schoonheid is vaak schone schijn"

Dit was de Stelling van de Dag gisteren in de Telegraaf. Hieronder de antwoorden. Voor wat het waard is... Ik bedoel, het is zo makkelijk om in zo'n enquête maar te roepen "Ik zit lekker in mijn lijf" (81%) of "Ik trek me niets aan van glamourfoto's" (89%) Ik gun het de mensen, maar zou het de waarheid zijn? http://www.telegraaf.nl/uwtelegraaf/watuzegt/60462461/Aan_ons_lijf_geen_cosmetisch_chirurg.html?p=5,2

Aan ons lijf geen cosmetisch chirurg
AMSTERDAM - Ook al geven de deelnemers aan onze Stelling van de Dag hun eigen uiterlijk voornamelijk het predikaat 'gewoon' en 'alledaags', ze zijn in grote meerderheid (80 procent) niet van zins daaraan door de cosmetisch chirurg te laten sleutelen. Vrouwen zijn daar wel gevoeliger voor dan mannen: een derde van de vrouwen tegen een tiende van de mannen heeft wel eens een cosmetische ingreep overwogen. Maar in het algemeen zeggen beide seksen: aan mijn lijf geen polonaise, ook al is driekwart wel van mening dat mooie mensen het in onze samenleving makkelijker hebben dan lelijke.

Aan dit onderzoek hebben 1032 vrouwen en 1016 mannen meegedaan. Volgens 71 procent worden vrouwen meer op hun uiterlijk beoordeeld dan mannen. Bovendien beoordelen meer mannen (53 procent) dan vrouwen (37 procent) mensen op hun uiterlijk. „Iedereen beoordeelt op uiterlijk! Het is net als met geld: het maakt je niet gelukkig maar het helpt wel", verklaart deze deelnemer. Een ander zegt evenwel: „Wees jezelf, dan pas ben je mooi."
Weer anderen verklaren: „Echte schoonheid zit van binnen, maar beoordeeld word je op je uiterlijk" en: „Uiterlijk is niet het belangrijkste maar het telt wel mee." Nog een opmerking: „Het maakt niet uit hoeveel je van buiten laat corrigeren. Als het van binnen niet goed zit, wordt het nooit wat."
Deze deelnemer merkt op: „We zijn veel te veel bezig met het uiterlijk in plaats van naar de schoonheid van binnen te kijken. Dit laatste is blijvend, het eerste vergaat." Een ander zegt: „Innerlijke schoonheid straalt naar buiten. Ik ben trots op mijn grijze haar en mijn rimpeltjes, die heb ik zelf verdiend!" 40 procent sluit zich bij die trots aan. Maar deze lezer zegt: „'Schoonheid zit van binnen' is een dooddoener, de werkelijkheid is hard."

81 procent van onze deelnemers zit zelf lekker in z'n lijf. Van glamourfoto's van mooie mensen trekken zij (89 procent) zich niets aan. „Leve de reclames van Dove en Nivea waar gewone mensen in beeld komen!" aldus deze lezer. In overgrote meerderheid (89 procent) onderschrijft men de Stelling van de Dag: schoonheid is vaak schone schijn.
Twee derde van de deelnemers is tegen lichaamscorrecties zonder medische noodzaak. Een vijfde van de deelnemers wordt er vooral door de hoge kosten van weerhouden iets aan hun uiterlijk te laten doen, bij vrouwen is dat een kwart. Volgens veel deelnemers moet de ziektekostenverzekering cosmetische ingrepen zonder medische noodzaak niet vergoeden. „Er zijn straks mooie mensen met geld en lelijke zonder geld", zegt iemand daarover.
Dat er een cursus 'Lekker in je lijf' komt waarin mensen meer zelfwaardering wordt bijgebracht, vindt 29 procent een goede zaak, een vijfde vindt het flauwekul of echt iets voor deze tijd. Maar wie voldoende zelfwaardering heeft, hecht volgens 86 procent wel minder waarde aan het uiterlijk.

lees commentaar [0] | reageer

tineke | 16-03-2007 | lucienne

Lieve lucienne, dit heeft toch helemaal niets met de documentaire te maken. Zou fijn zijn als we bij het onderwerp bleven.

lees commentaar [0] | reageer

joke | 16-03-2007 | holistisch zijn, lichaam, ziel en geest

Door bepaalde zaken in het leven kan je vergeten dat het erg belangrijk is om holistisch met jezelf om te gaan. Dus Lichaam, Ziel en Geest.

Een vergelijkbaar iets wordt verteld bij www. thesecret.tv

hoofdpunten uit law of Attraction:

-Je huidige realiteit is het resultaat van je denken.

-Je trekt aan waarop je je aandacht richt.

- Iets niet willen of ergens tegen vechten trekt juist datgene aan (waar je tegen vecht of wat je dus niet wilt)

-Iets veranderen doe je door je denken aan te passen (waarvoor hartelijke dank aan Sunny!)

-Je gevoel is een navigatiesysteem

-wat goed voelt, is goed voor jou. Wat niet goed voelt, niet.

Je bent volledig (dat valt natuurlijk altijd te betwisten) vrij. Je bent waardevol. je bent perfect.

Ik hoop dat iedereen hier wat aan heeft. Het spirituele moeten we nooit vergeten uiteraard!

lees commentaar [3] | reageer

Suzan | 16-03-2007 | concurenten

Nu vind ik dat vrouwen ook wel eens de hand in eigen, al dan niet opgevulde, boezem kunnen steken. Ze zien elkaar nogal eens als concurenten, en zijn niet erg scheutig met complimenten naar elkaar. Toen ik eens tegen een collega zei dat ze een mooie neus had, schrok ze zichtbaar. En de taxerende blikken die men soms toewerpt naar elkaar spreken boekdelen. Ook niet zo vrouwvriendelijk dus.

lees commentaar [0] | reageer

Sietske | 16-03-2007 | Anders denken

Zullen we het ook eens over iets anders hebben? Gewoon om ons niet te laten beïnvloeden door ons uiterlijk. Hoeveel mannen zijn er eigenlijk mooi? En valt een vrouw nu op een penis en een zak? Vinden jullie die mooi? Of trekken ze jullie aan? Mij niet. Als het om de man gaat van wie ik hou, dan spelen er andere zaken mee, dan wordt alles aan hem "mooi". Of niet, want zo realistisch ben ik ook wel.

Wordt het niet tijd dat wij vrouwen dat duidelijk maken? Dat mannen zich ook maar eens onzeker over hun lichaam en aantrekkelijkheid moeten gaan voelen? Dat zij ook "beperkt houdbaar" zijn? Laten al die plastische chirurgen en de beauty industry zich daar maar eens op gooien. Een gat in de markt, als je het mij vraagt.

We moeten de zaak maar eens omgooien.Niks op tegen om jezelf te verzorgen. Maar dat geldt toch ook voor mannen? Als die met dezelfde problemen geconfronteerd worden als waar wij al eeuwen mee omgaan, dan verandert er vast wel wat. Misschien gaan mannen er dan ook wel leuker uitzien en lekkerder ruiken, etc. Hm, dan hebben wij in elk geval een boel gewonnen. Minder zorgen over onszelf en aantrekkelijkere mannen!

Sietske

Ik was trouwens behoorlijk onder de indruk van de documentaire en vind het een goed initiatief om dezebelachelijke maar ook trieste zaken eens aan te pakken.

lees commentaar [5] | reageer

Femke | 15-03-2007 | Wie is de vrouw?

Het is een wereldwijd probleem waar de vrouw opnieuw wordt gedenigreerd als
een vrouw die eigenlijk niet mag bestaan. Een vrouw die zich altijd minder
mooi zal voelen dan de ideaalbeelden die voorgespiegeld worden door de
cosmetische industrie en door met name mannen met beide armen open ontvangen
worden, want zeg zelf, wie wil er nu niet een hele mooie vrouw.
De vrouw die constant haar hele leven bezig is om maar mooier te moeten
lijken.
Schandalig is het dat 98 procent van de vrouwen zich niet mooi vind. Dat is
toch een schande?
Nog schandaliger is het eigenlijk dat er vrouwen zijn, fotomodellen die het
toestaan dat ze in photoshop worden bewerkt. Zij werken er ook nog eens aan
mee. Zij werken er aan mee, aan het feit dat zij nooit zo ideaal en mooi
zullen zijn als men doet voorkomen. En dat moet een bittere pil zijn.
En als je mannen of vrouwen hier mee confronteert dan zeggen ze opeens: Ja,
maar schoonheid zit van binnen...
Gelul vind ik dat.
Men is bezig om de vrouw onzeker te maken over haar uiterlijk. Op elke
straathoek in Amerika zit een chirurgische schoonheidskliniek en dit komt
ook over een x aantal jaar hier in Nederland.
Ik vind het niet normaal dat meisjes van 15 hun schaamlippen moeten laten
veranderen omdat ze er anders niet bijhoren.....
Maar ook de concurentiestrijd die vrouwen voeren met de mode bladen om er
ook zo mooi uit te willen zien, omdat ze anders bang zijn dat hun man vreemd
zal gaan, vind ik echt belachelijk.

Wij creeren gewoon een vrouw, een beeld van vrouwelijke schoonheid, die de
vrouw in werkelijkheid nooit kan worden.....
Wat denigrerend is dat zeg.....
Opnieuw mag de vrouw gewoon geen vrouw meer zijn.

Op die manier worden vrouwen onderdrukt en daar ben ik een tegenstander van.

lees commentaar [1] | reageer


[login]