galerie

anna | 18-03-2007 | de documentaire

Hallo,

Ook ik heb met belangstelling naar de documentaire gekeken; het gaf veel stof tot nadenken, zowel over mijzelf als over het vrouwbeeld in het algemeen. Maar wat me de afgelopen dagen is opgevallen, is dat minstens vier mannen op eigen initiatief over de documentaire begonnen te praten en dat ze vooral zo ontzettend geschokt waren. Dat vrouwen werkelijk zo behandeld worden, dat ook intelligente vrouwen zich dat aantrekken, dat zelfs moeders hun kinderen hierin meesleuren, etc. Ik denk dat de meeste vrouwen iets minder geschokt zullen zijn geweest na het zien van de docu, maar ik beschouw het als een heel goed teken dat ook mannen er over nadenken.

Anna

lees commentaar [0] | reageer

DBC01 | 18-03-2007 | De klagende Hollandse vrouw

Na het zien van deze docu valt me één ding wel aardig op:

De documentairemaakster maakt zich druk over dingen die je toch aardig kunt oplossen door eens naar een sportschool te gaan en es wat stricter te gaan leven.
Ale schuld wordt, net als haar moeder dat in nog veel ergere mate deed, gelegd bij de cosmeticaindustrie. Die zou beelden van vrouwen laten zien waar ze niet aan kunnen tippen.
Een vrouw met het IQ van de documenatiremaakster weet dondersgoed dat wat de industrie voorschrijft buiten proporties is en dat het ongelofelijk veel moeite kost om daar oom maar enigzins aan te voldoen, maar dat het veel meer moeite kost om eens die luie reet naar de sportschool te begeven en es wat anders te gaan eten. Daar bereik je alleen al 'dat strakke buikje' mee dat haar vriendin wel heeft na 2 kinderes en zij niet terwijl ze ook 2 kinderen heeft.

De gemiddelde Nederlandse vrouw kaffert graag op de cosmeticaindustrie om zelf verschoond te blijven van kritiek om daadwerkelijk eens actie te ondernemen die wél binnen de mogelijkheden ligt.
Sporten, gezonder leven en meer letten op wat je naar binnen gooit, het maakt al zo'n verschil...


Ik heb meer respect voor die handvol meiden die ik ieder jaar nieuw zie in de sportschool en die na 5 maanden een heel ander figuur laten zien dan zulke quasi intelligente documaaksters die op zoek zijn naar een excuus om zo te blijven als ze zijn maar eigenlijk heel ontevreden zijn en niet die drive hebben om zelf actie te ondernemen.

Zeik dan niet.

lees commentaar [8] | reageer

joris | 18-03-2007 | zucht

Het schoonheids ideaal is net zo echt als sinterklaas, ja een tijd geloof je er in en ja op een gegeven moment moet/kun je afscheid nemen, daar kies je dan voor en dat doet even zeer, geen kadootjes meer in je schoen, je zult het nu helemaal zelf moeten doen, je leven vorm geven.........blijf je naar jezelf staan kijken als een soort buiten staander of ben je eindelijk berijd om van binnen uit te gaan leven. Alles wat je denkt ben jezelf.

lees commentaar [1] | reageer

annie | 18-03-2007 | borstenleed

Hoewel ik volle borsten heb was ik nooit ontevreden ermee. Wel wat met mijn naar dikte neigende lijf. Ik ben borstsparend geopereerd voor borstkanker. Mijn borsten zijn dus verschillend van grootte en vorm nu. Maar ik heb nog steeds geen aanvechting gekregen om ze te laten reconstrueren.

Misschien dat het én met mijn leeftijd te maken heeft ( 60 tentijde van de BK) en met de minimale vervorming. Was ik jonger, én meer vervormd dan was ik denk ik wel voor een reconstructie gegaan. Dus deze vorm van cosmetische/plastische chirurgie vind ik wel acceptabel.

Maar alle ingrepen die ik zag op de documentaire vind ik verbijsterend. Hoe weinig heeft het feminisme toch nog kunnen betekenenvoor het tevreden zijn van veel vrouwen met zichzelf.

Ik hoop dat deze site en de documentaire het tij helpen keren en we gaan weigerensciencefictionuiterlijken van onszelf te laten maken.

Beeld: LOTGENOTEN: delen is helen.
meer verwerkinsgbeelden op http://www.samenmeer.nl/

lees commentaar [2] | reageer

henk | 18-03-2007 | word er onzeker van

hoi ik ben een jongen van 25

ik krijg bij regelmaat te horen dat ik er goed leuk of stoer/aantrekelijk uit ziet.maar ik krijg ook vaak te horen zonder oorzaak jij moet het ook niet van je uiterlijk hebben of iets in die geest. werkelijk dit maakt mij erg onzeker! erkennen meer mensen dit! zo ja wat is de reden hier van?

gr henk

lees commentaar [10] | reageer

Ruth | 17-03-2007 | algemeen

Hebben jullie ook dat je ergens ook wel weet dat je een 'leuk' figuur hebt, maar dat het toch niet doordringt en je toch ontevreden blijft? Ook inderdaad doordat ik zulke prachtmeiden op tv e.d. zie, zodat ik mezelf echt acuut een stuk minder vind....

lees commentaar [1] | reageer

MariaHelena | 17-03-2007 | mijn borsten

ik voldoe totaal niet aan het 'schoonheidsideaal'. ik ben mollig, maar vind mezelf mooi. na jaren van onzekerheid besef ik dat als ik dan al niet knap ben, ik in ieder geval mooi ben. en ik hou van mijn borsten ze zijn niet perfect, niet pront, niet super stevig, maar van mij, en daarom uniek. opvallen doen ze wel, als 19jarige met cupE. ik heb geleerd mezelf te nemen zoals ik ben, en trek me niets meer aan van wat anderen denken.

hoezee!

lees commentaar [0] | reageer

Kim | 17-03-2007 | ontevreden

Mijn borsten zijn mijn grootste onzekerheid. Ik vind ze niet mooi, totaal niet mooi. Liever zie ik ze niet. nnAls ik een borstlift zou kunnen betalen, zou ik het doen.. maar dan wel pas nadat ik kinderen heb gekregen. Ik vind het belangrijker mijn kinderen borstmelk te kunnen geven, dan mooie borsten te hebben. Maar van borstvoeding gaan borsten nog meer hangen, en dan zou ik er echt ongelukkig van worden denk ik. Hopelijk niet.

lees commentaar [2] | reageer

Anna | 17-03-2007 | Ter info

Nieuwe boeken (uit 2006)over schoonheid in het Duits:

Ulrich Renz: "Schönheit. Eine Wissenschaft für sich",Berlin Verlag,

Hier is een aktueel interview met hem te lezen:

http://www.welt.de/vermischtes/article760983/Was_macht_einen_Menschen_schoen.html

En hier nog een:

Frank Nauman: "Schoene Menschen haben mehr vom Leben. Die geheime Macht der Attraktivitaet", Fischer (Tb.), Frankfurt

Bij amazon.de kun je (desgewenst) nog meer info enenkele lezersrecensies erover lezen.

Het schijnt toch een boeiend thema te zijn. Ook voor hoogopgeleiden die er serieus onderzoek naar doen. En niet alleen voor "domme, onzekere meisjes/vrouwen" zoals de charmante dames van "Jackie" ons wilden laten geloven.

lees commentaar [1] | reageer

Frank | 17-03-2007 | Vrouwen trekken zich het te veel aan

Beste vrouwen,

Principieel heb ik helemaal niets tegen plastische chirurgie, lekker boeiend dat vrouwen van overbetaalde mannen hun uiterlijk alteren om er in hun sociale kringen 'aantrekkelijker' uit te zien. (Patty Brard ofzo?...NOT)

Ik vraag mij af, waarom vrouwen zich er zo veel mee bezig houden dat andere er mooier uit zien dan zichzelf. Ik ben een (ijdele)jongen van 16 jaar en heb net de documentaire BEPERKT HOUDBAAR gezien. Ik moet zeggen dat ik de documentaire maakster, sorry naam vergeten, erg deprimerend vind. Ze laat zich zomaar afbekken door die zwarte doctor, en gaat er niet eens op in. En natuurlijk is het overdreven dat een meisje van 15 zich bezig houdt met haar gesteldheid van haar labia-minor...

Toch heb ik nog steeds mijn punt niet helemaal gemaakt: Vooral na het zien van de documentaire, weten jullie dat dus de fotos die jullie in jullie 'glossy magazines' zien allemaal geshopt zijn. waarom zouden jullie dan nog in G-naam erover piekeren dat zij er mooier uitzien? Jullie weten toch dat het nep is?

Ik doe dit niet om iemand te beledigen, maar niemand heeft mij tot nu toe nog voorzien van een normaal eerlijk antwoord waarom jullie je overal iets van aantrekken...

Groetjes van Frank

lees commentaar [2] | reageer


[login]