galerie

XxlPaul | 25-05-2007 | Mannen en de afbeelding waar mannen niet op kunnen klikken

Hoi,

Ik heb net als Peggy, in een andere verhalenthread, de cursus "Lekker in je lijf" in Groningen gevolgd. Toen ik op haar aanraden deze site bezocht, vielen me twee dingen op. Allereerst goed dat er (jammer dat het nodig is) zo een site is war mensen over hun problemen en dergelijke met betrekking tot hun lichaam, negatief lichaamsbeeld en zelfbeeld kunnen "kletsen" hun verhaal kwijt kunnen, elkaar adviseren of tot steun zijn, ervaringen uitdelen en gewoon discussiëren of gewoon hun verhaal met anderen willen delen.

Het tweede wat me opviel, is wel negatief en gaat erover dat ik binnen 10-30 seconden me erg onwelkom voelde als man. Er is namelijk een uitgebreid foto lichaam van vrouwen om op de betreffende lichaamsdeel delen te kunnen klikken. Ik zag geen mannenlichaam, later vertelde me die medecursist dat er heel even een mannentorso te zien was, maar weer weg is. Ik bedoel waarom is dit. Ik denk dat je ook meer mannen trekt als ze zich welkom voelen. Ik voelde me namelijk anoniem weliswaar afgewezen en ook mannen, sommigen in ieder geval, ik zeker, kunnen dat heel vervelend vinden en ontmoedigd raken en ook bang kunnen zijn om een verhaal te plaatsen. Afgezien van het feit dat als je over bepaalde lichaamsdelen iets kwijt wilt, niet op bepaalde fotodelen kunt klikken voor die lichaamsdelen, om de begrijpelijke redenen.

Ik zou het toejuichen als de mannentorso er is en kennelijk dus opnieuw terugkomt.

Ik zal morgen een verhaal bij algemeen plaatsen over hoe ik mijn lichaam zie en denk dat anderen, vrouwen, dat van mij zien en hoe ik ervaar dat veel vrouwen net zo oppervlakkig kunnen zijn als het gaat om lichaam, schoonheidsideeal en lichaamsbouw en bepaalde eisen over de verschillende lichaamsdelen kennelijk hebben.

Met vriendelijke groet,

XxlPaul,

Paul

lees commentaar [1] | reageer

jet | 22-05-2007 | lelijke voeten?

M'n ex-vriendje vond m'n voeten altijd zo mooi...

was er gek op.

Na een stresserige periode kwam m'n huidaandoening, psoriasis, die ik op m'n ellebogen, knieen en handen heb, ook op m'n voeten om het hoekje kijken...

zegt ie: jammer van je voeten, die vond ik nou juist altijd zo mooi....

tja... misschien met reden ex - vriendje?

lees commentaar [4] | reageer

Jeroen | 19-05-2007 | Schoonheid

Het zijn voornamelijk vrouwen die reageren en gezien de documentaire en de maatschappij waarin wij leven is dat logisch, maar als getrouwde man die een hele lieve vrouw heeft wil ik ook graag wat zeggen.

Ik kan me heel goed voorstellen dat het beeld bestaat dat vrouwen "iets" aan zichzelf willen veranderen "onder druk" van "de mannen". Al Eeuwenlang kijken wij naar de vrouwen als lust object en voelen veel vrouwen zich blijkbaar min of meer verplicht hieraan iets te doen. En ondanks het feit dat "wij" mannen dit mooi vinden, vraag ik mijzelf af in hoeverre wij dit goed moeten vinden. Ik ben gelukkig getrouwd met een lieve vrouw die 11 jaar ouder is dan ik, die een maatje meer heeft en tot de 98% van vrouwen behoort die ontevreden is over haar lichaam, maar ik behoor zelf ook niet de categorie van adonissen en mijn weegschaal draait bij mij het klokje rond.

Ik wil hiermee zeggen dat niemand volmaakt is en dat geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. Ondanks dat ik veel te zwaar ben, ben ik over het algemeen gelukkig met wie ik ben en hoe ik er uit zie en moet men mij accepteren zoals ik ben en geldt dit gelukkig ook voor mijn vrouw, ondanks dat zij ontevreden is over haar lichaam. Ik zeg haar altijd en ik meen het ook dat ik van haar hou zoals ze is en hoe ze er uit ziet en dat ik niet wil dat ze iets aan zichzelf laat veranderen. De ware schoonheid zit immers altijd van binnen. Ik vraag mij dan ook af waarom je als vrouw en alhoewel er ook mannen zijn die naar de plastisch chirurg gaan, je om niet medische redenen aan je lichaam laat sleutelen. Ben je soms aantrekkelijker met grotere borsten, een kleinere buik, kleinere schaamlippen, grotere billen etc.? Velen zullen ongetwijfeld beweren dat het goed is voor hun zelfvertrouwen en misschien ook voor hun relatie of carrière, maar als iemand anders jou alleen maar leuk, aardig of interessant vindt omdat je wat aan jezelf hebt laten doen is er iets goed mis. En wat heb je eraan als je naderhand allerlei klachten hebt zoals rugklachten na een borstvergroting? Als iemand echt van je houdt maakt het niet uit hoe je er uit ziet, hoe zwaar je bent of wat je cupmaat is. En ouder worden we toch allemaal en valt dit niet te voorkomen door allerlei operaties of middeltjes.

Wees blij met wie je bent en hoe je er uit ziet en alhoewel ik besef dat dit soms zeer moeilijk is, is dit toch het beste. En wat betreft de cosmetica-industrie en plastische chirurgie; deze maken miljarden winst zolang "wij" met z'n allen hun producten en diensten afnemen. Zodra we dit niet meer massaal doen zullen zij hun strategie moeten wijzigen. Het klinkt misschien als een utopie, maar dat is de macht die wij als consumenten hebben en die moeten wij dan ook gaan gebruiken.

Tot slot wil ik ingaan op mijn positie als man richting vrouwen. Ik kan alleen maar voor mezelf spreken, maar als ik zie hoe vrouwen vaak denigrerend en op een seksuele manier worden benaderd door mannen, moet ik me schamen op de manier waarop ik verlekkerd naar andere vrouwen en dan met name naar hun borsten kijk. Het is goed dat er middels een documentaire als deze aandacht aan deze problematiek wordt besteed, maar zolang mannen niet veranderen en vrouwen zich dit laten gebeuren verandert er nooit wat.

lees commentaar [3] | reageer

Peggy | 18-05-2007 | Cursus "lekker in je lijf"

Samen met nog 4 andere cursisten (totaal 2 mannen en 3 vrouwen) heb ik de cursus "lekker in je lijf" gevolgd. De cursus bestond uit 6 bijeenkomsten en werd geleid door 2 cursusleidsters. Het was een hele leuke en leerzame ervaring.

Het doel van de cursus was niet het veranderen van je uiterlijk, maar het veranderen van je lichaamsbeeld. Via de cognitieve gedragstherapie leerden we onze vaak irrationele gedachten over ons uiterlijk te beinvloeden. D.m.v. oefeningen thuis was het de bedoeling deze automatische negatieve gedachten te veranderen. Deze gedachten die er met de jaren zijn ingeslepen verander je niet zomaar, dat is een kwestie van oefenen en volhouden.

Ook bepaalde aspecten uit de documantaire "beperkt houdbaar" werden getoond tijdens een van de bijeenkomsten. Media, cultuur en andere invloeden van buitenaf hebben invloed op ons denken. De documentaire toont o.a. 'de schone schijn' van de media, waarbij de meeste modellen worden gephotoshopt.

Daarnaast moesten we ons leren richten op andere zaken dan ons uiterlijk, waardoor 'hoe je er uit ziet' minder belangrijk voor je wordt. Hierdoor ontstaat er ruimte om ook andere aspecten van jezelf meer te waarderen, waardoor je een positiever gevoel over jezelf krijgt. De cursus is geen wondermiddel, maar heeft zeker toegevoegde waarde.

Wat een absolute meerwaarde van de bijeenkomsten was, waren de medecursisten. Het delen van ervaringen, het idee dat je niet de enige bent met een negatief zelfbeeld, begrip tonen voor elkaar, luisteren naar elkaar en elkaar in je waarden laten. Uiteraard werd er ook gelachen. Het grote voordeel van 'je af en toe ellendig voelen' is de humor die ontstaat om te kunnen relativeren. Uiteindelijk zijn we met z'n allen na de laatste bijeenkomst in Groningen in een gezellige kroeg beland, om nog even na te kletsen.

lees commentaar [0] | reageer

Emma | 16-05-2007 | Weer zo'n verhaal...

Ik wil na het lezen van verschillende verhalen op deze site ook mijn eigen steentje bijdragen. Deze verhalen bevestigen maar eens te meer watzoveel mensenaltijd proberen duidelijk te maken: wees blij met jezelf, houd van jezelf en ga niet uit van wat anderen zeggen!

Ik was toen ik klein was best een vrolijk meisje, lachte veel en vond alles leuk. Ik was nooit één van de populairste, maar dat maakte mij ook niet uit. Ik had vriendinnen, dus hoefde me nergens druk om te maken. Maar er kwam een moment dat je niet alles meer leuk mocht vinden...dat was niet stoer. Je moest je gedragen zoals de populairenzich gedroegenen wee je gebeente als je in hun ogen iets 'doms' deed. Ook hethebben van vriendjes stond hoog aangeschreven. Van die periode ben ik heel onzeker geworden. De puberteit droeg daar ook zijn steentje aan bij, want ik was erg laat en traag met alle hobbels en bobbels die zouden moeten gaan groeien. Ongesteld wilde ik ook maar nietworden en een vriendje kon ik al helemaal niet krijgen. Uiteindelijk blevenmijn borsten steken bij cup A en ik had weinighoop dat er verder nog wat van zou komen.

Toen ik 16 was ben ik een jaar naar het buitenland gegaan. Kwam daar terecht in een gastgezin en trof het helaas niet zo met mijn gastzusje die 4 maanden ouder was. In eerste instantie heb ik me daardoor nog onzekerder laten maken en kwam ik voor mijn maatstaven uit op een dieptepunt. Alhoewel dat jaar heus niet een en al ellende is geweest (ik heb er ook een toptijd gehad), nam ik me bij terugkomst wel voor me nooit meer door wie dan ook onzeker te laten maken. Ik ben naar een nieuwe school gegaan, kreeg leuke vrienden en langzaam aan verbeterde mijn zelfbeeld weer.

Nu ben ik weer hetzelfde vrolijke meisje van vroeger. Ik heb vrienden waar ik op kan bouwen en die mij waarderen om wie ik ben. Daarbij de allerliefste, mooiste vriend die ik mezelf kan toewensen. En ondanks het feit dat ik genoeg oneffenheden aan mezelf zie (te grote kuiten, een hobbelneus, rooie vlekjes in mijn gezicht,enorme voeten etc.) zie ik dat ik mooi ben en kan ik mijn onzekerheden relativeren! Ik ben een lieve meid, heb prachtige ogen, een geweldig bovenlijf waar mijn cupje A bij hoort. Ik ben sportief, sociaal en oprecht....dus wat wil ik nog meer?

Lieve vrouwen van deze wereld, laten we van elkaar en onszelf houden! Fuck al die zogenaamde liftende zalfjes, corrigerende broeken en rimpel-verminderende-en-tegelijkertijd-facelift-gevende maskers. Wees gewoon lekker jezelf, da's een stuk minder vermoeiend dan je continu druk te maken om wat anderen van je vinden.

lees commentaar [1] | reageer

Jago | 11-05-2007 | De Penis

Waar o waar is de penis!

Waarom loopt dagelijks mijn email inbox over van de "Satisfy your woman better" "Make your penis bigger", "buy Viagra cheap", "Have better and longer lasting sex with Cialis" en meer van dit soort niet mis te verstane kreten over het formaat en de prestaties van de penis ipv dat ik overspoeld wordt met "Want bigger boobs to wobble in your husband's face?" of "Reduce your vagina's fluffiness" want de vrouw blijkt volgens de docu een 'gewilliger' slachtoffer te zijn voor de cosmetische industrie.

Hebben we hier een onderliggend gender-probleem dat het internet nog steeds gezien wordt als een platform voor mannen/nerds? Buiten dat rijst bij mij ook de vraag in hoeverre deze dagelijkse litanie aan penis-spam, mannen beïnvloed in het beeld van hun penis. (Ben overigens erg blij met die van mezelf, 17,5cm met een flauwe bocht naar links - das me nog eens een modelpenis dacht ik zo ;)

Ik ben benieuwd!

lees commentaar [1] | reageer

Ronald Bruinen | 08-05-2007 | De mens als gebruiksartikel

De westerse maatschappij is tegenwoordig zo gefocust op consumeren en het over de balk smijten van geld aan uiterlijkheden dat de westerse mens zelf een te consumeren voorwerp is geworden.

De grote multinationals weten donders goed dat de mensen via de media en reclame makkelijk te beinvloeden zijn.Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld en denken via smeerseltjes, sieraden, auto's, kleding, geldleningen hun zelfbeeld letterlijk te kunnen maskeren. Diep van binnen weten we allemaal dat daarmee het negatieve zelfbeeld niet verbeterd wordt, het contrast met de innerlijke wereld wordt alleen maar groter...het is een vicieuze cirkel waar de moderne westerse mens zich in gemanouvreerd heeft. Het consumeren is een verslaving geworden...en aan verslavingen wordt meestal door een beperkt aantal individuen goed verdient. Kijk maar eens naar de miljoenensalarissen van veel managers in dienst bij de multinationals.

De moderne westerse samenleving is er een die wankelt aan alle kanten. Mensen zouden meer moeten luisteren naar hun innerlijke ik. Het slechte zelfbeeld van mensen komt ergens vandaan en vaak zit er heel veel verdriet, frustratie, schaamte, schuldgevoel, woede in mensen. Ga met die emoties in dialoog endoe aan zelfonderzoek in plaats van je te verdrinken in consumeergedrag.De mens is een gebruiksartikel geworden, waaraan zoveel mogelijk geld wordt verdiend in gemiddeld 75 jaar en daarna wordt het weggeworpen.

Dit wilde ik even kwijt...reacties zijn welkom.

Veel liefs Ronald

lees commentaar [0] | reageer

Marjan | 07-05-2007 | ik ben mooi

Ik ben 20 jaar oud, ik heb ong 10 kilo overgewicht, ik draag maat 44/46, heb cup D en ik ben mooi.

Ik zit heerlijk in mn vel en vind mijn eigen lichaam mooi, tegen alles in wat de media mij voorspiegelt waardeer ik mijn eigen lichaam. Lekker boeiend dat ik brede heupen, vetrollen een onderkin enz heb. Ik moet erin leven en dat doe ik met plezier.

Ik schaam me niet voor mezelf. In de zomer zit ik lekker in mijn bikini op het strand. Waarom zou een strakke buik meer recht op zonlicht hebben dan een vetrol? Daar wil ik niet aan mee doen!

Dames van Nederland, haal je eigenwaarde niet uit wat de media je voorschotelt, maar uit wat de mensen die van je houden van je vinden en uit wat je zelf van jezelf vind. Iedereen is anders en iedereen is mooi. Wees realistisch en geniet van je lichaam!

lees commentaar [4] | reageer

Kyara | 06-05-2007 | te ondiepe vagina

Ik zit ergens heel erg mee: ik denk namelijkdat mijn vagina te ondiep is. ik ben 17 dus al uitgegroeid (1.70 m), maar mijn vagina is hooguit 11 centimeter diep. als ik mijn vinger erin steek kan ik de baarmoedermond voelen. tampons enzo zijn geen probleem, maar ik ben bang dat het met seks een groot probleem wordt. jongens roepen altijd zo hard hoe lang hun piemel wel niet is en daar word ik gefrustreerd van.

verder heb ik een kama sutra boek en daar vermelden ze drie soorten vaginas: de 'olifant' = ongeveer 25 centimeter diep, de 'merrie' = 18 cm diep en de 'hinde' = 14-15 cm diep (dan kom ik nog niet eens aan de 'hinde'!)

ik zit hier echt mee want straks krijg ik een vriend en dan kan ik niet fijn vrijen...

lees commentaar [17] | reageer

Ilona | 06-05-2007 | vliegen met mij schaamlippen

Ten eerste: TOP TOP TOP actie!!!

Wat zou ik graag grote schaamlippen willen hebben waarmee ik kan vliegen. Vliegen heel ver van deze idioterie rondom schoonheidsideaal.

ik vind het niet zo lief tegen de natuur om niet van jezelf te houden.

lees commentaar [0] | reageer


[login]