galerie

missy | 10-09-2007 | besnijdenis

zeg zijn we nou allemaal helemaal gek geworden hier in het westen?! die schaamlipcorrecties zijn niets anders dan besnijdenis! VERMINKING! en dat wordt dan ook nog gepromoot in de playboy! tis een schandaal!

(dit schrijf ik naar aanleiding van de docu die laatst weer op tv was)

groetjes, missy

lees commentaar [5] | reageer

bamboeriet | 10-09-2007 | vrouw met te grote neus

hey allemaal, ik heb een groot probleem!

ik ben een meisje van 17 en ik schaam me verschrikkelijk voor mijn neus, vooral als ik mezelf van opzij zie. das toch niet mooi voor een meisje, zo'n gebogen grote neus! anderen zeggen dat het onzin is maar ik zit er zelf echt heel erg mee! ik wil het liefst zo'n mooie kleine angelina jolie neus, maarja dan moet ik onder het mes...

als ik een leuke jongen zie, zorg ik ook dat hij me niet van opzij ziet, want dan knapt hij zeker op me af! van voren gaat het nog wel, maar van opzij zie ik eruit als een aardappel!!!

heeft iemand een oplossing?

lees commentaar [13] | reageer

sandra | 09-09-2007 | lichaam

mijn hele leven is een gevecht geweest met mijn lichaam en met de 'norm', het begon al niet gemakkelijk omdat ik geboren ben met spini bifida (open ruggetje) en daardoor incontinent bleef en op mijn bil een enorm litteken..

verder weinig aan overgehouden, behalve de continue voelbare druk van de maatschappij om mee te kunnen komen, om te voldoen aan die eis.. op de lagere school en middelbare school en zelfs op het HBO gepest door medeleerlingen en erger nog door leerkrachten. Ik verschool mijzelf in het troosteten en kroop steeds verder in mijn schulp.

Eindelijk kwam ik dan iemand tegen en werd verliefd, kreeg een relatie.. Deze partner was een man die helemaal opging in het ideaal beeld wat de mannenbladen over vrouwen en de porno hem voorspiegelden.. en ik ging meer en meer twijfelen aan mijzelf. Steeds weer geconfronteerd worden met hoe ik eruit zou moeten zien, en wat ik zou moeten kunnen (want tja, je hebt nu eenmaal beperkingen als je spinibifida en incontinentie hebt) mijn gewicht en mijn lichaam werden het grootste issue.. aangewakkerd door de negatieve opmerkingen van mijn (nu ex)-vriend.. lijnpoging na lijnpoging, sporten, helemaal niet meer eten... totaan de inzinking en psycholoog aan toe..

bij die psycholoog werd me ineens duidelijk dat mijn probleem niet lag in het feit dat mijn lichaam niet voldoet aan mijn norm en aan de norm die mij opgelegd wordt door de maatschappij maar dat mijn zelfbeeld inmiddels zo ineen geschrompeld was dat al die beelden in de media, de eisen van mijn ex een onhaalbaar hoge eis hadden opgelegd waaraan ik dwangmatig probeer te voldoen..

het werken aan mijn zelfbeeld heeft zoveel opgeleverd, ik ben uit die giftige relatie gestapt, ben nu heel gelukkig met mn nieuwe vriend die mij mooi, sexy, aantrekkelijk, lief en prachtig vind zoals ik ben...

ik heb geaccepteerd dat ik ben wie ik ben, en het is niet eenvoudig kleding te vinden als je niet binnen de norm past van 36-46... maar ik ben goed op weg.. ik voel me beter, en dat zie je vanzelf aan de buitenkant, want wie je bent straalt met volle kracht door je uiterlijk naar buiten, alleen door al die beelden van de media zijn we met zn allen een beetje vergeten naar de uitsraling van mensen te kijken alvorens we het uiterlijk be/ver-oordelen....

met vriendelijke groet, sandra

lees commentaar [2] | reageer

sassie | 09-09-2007 | hangtieten, wel of niet liften...

al zo lang ik me kan herinneren heb ik nooit mooie borsten gehad!!

vanaf dat mn borsten begonnen te groeien waren ze al niet zo stevig, ben ik te laat een bh gaan dragen of hadden mn bh's te weinig steun??? ik weet het niet...

altijd heb ik me er al ongemakkelijk bijgevoeldl en toen ik in korte tijd veel aan kwam en een paar jaar later in korte tijd veel afviel (25kg) werd het er al helemaal niet beter op!!!

het belemmerd me in mn sexleven, we vrijen altijd met het licht aan, maar lekker bovenop als mn tepels zacht zijn doe ik dus echt niet!! (ja... dan hang ik naar voren zodat mijn borsten op zijn borst liggen) maar ik zou liever gewoon onbezorgd willen vrijen en niet constant met die borsten bezig willen!!

als mn borsten het koud hebben zijn mn tepels mooier, dan durf ik wel lekker naakt rond te lopen zonder handen voor mn borsten, zijn mn tepels zacht: dan hangen ze echt ergens onderaan een lap borst, dan kijken ze echt naar de grond... er zit gewoontotaal geen vorm in dan!! daarbij komt ook nog eens dat ik allemaal talgpukkeltjes op mn tepels heb en dat staat ook echt niet zo charmant

ik wil heel graag ze laten liften! heerlijk lijkt me dat, onbezorgd door huis huppelen en tijdens het vrijen niet meer steeds druk maken om mn borsten en ojee... zijn mn tepels wel hard anders is het net zo'n drilpudding als ik lig en zie je al die pukkeltjes

mn vriend vind mn borsten mooi, heeft ze ook nog nooit indie onwijse hangstand gezien: hij ziet ze eigenlijk alleen als mn tepels hard zijn of als we in bed liggen ofzo (als mn tepels zacht zijn en we liggen in bed en mn vriend kijkt er naar daar kan ik nu redelijk tegen, liever niet.... maar ach! vooruit... )maar staan met die zachte tepels en dushangtieten - no way!!

naar de sauna - no way, zonder bh lopen - no way, van bh verwisslen waar vriendinnen bij zijn - no way

als ik een bh aan heb zijn ze trouwens wel heel mooi (lang leve de goede bh!!) alleen als die bh uitgaat dan voel ik me gelijk weer zo rot enonzeker

een borstlift speelt al heel al lang door mn hoofd en heb al info opgevraagd bij een plastisch chirug... maar er is toch iets wat me tegen houdt! sowieso is het duur! maarja, als ik daardoor me zekerder voel wat maakt geld dan uit

maar is het het waard... voor mn vriend hoef ik het niet te doen en mn vriendinnen vinden het ook niet wat, ik wil het dolgraag - maarja, mn borsten zijn gezond! heb hier wat verhalen gelezen over hoe het ook mis kan gaan na zo'n operatie en gevoel wat weg is uit je borsten, denk ik wel goed genoeg na over de consequenties??

wil ik dat allemaal wel... ik wil normale borsten!!!!

maar wat is normaal??

dat modellen nooit een pukkeltje op hun kont/benen hebben? of pukkeltjes door het scheren van je bikinilijn - hebben ze daar wel haar eigenlijk?? nou ik moet me een paar x per week scheren vanaf mn grote teen tot aan mn navel hoor, heb erg veel zwarte haren op mn lichaam! en tja... mn kont is ook plat, heb een buikje en striea her en der over mn lichaam verspreid, vind mezelf eigenlijk 5 kilo te zwaar, maar heb geen motivatie om het er af te lijnen, heb lelijke tenen en een onderkin (zie ik terug op foto's als ik lach)

jee... das een beste lijst als ik het zo terug lees, maar daar kan ik allemaal niet zo meezitten eigenlijk... het totaalplaatje met kleren aan is goed! dan vind ik mezelf mooi! ik ben niet perfect en dat is niemand en dat hoef ik ook helemaal niet te zijn, waarom kan ik me dan toch zo ongelukkig voelen over mn borsten?? en als ik mn borsten laat liften wat is dan het volgende waar ik me ongelukkig over ga voelen, of zou ik me dan helemaal prettig voelen en over mn obsessie heen zijn... maarja, ik weet het niet hoorer staan nog genoeg dingen op de lijst die ikdan misschien weer lieveranders zou zien en me daar dan weer onwijs druk over ga maken!!

zo... dit was ff mijn verhaal en dilemma waar ik me veel te druk om maak, wat zonde eigenlijk van mn tijd...

maar waarom kan ik het dan niet uit mn hoofd krijgen??

lees commentaar [7] | reageer

vlinder | 09-09-2007 | schaamlip verkleining

ik dacht ook dat ik niet normaal was en wilde ze laten verkleinen. Ik ben er toch niet mee door gegaan omdat ik het niet aandurfde. Van de week zag ik jullie programma waar ik dus een schaamlip verkleining heb gezien. ik zat helemaal te griezelen. Ik heb ook begrepen dat er meer vrouwen zijn die het hebben. Nu denk ik eigenlijk ze nemen me maar zoals ik ben en het voelt prettig. Ik wil jullie dan ook hartelijk bedanken dat je dit programma hebben gemaakt en ook actie voeren tegen dit soort praktijken. Een vrouw moet een vrouw blijven en geen barbie zoals de buitenwereld dat wil zien. Ga zo door het is geweldig en ik voel me zeker gesteund.

lees commentaar [2] | reageer

Annabella | 09-09-2007 | Lichaam

Ik word in en in triest van alle verhalen die ik hier lees. Al die onzekere vrouwen zou ik allemaal willen omarmen en toeroepen dat ze mooi zijn. Wees blij met wat je hebt,accepteer dat je bent zoals je bent, en onthoudt dat perfectie (althans de notie daarvan zoals in de maatschappij is ontwikkeld) geen garantie op geluk is. Ook ik ben, naar de maatstaven zoals worden gehanteerd, niet perfect en word ouder, maar ik koester het lichaam dat mij twee mooie kinderen heeft gebracht, met alle lichamelijke gevolgen van dien. Dat heeft ze toch maar mooi gedaan. Mijn dochter probeer ik mee te geven dat ze mooi is, zoals ze is. Zij heeft nu al ( 6 jaar) meegekregen dat ' te dik' iets heel slechts moet zijn. Daarop vertel ik haar altijd dat je gewoon gezond moet eten en een beetje bewegen, en het lichaam dat je dan hebt, daar moet je het mee doen. En het belangrijkste is dat dat lichaam het goed doet. Daarnaast probeer ik haar bij te brengen dat het belangrijker is om slim te zijn dan mooi te zijn. Daar heb je niet veel aan. Beetje een moralistisch verhaal, maar goed, het is ook belangrijk te realiseren welk voorbeeld wij vrouwen onze dochters geven met ons obsessievelijk gedrag.

lees commentaar [0] | reageer

Lia | 08-09-2007 | Het kan soms best lastig zijn

Rimpels vind ik niet erg maar heb zelf ook goede genen.Mijn moeder is in de 50 en heeft weinig rimpels.Maar dik zijn zou ik heel erg vinden.Ik heb ooit 82 kilo bij 1.75 gewogen en was veel'st te dik.Nu weeg ik 72 kilo en sport 4 keer per week,eet gezond en weinig junkfood,alles met mate!Zo voel ik me beter want het was erg vervelend dat mijn broeken te strak zaten.Daarom ben ik er wat aan gaan doen en deed dat voor mezelf.Ik voel me nu gewoon veel gezonder en mooier en straal dat ook uit want daar gaat het om.Maar af en toe ben ik ook onzeker over mijn figuur en ben bang dat mensen mij te dik vinden.Ik heb maat 40/42 en ben ooit op een andere site voor obees uitgemaakt worden terwijl ze mij niet konden zien door de pc.Ze keeken alleen naar het getal en niet of je gespierd was of zware botten had,nee gewoon koort door de bocht.onder maat 38/40 zal ik nooit komen.Zo ben ik niet gebouwd.ik heb van onderen maat 40/42 en van boven maat 38/40.Ben redelijk gespierd en ben er meestel tevreden mee.Maar een opmerking en ik ben weer onzeker.Dat kan een broek zijn die te klein is of denken dat mensen over me lachen als ze mij een kokerrok zien dragen omdat ik een te dikke kont heb.

Mijn ex kneep me vaak in mijn buik en zei dat ik vet was geworden en zei dat het een grapje was.Mijn huidige vriend vind me slank en mooi zoals ik ben en ik geloof hem.Gelukkig heb ik dat niet altijd en beheerst dit mijn leven niet.Ik geniet heus wel ook van het leven en van mijn sportieve lijf.Maar ik ben ook wel ervoor dat je iedereen in zijn waarde moet laten.

Dat je een bepaalde voorkeur hebt voor iets vind ik okay of iets niet mooi vinden dat kan ook want we hebben nou eenmaal verschillende smaken.Maar al vind je iets niet mooi blijf dan netjes en kwets die persoon niet want ik ben er ook niet van gediend dat mensen kwetsende opmerkingen maken over mijn uiterlijk en dat vind niemand leuk.Ik ben van mening dat iedereen iets moois heeft,ja toch?

Ik kan trouwens beste begrijpen dat mensen soms onzeker worden.Het kan beste lastig zijn als iets niet zo is als jij dat graag wilt hebben.Maar het is wel een verschil of JIJ dat vind of DE MAATSCHAPPIJ.Nogmaals,iedereen heeft iets moois.

En als laatst,ik heb waarschijnlijk veel fouten gemaakt.Neem me niet kwalijk want ik kom niet uit Nederland en schrijf in een taal die niet de mijne is.Dus sorry vanwege mijn taalfouten!

lees commentaar [1] | reageer

ellen | 08-09-2007 | schaamlippen

De eerste keer dat ik naar mijn schaamlippen keek, was nadat ik in een boek van Jan Wolkers de opmerking had gelezen dat hij een vrouw met grote binnenste schaamlippen erg lelijk vond. Ik schrok me te pletter. Ik was abnormaal, lelijk, afstotend lelijk. Ik was 16 en mijn fvertrouwen in mijn lichaam was in een klap weggevaagd. Alle keren dat er seksueel contact was, heb ik trillend afgewacht tot de opmerking kwam over die vreselijke schaamlippen. Ik heb er nooit iets over gehoord. ik ben nu meer dan 30 jaar getrouwd, maar ik heb er nooit met mijn man over gesproken. Ik geneer me nog steeds. Maar door die documentaire realiseer ik me dat ik niet abnormaal ben. Ik ben boos. Wat is er van mij afgenomen, die onbevangenheid. Het onbevangen openstaan en nieuwsgierig zijn naar een seksuele relatie werd alleen maar angst voor afwijzing. Weet Wolkers wat hij mij heeft aangedaan?

lees commentaar [5] | reageer

sander | 08-09-2007 | een pop of een mens

Eindelijk iemand die helder taal spreekt(sunnyBergman) omtrent de geretoucheerde beelden. Zo zou ik het noemen en niet: gephotoshopet, want dan is het alleen maar met photoshop bewerkt. Je kan kleuren bijwerken maar ook profiel en huis oneffenheden. wimpers of wenkbrauwen dunner of dikker maken.

Ja,de kunstenaar die goed kan illustreren die kan alles zomaken

dat men gaat geloven dat het 'echt' is.

Virtualreality zijn we aan het scheppen.Kijkmaarnaarsecondlife,

3Dwaanzinbeeldcreeren.

we kunnen het als een spel zien.Maar leven is nu,be-leven en niet isoleren.We moeten elk ander in de ogen kunnen zien.Elkander kunnen respecteren wie of wat hij of zij is.

Wiljegroteborsten?Datkanjeookkrijgen,maarwatzijndenadelen?

Deborstenzijngrootmaarzijnniet'echt'vanjoujehebtalleenveelgeldvoorneergeteld.

Op wie wil je lijken? Op jezelf of ga je weer na-apen.

Gelukkigzijnisvoldoendemetwatjeuitkandragenentevredenmetjezelfbent.

Ookaldraagteenaapeengoudenoorringhetisenblijfteenlelijkding.

Lippengrotermaken?Tja heb je geld dan wil je alles,maar is alles

voldoende?Nee,dat is dan gebleken bij de vrouwen die eveneen borstvergroting lieten doen, ze bleven als maar sleutelen aan hun lichaam.

Eigenlijk kan je hen vergelijken met een auto die altijd wordt gesleuteld

en nooit in wordt gereden,altijd maar weer van die mankementen. Dan is het lak beschadigd etc etc.

Terwijl een ander auto gewoon normaalrijden functioneel is.

Zou de vrouwen het prettig vinden dat ze op de foto staan na hun borstvergroting

om een label te krijgen op de cover(het is wel mooi maar helaas dit zijn nep-borsten??)

Echt is echt....

Het zit tussen hun oren van die vrouwen en de mannen die ernaast staan.

Maar ja wie ben ik,ik retoucheer de puistjes en oneffenheden op hun gezichten en lichamen.

een ieder is vrij te doen wat die wil zolang er maar een juiste argument is.

En niet meteen stomme argument van:omdat ik het mooi vind.

Wat is mooi,iets wat mooi is raakt iedereen.En niet alleen door je borsten

je een superpersoon maakt.

Je hebt het of je hebt het niet!!!

1 ParisHilton zal bij een-zaam blijven.

Je lijkt op je spiegelbeeld,niet meer en niet minder.

Een mens lijkt op zijn spiegelbeeld

een pop op vele anderen!!!

Wijsheid en inzicht, stay unique don'tcopy!

lees commentaar [0] | reageer

Ikke | 08-09-2007 | Borsten

Hallo,

Ik word altijd een beetje verdrietig van al die verhalen over te grote of te kleine borsten. Waarom kunnen mensen zichzelf niet accepteren zoals ze zijn...?

Zelf heb ik borstkanker gehad en het uiteindelijke resultaat is (YES!) dat ik nog leef! De ziekte is door vakkundig ingrijpen nu alweer vijf jaar uit mijn lijf en ja... ik heb nu twee verschillende borsten. De één wat kleiner door het weghalen van het zieke weefsel en één wat voller. Eén ongeschonden en één met een zichtbaar litteken. Maar wat geeft het. Ik leef!

Het wordt tijd dat mensen eens een klein beetje meer tevreden zijn/worden over het feit dat ze mogen leven in een gezond lichaam. En wat maakt het dan uit of je borsten te groot of te klein zijn??

(ik ben overigens absoluut geen tegenstander van borstverkleiningals het gaat om medisch noodzakelijk)

lees commentaar [1] | reageer


[login]