galerie

Annet | 24-03-2007 | blij met mezelf

Na het zien van deze docu ben ik nog blijer met mezelf!!!!

lees commentaar [0] | reageer

Maria | 24-03-2007 | Billetjes

Dit zijn mijn billetjes en ik ben dr super blij mee. Ik heb geen Braziliaanse billift of vulling nodig! Wie zegt dat dit stel niet perfect is, nou?

lees commentaar [14] | reageer

Marieke | 24-03-2007 | Baas over je eigen lichaam?

Gisteren heb ik 122 euro uitgegeven aan een bh. Na drie koopavonden op een rij gefrustreerd zonder nieuwe bh te zijn thuisgekomen. Gefrustreerd, omdat na tien kilo te zijn afgevallen (uit stress, niet gelijnd of zo) mijn mooie, volle,stevige borsten (die ik lange tijd als het enige mooie aan mezelf heb ervaren) zijn vervallen tot kleinere, maar vooral veel slappere dingen. Ikkwamgeen enkele bh tegen waarin ze nog enigszins mijn eigen goedkeuring (en de door mij vermeende goedkeuring van anderen) konden welgevallen. Ze voelen gewoon niet meer als mijn borsten. Ongelofelijk hoe je je identiteit kunt ontlenen aan je uiterlijk of zelfs maar een deel ervan. Ik voel me schuldig en kan dus niet eens genieten van dit enorme cadeau aan mezelf. Maar ik wil me zo niet voelen en toch is het zo moeilijk jezelf onder die maatschappelijk druk vandaan te trekken. Wel is het te gemakkelijk om de schuld alleen te geven aan de maatschappij. Als mijn eigenwaarde in orde was (en die oorzaak ligt deels weer heel ergens anders) zou ik veel beter weerstand kunnen bieden aan die druk. De maatschappij is fout bezig en ik plak graag mee met die plakbandactie, maar de echte oplossing ligt toch vooral in jezelf. We zijn zelf verantwoordelijk voor hoe we omgaan met de wereld om ons heen. Al heb je daar soms wel en beetje hulp bij nodig. Een goede psychotherapeut die je (terug) in contact brengt met jezelf kandan ookwonderen doen!Maar ook dat proces begint met verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, voor je eigen leven en geluk.

lees commentaar [0] | reageer

Meryem | 24-03-2007 | Dit ben ik

Ik ben een 20 jarige moslima en ik ben mooi. Door het dragen van mij hijab (hoofddoek) probeer ik een statement te maken. Ik wil niet voldoen aan het onrealistische modebeeld wat heerst. Ik ben gelukkig met mijzelf en moet er niet aan denken om mijn prachtige lijf wat ik gekregen heb, te veranderen. Ik ben geschrokken van je documentaire; wat bezield deze mensen die zich zo laten toetakelen? Hebben zij geen zelfrespect meer? Hier moet een einde aan komen! Voor zo ver het kan zou ik er alles aan willen doen om deze 'trend' te stoppen. Alsjeblieft zusters en broeders, houd van jezelf zoals je bent!

Liefs,

Meryem

lees commentaar [7] | reageer

Eugenie | 24-03-2007 | op weg naar acceptatie

Complimenten voor deze documentaire die mij aan het denken heeft gezet. Als 37 jarige vrouw ben ik, tot aan mijn zwangerschappen, zeer tevreden over mijn lichaam geweest. Na de zwangerschappen is mijn buik niet meer zo plat als hij was en mijn kleine borsten (a cup) zijn nog kleiner geworden.

Met name de verandering van mijn borsten vind/vond ik moeilijk te accepteren. Het lijkt ook wel alsof vrouwen geen cup aa meer hebben. Een borstvergroting dan maar? Maar ja, dan wordt er wel zonder medische indicatie gesneden in mijn kleine maar wel gezonde borsten.

Met het zien van de documentaire "beperkt houdbaar", realiseerde ik mij dat ik mijn kleine borsten gewoon moet accepteren. (Is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het begin is er..) Enerzijds omdat mijn borsten gezond zijn en ik niet telkens opnieuw operaties wil, maar daarbij wil ik de druk voor andere vrouwen met kleine borsten, waaronder straks misschien mijn eigen dochtertje, niet vergroten.

lees commentaar [2] | reageer

Rik | 24-03-2007 | dochter

Als vader van een dochter van 8 was ik erg onder de indruk van de documentaire. met name van het meisje van 15 jaar die een schaamlipcorrectie overweegt en als ideaalbeeld de Playboy voor ogen heeft. En haar moeder die daar in meegaat???Daarvoor heb ik ooit naar een documentaire op de BBC gegekeken die ook een beeld schetste van pubermeisjes die al volop metbortsimplantaten bezig waren uit angst dat anders "buiten de boot" zouden vallen. En weer die ouders die daar vrolijk in meegaan alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ik weet niet waar ik mij meer over verbaas, de ouders of de kinderen. Mijn echtgenoteen ik sprekenhier vaak over. In alle media heerst een beeld van de perfecte vrouw, meer dan voor een man. Wat nu voor onze dochter van 8,diein deze samenleving moet opgroeien tot een volwassen en naar ik hoop/streef gelukkige vrouw? Hoe moeten we haar sterk maken in het geloof dat ze mooi is zoals ze is? Dat de wat ze ziet in bladen/tv/reclame niet waar is? Het ideaalbeeld begint al jong. Ook in de tekenfilms/strips zit al iets verwerkt waar je vraagtekens bij kunt zetten. Is alle media de deur uit zetten dan de oplossing? Laatstlas ik een aardige oplossing: moeders ga met je dochters naar de hammam! Daar zitten vrouwenvan alle vormen en maten bij elkaar en zienjonge meisjes hoe moeders en vrouwen er echtuitzien zonder photoshop.

Ik heb nog een paar jaar te gaan voor de puberteit zich aandient. Deze site komt onder mijn favorieten en hoop hier nog veel tips te kunnen vinden.

lees commentaar [0] | reageer

evi | 24-03-2007 | schoonheid

het zoeken en streven naar schoonheid is iets universeel en van alle tijden. het is eigen aan de mens.

schoonheid is ook deels cultureel bepaald, je kan zelf kiezen in hoeverre je erin meegaat.

lees commentaar [1] | reageer

Charlotte | 24-03-2007 | Barbie en Ken

Dit las ik op de site van Asics:

Barbie En Ken24 maart 2007

De gemiddelde vrouw moet, om er net zoals Barbie uit te zien, 60 cm groter worden, 15 cm smaller in de taille worden en 12 cm breder worden in borstomvang. De gemiddelde man moet, om er net zoals Ken uit te zien, 50 cm groter worden, 15 cm breder worden in de nek, 25 cm breder worden in de taille en 28 cm breder worden in borstomvang. Je kunt je afvragen hoe Matell ooit op het originele prototype is gekomen.

lees commentaar [0] | reageer

marieke | 23-03-2007 | Te lang?! Of wordt het een sterk punt

Ik ben voor een vrouw vrij lang; 1.87 m. Gelukkig ben ik niet mager en daardoor lijk ik niet lang. Maar.. gewoon broeken kopen dat lukt niet zomaar. Lengtemaat 36 en wel de vrouwelijke vormen hebben, is kennelijk heel bijzonder. ik roep dan ook altijd dat mannen lange benen mooi vinden, omdat vrouwen met die lange benen geen normale broeken/rokken kunnen vinden!!! Dus je moet wel naakt!

Iedereen denkt dat je met 1.87m wel een modellencarriere kan beginnen, maar niets is minder waar. Stewardess/model: vergeet het maar. Dat zijn allemaal 'kleine' dametjes.

Het grootste nadeel van lang zijnervoer ikin mijn pubertijd. riendinnen die met elkaar kletsen in een discotheek of kroeg kon ik nauwelijks verstaan omdat dat zich allemaal minimaal 10 cm lager afspeelt. Gevolg: ik ging gebukt! En dat is echt lelijk zo'n kromme houding.

Gelukkig ervaar ik nu de voordelen van mijn lengte. Ik val op, ik sta mijn mannetje doordat ik oogkontakt op gelijke hoogte heb met veel mannen en lengte straalt gezag uit.

Ik maak van mijn lelijke punt dus maar een sterk punt. Dit advies heb ik ooit van een kale man gekregen. Hij werd kaal voor zijn 30ste: door helemaal kaal door het leven te gaan en er een markant hoofd van te maken, is zijn ergernis juist zijn Unique Selling Point geworden. Ik doe hetzelfde met mijn lengte!!

lees commentaar [1] | reageer

Francetta | 23-03-2007 | Annie schreef:....

Annie schreef: Hoe weinig heeft het feminisme toch nog kunnen betekenen voor het tevreden zijn van veel vrouwen met zichzelf.

Ik snap eigenlijk niet zo goed wat de vrouwenbeweging die streeft naar de maatschappelijke gelijkheid van vrouwen te maken heeft met het tevreden kunnen zijn over jezelf.

Trouwens ik heb de sterke indruk dat vrouwen juist geen kracht putten voor hun zelfwaardering uit hun unieke rol als vrouw. Waarom accepteren vrouwen hun vrouw-zijn zoals het is niet, maar moet het altijd anders, zelfs zo dat je je laat besnijden om te kunnen voldoen aan een geretoucheerde vagina?

Vrouwen voeden elkaar ook verkeerd op: uit onderzoek blijkt immers dat de grootste invloed op het zelfbeeld van een vrouw haar eigen moeder is. Hoe een moeder omgaat met zichzelf bijvoorbeeld is van directe invloed op de dochter. En wat dacht je van de invloed van zussen of vriendinnen op elkaar. Veel vrouwen lopen te klagen over zichzelf en dan gaat de ander heel hard meedoen. Wat je dan eigenlijk doet is concurreren met elkaar, maar veel vrouwen zien dat niet. Bovendien haal je jezelf naar beneden, terwijl het lijkt alsof je elkaar als klagende vriendinnen helpt, omdat je vindt dat je allebei lelijk bent.

Kortom: misschien is het leuk om te onderzoeken of het zelfbeeld van feministische moeders ook een beter zelfbeeld van hun dochters oplevert. Misschien heeft het wel niets met feminisme te maken. Als je zelfbeeld goed is kun je feminist zijn, maar als je zelfbeeld niet goed is kun je dat ook. Trouwens ik denk wel dat het zelfbeeld van de meeste feministen doorgaans goed of sterk zal zijn.

Maar de ultime vrijheid van vrouwen en ook de kracht om zichzelf oprecht mooi te vinden zit in de vrouw zelf. Helaas vindt maar 2% van de vrouw zichzelf echt mooi zo blijkt nu uit de documentaire...(onderzoek mw. Etcoff). Niet zo gek als je in jezelf moet geloven door alle stoorzenders van de cosmetische industrie heen. Toch verontrustend dat we inderdaad als vrouw onze vrouwelijkheid zoalswe die hebbenniet oprecht waarderen. Ga dus buikdansen!

Ik vind het zeer beangstigend dat normaal steeds abnormaler wordt. Met andere woorden normaal is niet normaal en dat vinden we normaal! En ik schrok me rot toen ik de moeder hoorde praten over haar eigen dochter in de documentaire, die meende dat haar dochter, met volstrekt normale schaamlippen, abnormaal is. Zou ze dat nou echt vinden, of alleen vinden om haar dochter tevreden te houden? Jammer dat er niks werd gevraagd over de schaamlippen van de moeder zelf, hoe zouden die eruit zien? zou de moeder zichzelf ook abnormaal vinden?

Ook schrok ik even van mezelf, want de pornoplaatjes uit de jaren 70 die werden getoond vond ik vies, maar toen wist ik ineens waarom: Porno is eigenlijk een beetje vies, want seks was vroeger vies en stiekem, dat hoorde niet: dus die plaatjes vond je stiekem vies en leuk tegelijk. Vies in de zin van rode oortjes vies. Bovendien ben ikhetro dus vandaar denk ik. En toen ineens wist ik het: (rode oortjes) vies mag niet in het openbaar (kinderen etc.) dus verkoop jedan minder. Maar dat is toch belachelijk, dat om seks en pornoop grote schaal te kunnen verkopenhet vieze eraf is gegaan...(want vies mag niet), en dat we nu als vrouwen blijkbaar denken dat we er zo uit moeten zien? Wel echt verontrustend. Trouwens amahoela met de seksuele revolutie, we zijn hartstikke preuts, anders zouden we een mooie vagina toch in volle glorie laten zien?

Dat vond ik wel een hele goede uitspraak: geniet vandaag van wat je hebt, morgen kan het anders zijn (en geniet dan ook, want de volgende dag kan het weer anders zijn etc etc etc.).

lees commentaar [0] | reageer


[login]