galerie

Ik.... | 25-04-2010 | De zijkant

Ik ben een meisje van 17 jaar. Ik word erlke dag geconfronteerd met mezelf. Ik heb namelijk een groot probleem waardoor ik erg depressief ben en zelfs niet veel naar buiten wil om gezien te worden. maar laat ik maar beginnen: als ik mezelf in de spiegel zie denk ik: Ik ben heel mooi, knap best wel goed figuur en best aantrekkelijk. Maar als ik via een andere spiegel in de spiegel kijk en ik zie de zijkant van mijn gezicht, lijf dan denk ik opeens: WOOW Wat ben ik lelijk! En dan word ik extra verdrietig en teleurgesteld, omdat ik dacht dat ik knap was, maar als ik mezelf dan van de zijkant bekijk vind ik mezelf opeens heel lelijk. ik kan niet precies zeggen wat. maar in ieder geval me houding ik vind mezelf dan ook opeens dik en een lelijk hoofd hebben. dus dan vind ik mezelf opeens heel raar en lelijk terwijl ik zonder een andere spiegel, maar gewoon recht naar mezelf kijk mezelf mooi vind. maar dat is toch een best raar idee? Want als je je voorkant mooi vind dan is het toch vreemd dat je je zijkant lelijk vind?

Sponsje | 28-04-2010 | Reactie

Ik vind mezelf ook spuuglelijk van opzij, ik schrik me echt kapot als ik mezelf zo zie.

Herkenning | 03-05-2010 | reactie: zijkant

Ik hoop dat je nog eens reageert, want ik zit ook met hetzelfde probleem. Al jaren sinds ik mijzelf voor het eerst van opzij zag in een spiegel, nota bene in een kledingwinkel . Goede bui gelijk helemaal verpest.

Ik vond mezelf altijd mooi, vergelijkbaar met wat jij zegt. Het valt dan extra tegen als je ontdekt dat er lelijke kanten aan jezelf kunnen zijn. Ik schaam me nu echt voor de zijkant, ik kan het maar moeilijk accepteren.

Ik.... | 04-05-2010 | @herkenning

Jaa dat heb ik dus ook precies zo. Gelukkig ben ik niet de enige die dat heeft. En ik heb dat dus ook inderdaad als je via een andere spiegel kijkt zoals in pashokjes (vooral bij de H&M) Dus ik heb echt een hekel aan kleding kopen, want dan voel ik me onwijs lelijk van de zijkant dan he en niet van de voorkant. dus ben ik keer op keer teleurgesteld en schaam ik me zelfs voor me zijkant. Ik ben dan bang dat mensen me van de voorkant mooi vinden maar van de zijkant opeens spuuglelijk

Herkenning | 07-05-2010 | Reactie @ IK..

Wat jij zegt, lijkt precies mijn verhaal!

Ik ga dus niet meer bij H&M naar binnen om te passen, want ik vind die zijspiegels dus zo confronterend! Ik begrijp ook niet waarom ze eigenlijk van die zijspiegels plaatsen. Het is juist moeilijk om te accepteren als je jezelf van voren er prima uit vindt zien, maar dat van de zijkant tegenvalt. Ik heb altijd gedacht dat alle kanten er wel goed uitzagen

julian K | 20-05-2010 | van zij

Wat zou er dan lelijk aan zijn? De proporties zijn eigenlijk hetzelfde. Natuurlijk, ook Angelina Jolie heeft haar mooiere en minder mooie invalshoeken, maar zo'ngrootverschil..?Wat misschien meer opvalt aan de zijkant is de houding van iemand.Daardoor kantelt het lichaam (heupen, schouders) niet in positieve zin, en kun je bv dikker lijken, of voorover hangend. Dus ik zou zeggen, rug recht en borsten vooruit. Laat zien wat je hebt, wat je ook hebt.

Er zijn sporten of lichaamsoefeningen die dit bevorderen, en dat is welraadzaam omdat je nou eenmaal die houding gewend bent en dan is het moeilijk die zo maar te veranderen. Het lichaam is net een stapel blokken dieniet helemaalrecht op elkaar staan maar uiteindelijk in evenwicht zijn. Het kan zelfs pijnlijk zijn alsbepaaldespieren ineens meer moeten dragen dan voorheen, dusiemand zal nietgauwgeneigd zijn om dat door te zetten (uiteindelijk wennen de spieren wel weer), maar je moet wel weten of je hetnubeter doet, en daarom is begeleiding wel aan te raden.

Ik... | 20-05-2010 | @Julian

Eigenlijk bedoelde ik wat anders. ik bedoelde eigenlijk dat ik vooral mijn gezicgt spuug en spuuglelijk vind van de zijkant en een beetje kwart slag, maar van de voorkant niet.

julian K | 20-05-2010 | feedback

Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat iemand hoopt te horen als die hier een bericht plaatst. Of men graag het probleem bevestigd ziet, dus bijval van anderen. Of tips of hulp bij het oplossen van het probleem. Het gebeurt niet zo vaak dat iemand terug komt om te reageren op de reacties namelijk, en dan lijkt het meer alsof iemandgewoon alleen het hart wil luchten.

Als ik reageer op een probleem dat iemand heeft, dan is dat omdat ik het me aantrek en het rot voor die persoon vindt, maar ik vind ik het meestal het meest zinvol als de persoon in kwestie er iets mee kan, want je kunt de wereld nou eenmaal niet veranderen, hooguit jezelf. Ik hoop dus dat je het niet opvat als dat de schuld bij jou zou liggen.Zeker wat houding betreft zou het goed zijn als anderen daar wat meer op zouden wijzen, zo heb ik zelf jaren lang met de verkeerde houding gelopen. Maar uiteindelijk was ik zelf de enige die er iets aan kon doen.

Misschien is het een nuttige tip om de spiegels van H&M te mijden, maar ik zou juist zeggen, kijk juist eens wat vaker in de spiegel om je houding te controleren. Het is niet voor niets dat je grote spiegels ziet in fitnesszalen, dans- en balletstudio's, etc.

Als je denk dat het met houding verbeterd kan worden (en de link die ik plaatste over modellen-werk lijkt te bevestigen dat het invloed heeft op het 'uiterlijk', maar laten we zeker het gezondheidsaspect niet vergeten), en je neemt je voor therapie, sport of anderszins (bv yoga) te doen, dan is het goed om je vooraf te informeren hoe de begeleiders hierover denken, om vooraf een beeld te krijgen van in hoeverre je hierin ook echt begeleiding (en correctie en steun) kunt verwachten.

julian K | 20-05-2010 | gezicht

nou zeg, sinds wanneer zou je op een gezicht moeten spugen? ik begrijp dat je het niet letterlijk bedoelt, maarmet zulke woordenmaak je het er niet beter op.

wat vind je mooi van jezelf bij frontaal zicht?

julian K | 20-05-2010 | ik...

hoe heb je je haar? kort, halflang...

ik... | 20-05-2010 | @julian

Ik reageer, omdat ik inderdaad tips handig fijn vindt. En ik wil ook graag weten waarom ik me zijkant van me gezicht heeel lelijk vind en me voorkant juist mooi, want dat maakt het juist zo moeilijk voor me. Ik snap gewoon niet dat me zijkant wel lelijk kan zijn.Ik vat het ook niet als een schuld op, ik vind de tip ook heel handig! Maar ik bedoelde eigenlijk vooral mijn gezicht. Ik vind van de voorkant gewoon mooi: me lippen, neus, mooie ogen alles in verhouding goed. Maar van de zijkant vindt ik me haar opeens lelijk zitten en me neus best groot en me ogen opeens klein en me lach opeens heel lelijk.

Ik... | 20-05-2010 | haar

Ik heb krullen beetje half lang

Ik... | 20-05-2010 | @

Dat zie ik dan via een andere spiegel de zijkant

julian K | 20-05-2010 | ik...

Leuk, krullen. En welke kleur? Haar, ogen...

Vind je je lach mooi frontaal?

Ik... | 20-05-2010 | ..

Ik heb donker bruine krullen, eigenlijk heb ik heel lang haar maar het krult allemaal om zodat het een heel stuk korter lijkten beetje groen, grijs, blauwige ogen.. die kant op. Als ik lach heb ik mooe rechte tanden, want ik heb een beugel gehad. Maar dat maakt me niet mooier van de zijkant!!

julian K | 20-05-2010 | ik...

Nou,klinkt alseen vrouw waar ik welverliefd op zou kunnen worden!

Wat geef je nu uit aan de kapper?

julian K | 20-05-2010 | kapper

Ik vroeg dat om een beetje indicatie te hebben van de kwaliteit van de kapper die je knipt. Hoewel prijs echt niet alles zegt, hoor. Maar het model, de vorm is wel belangrijk, dat dit zich goed verhoud tot het gezicht (en de vorm van het hoofd). Ik heb zelf ook krullen, dus ik weet uit ervaring dat dat niet eenvoudig is voor een kapper. Krullen gaan zo hun eigen weg, die zijn niet of moeilijk te temmen! Een kapper is een soort beeldhouwer, die uit steen hakt. Bij het kiezen van de kapper zou ik minder letten op het trendy gehalte, en meer op vakmanschap en ervaring. Of, als je iemand ziet met ongeveer hetzelfde haar, zou je die kunnen vragen waar die het laat knippen.

Het kan dat je door een bekende of familielid wordt geknipt. Dat is begrijpelijk want een kapper is handwerk en niet goedkoop, en wij hadden het thuis niet zo breed. In dat geval moet ik nog even nadenken over een tip. Ik denk of lang laten groeien, of juist heel kort. Ik hou zelf wel van dat laatste, maar dat moet je wel durven. (de meeste meiden die ik ken deden dat stapsgewijs, steeds een beetje korter) Ik denk zelf dat er zo veel accent op je ogen komen te liggen. Maar goed, ik zeg dit zonder je gezien te hebben dus dat vind ik moeilijk om te kunnen oordelen.

Wat in ieder geval gratis is, en hopelijk bij jou in de buurt, is het passen van pruiken. Ik woon in de randstad en dan heb je veel winkeltjes waar best leuke moderne modellen te vinden zijn. Je kunt in ieder geval zo uitproberen wat het best bij jou past.

Ik. | 21-05-2010 | kapsel

Jaa, maar ik heb echt een beetje van die 'katja schuurman' krullen, dus als ik het heel kort ga knippen dan krult alles op. Dat had ik ook toen ik nog heel jong was. Maar het klopt wel, want op bepaalde manieren vindt ik mezelf heel lelijk maar als ik me haar weer anders heb dan valt het wel weer mee, ik kan het gewoon moeilijk accepteren dat je ook heel lelijk kan zijn. Mijn kapper is rond de 23 en heeft een eigen zaak dus daar laat ik me haar knippen eigenlijk alleen de puntjes.

julian K | 21-05-2010 | ik...

Heb ik ook, van die krullen, (maar dan zwart) als ik het langer heb. Eigenlijk, hoe langer het wordt, hoe meer het gaat krullen.

Je kunt je probleem eens voorleggen aan de kapper, zonder de krachttermen dan.

;-)

Eigenlijk is je probleem best begrijpelijk, ik zelf had iets vergelijkbaars toen ik mezelf voor het eerst terug zag op een opname met de videocamera. Je bent zo gewend aan hoe je er frontaal uit ziet, van de spiegel, dat je jezelf bijna niet herkent of in ieder geval met verbazing jezelf gade slaat. (oke, ik geef toe, het viel me een béétje tegen...) Ik had toen lang haar, maar het model had eigenlijk alleen maar een voorkant. En ik moest ook wel wennen aan de vorm van mijn hoofd, ja. Anders dan ik dacht dat het zou zijn. Anders dan ik mezelf altijd inbeeldde. Zoiets, denk ik. Of, gewoon de overgang van een plat zelfbeeld naar een 3D zelfbeeld of bewustzijn daarvan.

Zo moet je dat maar zien denk ik. Volgens mij ben jij hardstikke goed met kwastjes en potloden. Beschouw het als een uitdaging (als een spel) om nu je aandacht verleggen naar 3 dimensionaal, dus meerdere invalshoeken. Hou het leuk en speels. Want volgens mij ben je een beetje hard voor jezelf. Je moet het niet doen om je met de besten te kunnen meten, maar om het beste uit jezelf te halen. Overigens, volgens mij is het normaal dat de ogen (relatief) kleiner lijken bij een zij-aanzicht.

Ik... | 23-05-2010 | @

ik zalwat meer gaankijken wat leuk bij me staat. Bedankt voor de tips! Ik zal er wat mee gaan doen :D

herkenning | 26-05-2010 | reactie@zijkant

Kan ik nu wel reageren, gisteren lukte het niet...

julian K | 27-05-2010 | @ik...

Graag gedaan, en succes!

ria | 10-07-2010 | re

ja klopt van de zijkant kan je beter zien als je b.v een heksenkin hebt of lange neus

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]