galerie

joyce | 09-07-2010 | 18 jaar, plastische chirurgie

ik heb al veel aan mijn uiterlijk laten veranderen. lippen, haargrens, wangen. toen ik 15 was wilde ik ook mijn neus veranderen maar de chirurg wilde dit niet doen, omdat hij er niks mis mee vond. maar ik was er van overtuigd dat mijn neus te lang was. nu 8 jaar verder, zie ik wel dat mijn neus harstikke klein en kort is. maar toen zag ik dat echt niet. ik zag hem als lang en spits. en niemand kon mij ervan overtuigen dat dat niet zo was. toen ik 18 was ben ik meteen dingen aan mezelf gaan veranderen. het begon bij lippen, daarna zag ik een rimpeltje die heb ik weg laten halen, daarna neus lippen plooi. daarna wangen. en ik ging telkens terug. om de maand ongeveer. al mijn geld ging daar naar toe. niemand wist ervan. zelfs mijn vriendinnen niet (die zijn zich na een tijdje wel gaan afvragen waarom ik er zo anders uitzag). ik ging wel telkens bij verschillende klinieken, zodat de chirurgen niet dachten dat ik zovaak mijn neus lippen plooi liet opvullen. maar dat deed ik dus aan de lopende band.eigenlijk hoef je dat maar 1x in de 6 maanden te doen. maar omdat ik telkens na 2 weken al dacht dat het minder werd, of er helemaal uit was gegaan. ging ik 1x in de 2 maanden. na 2 jaar dat te hebben gedaan, ben ik met mijn wangen begonnen. totdat ik op een nieuwe school terecht kwam. en mensen die ik niet kenden, aan mij vroegen:heb je een facelift gehad? heb je botox gedaan? toen pas begon ik in te zien, dat je het kon zien als buitenstaander. terwijl ik echt een beeld in mijn hoofd had van: het is er alweer uit, ik moet terug om nieuwe er in te doen. nu zie ik in dat ik mezelf lelijker heb gemaakt. ofja. Mooier dan hoe ik echt was, maar lelijker dan toen ik nog subtiel dingen aan mezelf had laten veranderen. het maakt me helemaal gek momenteel. ik ben elke dag de hele dag bezig met zoeken hoe ik dat spul uit mijn gezicht kan laten halen en uit mijn lippen (want die heb ik ook overdreven laten maken, terwijl ze aan het begin best mooi waren. maar weer bij dit had ik het idee dat ze weer dunner werden en nieuw spul erbij moest doen, terwijl dit helemaal niet kan want het is een permenent middel wat er in zit.

Ik vind dat klinieken meisjes die jonger dan 21 zijn maar tot op zekere hoogte mogen helpen. Ik had ook helemaal geen lippen dat klopt. Maar er had een limiet bij moeten zijn. Want ik zag op een begeven moment niet meer waar ik mee bezig was en wou telkens maar meer. En wat die artsen dan moeten doen, is je niet meer helpen.En dan ook echt bij elke kliniek, want anders ga je gewoon naar een andere toe die het wel wil doen. En dit kan rampzalige gevolgen hebben.Ook moeten er psychologen direct verbonden worden aan de klinieken.

Wat ik ook denk is dat het negatieve zelfbeeld niet van fotoshop komt en dergelijke. Want ik weet dat fotos geshopt worden. Maar er bestaan echt meiden die zo mooi zijn als op die ´´gefotoshopte´´ plaatjes. Tik maar eens bijvoorbeeld Adrina Lima in op youtube. Zelfs zonder make up is ze prachtig. Van zulke dingen heb ik dit zelfbeeld gekregen. En ook gewoon van mooiere meisjes uit de klas van school.

willekeurige bezoeker | 10-07-2010 | Argh

Heb je geen ouders/familie gehad die je konden helpen/weerhouden van het 'verbouwen' van je gezicht?

Of je konden helpen bij het behoud/ophogen van je zelfbeeld?

Dat je vind dat klinieken voorzichter moeten zijn bij het aannemen van clienten kan ik me voorstellen, aan de andere kant, het zijn bedrijven die gewoon geld willen verdienen, en jij hebt ze daar kennelijk flink bij geholpen, terwijl je misschien beter in plaats daarvan voor iets heel anders hulp had moeten krijgen. Wie liet jou uberhaupt op je 15de een schoonheidskliniek in wandelen voor een onnodige neuscorrectie?

Die Adriana Lima is idd wel een lekker wijf zie ik, laat haar maar lekker, lekker zijn dan. Hoe meer aandacht ze krijgt hoe vervelender en oppervlakkiger haar persoontje wordt zoals dat vaak gaat. Blijf vooral jezelf (of wat er inmiddels van over is ) en probeer van jezelf te gaan houden zoals je bent, probeer ik ook,soms lastig, maar er is niet echt een andere optie.

justme | 12-07-2010 | niet alleen schoonheidsideaal

Je hebt inderdaad gelijk dat het niet alleen maar aan het schoonheidsideaal en fotoshoppen enz gaat. Je hebt inderdaad ook meiden op straat die gewoon echt zooo knap en mooi zijn. Ik vind idriana lima ook de mooiste vrouw die er bestaat en ja ook als je nauwelijks make-up op heeft. Ik herken het. Zucht

Marian Palsgraaf | 05-08-2010 | schoonheid, zelfvertrouwen, zelfbeeld

Wat een triest verhaal! Idd ben ik het met je eens dat negatieve zelfbeeld niet van photoshoppen komt maar kan wel iets bijdragen. Maar dat bijdrage kan zoveel dingen zijn, iemand die iets zegt (wat jij anders opvat dan misschien bedoeld is), niet opgevoed zijn met dat je goed bent zoals je bent, gepest worden op school etc.

Ik heb het allemaal meegemaakt en een aantal jaargeleden ben ik begonnen met het opbouwen van mijn zelfvertouwen en dit was een lange weg maar niet onmogelijk! Dit heb ik niet gedaan door te denken wat het schoonheidsideaal is of te kijken naar de schoonheid van anderen, hoewel dat ook inspirerend kan werken. Ik ben zo blij met wie ik nu ben en voor de één zal ik misschien wel een mooie vrouw zijn en voor de ander misschien niet maar ik vind mezelf NU goed zoals ik ben en daar ben ik heel gelukkig mee endit straal je dan vanzelf ook weer uit.

Wat wil je nu ECHT? Wie wil je zijn? Wat wil je doen? Wat geeft je energie?

Mijn eerste punt van aanpak was dan ook: positief leren denken. Ik heb een weblog http://www.justbeyou.nl/.

Een reactie vind ik altijd leuk.

Barbara | 10-08-2010 | uiterlijk

Het is je houding die je oppervlakkig maakt en niet het feit dat je wel of niet mooi bent.

En over cosmetische chirurgie gesproken:Ik heb er niets tegen als je het maar door jezelf doet en niet voor een schoonheidsideaal.Sla vooral niet door!

Neem nou maar eens borsten!Eerst zijn grote borsten in,dus silicones erin en een jaar later zijn kleine borsten weer in,dus hupsakee siliconen weer eruit.Doe het voor jezelf en niet voor een schoonheidsideaal en anders doe het niet!

Joyce,ik snap hoe jij je voelt alleen jammer dat je op zo jonge leeftijd doorgeslagen bent!Ik hoop dat het nu beter met je gaat.Sterkte meid!

Sarah | 19-10-2011 | focus

dag lieve schat,

eerst was je vreselijk met jezelf bezig om je beter te maken en nu ben je nog steeds vreselijk met je zelf bezig om je weer terug beter te maken oftewwel je staat bijna (in andere dingen ongetwijfeld niet) op hetzelfde punt.

Focus op je uiterlijk kan verslavend zijn, ik heb dat met plekjes en kleine puistjes/meeeters, die moeten weg, maar het resultaat is een geirriteerde huid en ik krijg er eigenlijk alleen maar littekentjes van. Ben ik op vakantie, kom ik terug: helemaal weer een gezonde huid zonder plekjes. Hoe komt dat toch denk ik dan. Op vakantie kijk ik nauwlijks in de spiegel en zit er dus ook niet aan.

Oftewel je moet je focus verleggen en dat kost even tijd, want je bent het normaal geworden om daar je focus te hebben. Maar ik zou zeggen begin's met een meditatiecursus en uiteindelijk elke dag een paar minuten of hoe lang fijn is voor jou. Op dat moment verleg je je focus naar wat wezenlijk is en naar stilte en rust en daarmee ook weer naar de verbinding met moeder aarde. Als je in de stad woont identificeer je je met alles om je heen, al het menselijke gedrag en denken. Maar feitelijk ben je een stukje natuur, een onderdeel daarvan en is het heerlijk om weer naar je natuurlijke staat van zijn terug te kunnen keren en de mogelijkheid te hebben door dat drukke denken heen te kunnen kijken. En het denkmechanisme is ook onderdeel van de natuur, maar je moet het wel aansturen anders gaat het met jou aan de haal en vergrijpt het zich aan jou met allemaal vreselijke denkbeelden die heerlijk gevoed worden door de machthebbende industrien en de drukte om je heen.

Zo kan je wat binnenwerk verrichten wat waarschijnlijk effect zal hebben op je buitenwerk om zo maar te zeggen. En om eerlijk te zijn vind ik de plaatjes van gefotoshopte meiden soms wel heel mooi en sommige zijn dat ook in't echt, maar om nou te zeggen, die lijkt me nou gezellig, die wil ik leren kennen en verder meekletsen...nee.

Er lijken altijd mensen mooier,beter,leuker enz. te zijn, maar die mensen zitten weer met andere problemen die ze moeten uitwerken, dus het is allemaal zeer relatief.

succes met jezelf sterken in wie je bent!

Groet sarah

Danny Post | 20-10-2011 | Interview

Hai Joyce, ik heb je verhaal met belangstelling gelezen. Zou je hier misschien over willen vertellen in weekblad Grazia? bel me anders even op de redactie (ik mag mijn emailadres hier niet vermelden)

fedo | 29-01-2013 | innerlijk

ik vindt het erg voor je dat is gewoon een verslaving gewoerden maar weet dat innerlijk voor veel mensen ook een belangrijke rol speelt mensen aanvaarden je niet alleen over je uiterlijk maar ook je innerlijk ik vindt het sterk dat je er zo open over kan praten ik hoop dat ik iets heb geholpen grtz fedo hoornaert

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]