galerie

sharissa | 05-04-2011 | Verzoekje i.v.m. onderzoek naar vrouwbeeld in reclame‏

Geachte heer/mevrouw,

Vanuit de opleiding Communicatie doe ik voor mijn afstudeerproject onderzoek in het gebruik van vrouwbeelden in reclame. Uw documentaires hebben mij ge´nspireerd voor het opzetten van mijn onderzoek. Graag vraag ik uw hulp en aandacht voor het volgende.

In mijn project onderzoek ik of in hoeverre het ge´dealiseerde vrouwbeeld de jonge vrouw van 15-25 jaar aanspreekt. In hoeverre worden de reclamedoelstellingen gehaald in vergelijking met de pure echte vrouw in reclame? Ik zou graag een kort gesprek met jullie aan willen gaan om te verifiŰren hoe jullie tegen dit onderwerp aankijken en wat jullie verstaan onder 'het ge´dealiseerde vrouwbeeld' ten behoeve van mijn onderzoek.

Ik ben ervan overtuigd dat we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Ik kijk uit naar een positieve reactie.

Met vriendelijke groet,
Sharissa

Tamara | 13-04-2011 | vrouwbeeld in de reclame

Ik ben dan wel ouder dan 15-25, nl. 38, maar wil toch reageren. Ik kijk liever naar een mooi plaatje dan naar die gewone vrouwen van de Dove reclames die vergeleken met mij veel dikker zijn. Dat inspireert me niet om het product te kopen. Vertel me dat ik mooier word van een product, dan bepaal ik zelf wel of ik dat geloof.

zestien jaar | 04-06-2011 | vrouwbeeld in reclame‏

Het ge´dealiseerde vrouwbeeld in reclames spreekt mij niet aan. Helemaal niet. In tegenstelling tot Tamara koop ik liever Dove producten met gezonde vrouwen met een goed gewicht, dan dat ik bodylotions aanschaf waar jonge vrouwen (16 net alsik, ofiets ouder)met ondergewicht model voor staan. De dove-vrouwen zijn waarschijnlijk ook wat zwaarder dan ik, maar dat heeft niets te maken methetgeen waarhet product voor staat (namelijk: een stralende huid).

Waarschijnlijk doe ik dit uit protest, want waarik vooral een hekel aan heb zijn die reclames van kapperproducten of make-up merken waar een vrouw voor wordt gebruik, die zˇ op al die andere reclame-vrouwen lijkt dat je geen idee hebt of je nu naar een reclame voor haar, huid, voeten of dieet kijkt als je langszapt. Het is zo niet realistisch dat ik het volslagen belachelijk vind. Heb je ooit wel eens een vrouw op straatgezien met geweldig, glanzendhaar als in de shampooreclames? Ik nog niet.Dan krijg ik het idee dat ik zulke resultaten nooit bereiken zal.Het isvoor mijdus vrij simpel door dit beeld heen te prikken.

Reclames die voor mij zouden werken, zijn reclames met vrouwen die er natuurlijk uitzien, een normaal gewicht hebben (geen ondergewicht maar ook geen overgewicht), en mooi zijn doordat ze zich goed verzorgen met het ÚÚn of het ander (maarniet bijv. eenoverdrevengestylde coupe krijgen)enhierdoor veel zelfvertrouwen hebben(en voor dat ÚÚn of het ander wordt dan reclame gemaakt :P). Dan krijg ik ook het gevoel dat het bij mij zou werken, en dat stimuleert me weer om bepaalde producten aan te schaffen.

Haalbare 'dit zag iklaatst ookop straat'-resultaten in de reclames dus!

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]