galerie

Tim | 08-09-2007 | De mega-schaamlipcorrectie

Helaas liep mijn leven zo dat twee maal een huwelijk strandde. Daartussen en daarna ga je relaties aan. Daarbij ontmoet je heel wat vrouwen intiem in je leven, zeker als je bijna zestig bent. Het scherpt je oordelen over vrouwen, over hun uiterlijk en innerlijk. Soms lijkt dat ook heel sterk met elkaar verbonden.

Ooit in een Afrikaans binnenland was ik veilig intiem met een besneden vrouw. Dan ervaar je heel intens de enorme verminking die zo'n vrouw is aangedaan. De woede daarover leidde bij mij tot een ogenblikkelijke impotentie. De woede die onmiddellijk terugkeerde bij de delen in de documentaire die over schaamlipcorrectie gingen. Voor mij is dat het meest absurde vrouwelijk streven niet zichzelf te willen zijn.

lees commentaar [0] | reageer

Tim | 08-09-2007 | Belangrijkste menselijk ideaal: zichzelf zijn!

Allereerst zeer veel waardering voor de documentaire en het eveneens uitstekende vervolg. Vanuit mijn ervaringen als man wil ik graag mijn – meer dan ooit gewenst bredere - beleving van het vrouwelijk uiterlijk toevoegen.

Waar je als man een prettig aanvoelen verwacht, blijkt plots een kunstmatige en onnatuurlijke lichamelijkheid. Even heb je een schrik van genept te zijn. Bij gesprekken daarover valt het wel te billijken als de schepper bij hen de borsten vrijwel volledig vergeten had. In die gevallen heeft het een nog wat redelijke rechtvaardiging. Dat geldt ook voor vrouwen die met zo'n boezem bedeeld waren, dat het tot chronische rugpijn leidde. Maar in het zeer ruime scharrelgebied tussen afwezig en pijnlijk groot daalt je waardering verpletterend snel.

lees commentaar [3] | reageer

Tim | 08-09-2007 | Jezelf of een ideaalbeeld?

Je gezicht: toch het meest belangrijk lichaamsdeel om contact te leggen. Inmiddels knap ik af op al die "plastic gezichten". Vooral de geheel of grotendeels weggeëpileerde wenkbrauwen dragen daaraan bij. Zeker van die strepen of restjes wenkbrauw die niet langer bij het oog lijken te willen horen. Wanhopig lijken ze zich nog niet van de neus los te kunnen maken. Ik knap totaal af op de idioot verwonderde uitstraling waarvoor men veel met geknutsel het eigen gezicht heeft ingeruild. Het meest treft me nog het medelijden dat bij me op komt, omdat men zo absurd probeert vooral op anderen wil te lijken. Hoe meer mismaakt de wenkbrauwen, hoe zieliger de uitstraling. Helaas lijkt het aantal Tv-presentatrices en Tv-babes die vooral niet op zichzelf willen lijken alleen maar toe te nemen. Feitelijk weerspiegelen ze met hun zichtbare opleuken niets anders dan de eigen onzekerheid.

Inmiddels heb ik een forse afkeer gekregen van de bovenmatig verzorgde hoofden op TV. Ook bij de mannelijke Tv-helden lijkt het uiterlijk geleidelijk meer dan verzorgd te moeten zijn. Ook zij verworden tot tragische figuren die alleen maar op een ideaalbeeld willen lijken. Mijn allergie daarvoor belet me ernaar te kunnen kijken. Dergelijke vrouwen mijd ik inmiddels al lang. Vrouwen die zelf op een ideaalbeeld willen lijken, zoeken meestal ook geen persoon als partner maar ook een ideaalbeeld. Zodra je daar niet aan voldoet, eindigt je relatie. Dat is één van mijn meest tragische levenslessen. Bij ontmoeting met waarneembaar kunstmatige schoonheden onderdruk ik mijn drang tot het speuren naar een persoonlijkheidsstoornis nauwelijks, vooral die in het narcistisch spectrum. Wellicht is een psychologische test in het voorportaal van plastische chirurgie een enorme bijdrage tot het voorkomen van ondoordachte zelfbeschadiging, dan wel door een uitlokkende, bovenmatig goed verdienende ander.

lees commentaar [0] | reageer

annemarie | 07-09-2007 | docu en vagina

De docu heeft me diep geraakt. Hoewel je al veel weet blijft het schokkend om te zien.Ik had een sterke neiging tot actie ondernemen. Het maakte me bewust van de indoctrinatie waarmee ik dagelijks geconfronteerd wordt; in abri's op bladen en evenals andere mensen maakte het me ook kwaad dat wij vrouwen onszelf zo onzeker láten maken. Ik heb sinds anderhalf jaar een vriend en die vind mijn vagina de `mooiste'die hij ooit gezien heeft.Ik was me daar nooit eerder bewust van (en ik ben al 43) Keek nooit, en als ik dat deed vond ik het er maar raar uitzien.Hij kijkt er altijd met een enorme bewondering naar en komplimenteert me er enorm mee.Grappig..dat ik daar weer een man voor nodig heb om me daar bewust van te worden..

lees commentaar [2] | reageer

Heleen | 07-09-2007 | kut is mooi

Een natuurlijke, volwassen vagina is prachtig. Een meisjessneetje hoort bij een kind, is a-seksueel. Vrouwen die walgen van de prachtige bloem tussen hun benen, zijn bang voor hun seksualiteit.

lees commentaar [2] | reageer

Ilse | 07-09-2007 | gekke borsten

Gek.. alle verhalen gaan altijd over mensen die vinden dat ze te kleine of te grote borsten hebben. Ik ben juist altijd heel onzeker geweest over de vorm van mijn borsten en mijn tepels. Mijn tepels vind ik eigenlijk alleen mooi als ik het koud heb. Ze zijn dan iets kleiner en er zit ook echt een tepel op. In ontspannen toestand vind ik mijn tepels iets te groot en ze zijn dan plat en soms zelfs iets ingedeukt. Toen ik dit aan mijn vriend vertelde vond hijhet grote onzin, het was hem zelfs nog nooit opgevallen. Toch denk ik als ik in de sauna loop dat iedereen het ziet en denkt: die heeft gekke borsten! Toen ik voor het eerst vriendjes kreeg durfde ik écht niet bloot om deze reden. Herkent iemand dit?

lees commentaar [3] | reageer

Jeanne | 07-09-2007 | Maagkwaal

Ik heb mijzelf ooit een maagkwaal gelijnd door pure citroenen te eten toen ik een jaar of 18 was. Het is toch belachelijk dat wij als vrouwen van alles doen om maar slank te worden. De tekening heb ik een aantal jaren geleden gemaakt.

lees commentaar [0] | reageer

Ramona | 07-09-2007 | Relativeren

Naar aanleiding van Sunny's documentaire, realiseerde ik me meteen dat zij gedaan heeft, waar ik al járen mee bezig ben maar dan in mijn vriendenkring en omgeving. Ik word boos als ik weer een meisje hoor praten over haar 'dik' zijn, als een vrouw, die prachtig is, zegt dat ze niet normaal is omdat ze niet in maatje 38 past. Dan laat ik ze mijn brandwonden zien.......

Laten we in godsnaam normaal doen met zijn allen.Het moet toch niet een streven zijn om er allemaal hetzelfde uit te zien met een uiterlijk als die van Barbie met een streepje als vagina, belachelijk grote borsten en een taille waar je ingewanden helemaal nietinpassen, zo smal. Daarbij zou je omvallen als je er zo uit zou zien. Ik wil geen karikatuur worden net als die Amerikaanse vrouwen. Dit is geen schoonheidsideaal, maar deze mensen zijn ziek.Juist de variatie in mensen maakt dat mensen interessant zijn, elke rimpel maakt iemand uniek, elk mens is mooi op zijn eigen manier, van zichzelf, zoals hij of zij geschapen is.

lees commentaar [1] | reageer

Eefje | 07-09-2007 | Gratis vetdonatie

Sinds ik het mij kan herinneren heb ik enorme bovenbenen. En zie dan in dit modetijdperk maar eens aan n leuke broek te komen! Over al waar je lijkt; slanke meisjes met skinny jeans, die ik dus niet aankan omdat ze niet om mn kont en benen heenpassen. En ik ben het zat! Spuugzat met dat verdomde modebeeld. Ik moet die broek maar dragen, want andere modellen zijn er niet. Ja, modellen van de "grote-maten-afdeling", maar daar wil je op je 16e ook niet (in)gezien worden.
Ik ben 1,75 lang en zo'n 70 kilo, dus k ben absoluut niet te zwaar, maar t vet dát ik heb zit op totaal de verkeerde plekken. Dus, ik wil graag mijn benenvet doneren aan iemand die er meer aan heeft . Ik heb er niks aan en het maakt me alleen maar ongelukkig. Ik zit in de klas met 3 andere meisjes, en die zijn slank en dragen leuke kleren die ik niet pas.
En nee, het is niet zo dat k niet bereid ben om te gaan sporten, maar ik heb het vaak al zo druk! Ik zit maandag van 8 tot 5 op school, voor k thuis ben is t half 6, dinsdagavond moet ik werken, woensdagavond moet ik boogschieten en vrijdagavond moet ik ook vaak werken, en in de weekends ben ik met mnvriendje. Dan heb ik nog 1 vrije avond, en die heb k nodig voor mn huiswerk. Dus ja, wat doe je er aan? Weinig ben k bang. Hierbij, doneer ik plechtig mijn bovenbenen en billenvet aan iedereen die het maar nodig heeft, tot ik ook in n maat 36 pas.

lees commentaar [7] | reageer

Ronja | 07-09-2007 | kleine borsten

hoiallemaal

ik vind zelf dat ik te kleine borste heb, maar ik kan er best mee leven en een borstvergroting zou ik echt niet willen. Ik heb zelf altijd gedacht dat jongens/mannen altijd op meisjes/vrouwe met grote borsten vallen, dat komt ook door me nichtje die zelf een behoorlijk grote cup maat heeft. Zij kreeg altijd de aandacht van jongens en het ging ook altijd over haar borste hierdoor ben ik zelf ook erg onzeker geworden, maar nu ik een paar vriendjes heb gehad weet ik dat mannen/jongens ook op vrouwen/meisjes vallen met kleine borsten hierdoor heb ik ook meer zelf vertrouwen gekregen, mijn ex zei altijd een handje vol is genoeg.En waarom zou ik veel geld uitgeven voor een paar neptiete, ookheb ik geleze dat je ze om de zoveel jaar moet vernieuwen dat kost ookweer veel geld, dat is ook een van de redenen waarom ik het niet zou doen. En soms snap ik echt niet waarom vrouwen borstvergroting nemen, zijn ze dan zo ontevreden. Er zijn ergere dingen.

lees commentaar [0] | reageer


[login]