galerie

San | 22-04-2010 | Geschoren vagina's

Hai,

Wat is dat toch met al die geschoren vagina's?

Ik loop blijkbaar al tijden achter, want ik kwam pas vorig jaar, toen ik een keer in een sauna was, achter deze laatste trend. Ik vond het verschrikkelijk. Enerzijds geneerde ik mij voor mijn eigen natuurlijke bos, en tegelijk zat ik te kijken hoe lelijk en onnatuurlijk het eruit ziet, zo'n naakte vagina bij een volwassen vrouw. Blijkbaar was het fenomeen al lang aan de gang, want iedereen, zelfs oude dames,waren geschoren. Vaak helemaal, soms een beetje.

Ik was er echt geschokt over. Omdat het er zo onnatuurlijk uit ziet EN omdat het me doet denken dat we er blijkbaar uit moeten/willen zien als een meisje van hooguit twaalf jaar. Terwijl we pedofilie per direct veroordelen... Dat kan toch niet kloppen?

Wat is de reden?
Verhoogt dit het lustgehalte bij mannen?
Of zijn we zelf zo bang geworden om volwassen te worden?

Toch heeft het op mij direct het effect gehad dat ik niet meer naar een sauna durf. Scheren vind ik stom, maar mijn beeld is al aan het veranderen... Ja, zo'n grote bos haar. Misschien toch wel niet zo sexy...

Inmiddels knip ik het een beetje bij. Zo zie je maar hoe voorbeelden (dit keer wel 'echte') je zelfbeeld kunnen beinvloeden.

Kaal vind ik nog steeds te ver gaan. Ik ben echter wel benieuwd naar reacties over beweegredenen etc. En zijn er nog dames die het niet doen?

Groet, San

Kitty | 01-05-2010 | scheren

Ik heb geen bos haar maar scheer me ook niet helemaal kaal.Ik hou het bij een streepje en dat vind ik wel mooi.

julian K | 20-05-2010 | free

Doe vooral wat je zelf het mooist vind en waar je jezelf het prettigst mee voelt, en laat dat vooral niet afhangen van wat anderen doen. Bepaal zelf je norm ipv normaal willen zijn, of de norm van de meerderheid te volgen. Uiteindelijk gaat het om eigen-waarde en zelf-respect en dat kunnen anderen je niet geven.

julian K | 20-05-2010 | lust

Ik neem overigens afstand van je suggestie dat een geschoren vagina bedoeld zou zijn om op die van een 12jarige te lijken.Daar heeft het gewoon niets mee te maken. Je suggereert hiermee toch een lustbeleving die we als illegaal en verwerpelijk beschouwen, namelijkpedofilie, en daar neem ik aanstoot van, vind ik bovendien bijzonder beledigend. Ik scheer zelf ook het schaamhaar, en ikkan je verzekeren dat mijn piemel weinig lijkt op dievan een 12 jarige.

julian K | 20-05-2010 | eye of the beholder

Om je vraag te beantwoorden, het wegscheren van het haar zie ik zelf meer als het juist benadrukken (prononceren of expliciet benadrukken) van het sexuele ipv het ontkennen van het sexuele of een 'terugkeer' naar het pre-sexuele dus pre-pubertijd. Toen ik nog een bos schaamhaar had, had ik geen mening want je ziet wat haar en er steekt wat uit.

De functie van schaamhaar is niet omdat je ervoor zou moeten schamen. Het is bedoeld omde sexuele organenwarmer te houden en om feromonen (lokstoffen) langer vast te kunnen houden. Verder is er niets expliciet sexueels of opwindends aan voor mij, net zo min als borsthaar of baardhaar.

Zonder haar zie ik tenminste hoe het er uit ziet, en kan ik het ook als zodanig waarderen. En ja, dat vind ik ook opwindender, maar ook in het geval de kleine schaamlippen uitsteken. Daarnaast is het ook prettiger bij orale sex.

E | 02-06-2010 | Schaamhaar scheren

Tja, ik heb het nog nooit gedaan (ben 19 jaar). Ik zit op zwemmen en in de kleedkamer zie ik dat vrijwel iedereen geschoren is.

Ik maakte me er nooit zo druk over, vond het wel best. Het enige probleem was de bikinilijn... maarja. Nu ik een vriendje heb merk ik dat ik er opeens veel meer mee bezig ben. Geen idee wat hij normaal vindt. Ik blijf het liefst gewoon mezelf, dus aangezien ik nooit scheer zou ik dat het liefst nu ook niet doen. Aan de andere kant voelt het ook lastig om het niet te doen, omdat ik bang ben dat hij het lelijk vindt of iets dergelijks. Dat zou dus mijn beweegreden zijn om het wel te (gaan) doen. Maar ik denk dat ik het er eerst maar even met hem over heb.

Ik snap dus heel goed je probleem, maar ik wilde je eigenlijk vooral laten weten dat ik het nog nooit gedaan heb (en mijn moeder ook niet, voorzover ik weet) en dat ik dat ook best normaal vindt. Het scheren daar schijnt ook behoorlijk onprettig te zijn, met allemaal ingegroeide haartjes en jeuk enzo...

julian K | 03-06-2010 | @E

Lieve E. Ik begrijp dat voor jou belangrijk is 'normaal' te zijn, dat je vriend je niet lelijk vindt, en dat het prettig moet voelen. Dat laatste is overigens goed te voorkomen als je het op de juiste manier doet.Vooral voor vrouwen is het belangrijk hoe anderen hen zien, wat de norm is of wat normaal is. Maar het gaat er niet om dat jij jezelf kunt waarderen als anderen jou waarderen, maar hoe jij jezelf waardeert. Dus probeer het eens bij jezelf. Niet omdat het normaal is, of je moeder het ook doet, maar gewoon om eens te kijken of je het zo mooi vind bij jezelf en of je je er prettig in voelt. Zo ja, dan is het extra leuk als je vriend het ook mooi vindt. En nog leuker als het normaal blijkt te zijn. En als je je er niet prettig bij voelt, en je vriendje dat lelijk vind, pech voor hem. En als dat niet normaal is, jammer dan. Blijf trouw aan jezelf. Als jij het mooie in jezelf ziet, weet je wat je heb te bieden, en het vriendje dat bij jou past, is het vriendje dat je neemt zoals je bent.

geschoren | 13-06-2010 | geschoren @ San

Hi San, jij vond die geschoren look lelijk en onnatuurlijk. Anderen vinden het weer mooi en fris.Vrijheid, blijheid. Voor ons hoofdhaar gaan we wel naar de kapper, we lakken onze nagels en gebruiken lippenstift. Dus wat is nou natuurlijk?

DeToverGieter | 26-06-2010 | scheren ;o

Ik wil niet veel zeggen hoor maar als ik me niet scheer gaat het echt irriteren als ik een onderbroek draag :] ook lijkt het me best wel onhandig als je een bikini draagt met een heel oerwoud tussen je benen

robin | 10-07-2010 | scheren

Nou ik vind het schoner, netter en fijner. moet er niet aan denken om zo,n bos haar te hebben. vind dat er vies uitzien en lijkt me ook niet echt bepaald fijn, lijkt mij ontzettend jeuken. dat zijn mijn redenen voor het scheren .

Groetjes Robin

Merel | 28-07-2010 | Vrouw Man

Wat een prachtig initiatief, beperkt houdbaar, en de samenkomst van mensen hier, als één van de resultaten.

Het stelt mij gerust dat er zoveel mensen zijn die niet vastgeroest zijn in de onderwerpen omtrend het schoonheidsideaal.

Hoewel Julian K het aanstootgevend vindt, klopt het naar mijn idee volledig dat het vrouwelijke schoonheidsideaal voortkomt uit pedofiele voorkeur. Niet in de letterlijke zin op te vatten.

Het is allang bewezen dat de voorkeuren voor uiterlijke kenmerken worden bepaald door de mate van vruchtbaarheid die deze uitstralen. Rode lippen bijvoorbeeld, grote ogen in verhouding tot het gezicht, lange wimpers, zijn kenmerken die opwinden en kenmerken die alleen kinderen allemaal van zichzelf hebben.

De modellen van tegenwoordig lopen over de catwalk als een soort ubermaagden; rode lippen, zwaar opgemaakte vergrote ogen met daaronder een lichaam zonder rondingen, inderdaad zoals dat van een 12 jarige.

Veel mannen zullen zeggen dat ze dit juist niet aantrekkelijk vinden, wel gek dat het dan alsnog zo gedaan wordt..

Uit mijn eigen ervaring weet ik , dat ik meer seksuele aandacht kreeg van mannen op mijn 14e , dan nu op mijn 22e. Onafhankelijk van leeftijdsklasse of socialeklasse van deze mannen.

Ik wil mannen niet in een kwaad daglicht stellen of beweren dat mannen het liefst seks zouden hebben met kinderen. Het lijkt mij wel belangrijk om na te denken over het waarom van wat we om ons heen zien. Waarom gaat het grootste gedeelte van de jongen vrouwen mee in het najagen en willen zijn van iets dat niet bestaat.

Ik denk dat de drijfveren achter het schoonheidsideaal erg ver gaan en diep in ons geworteld liggen. Des te meer we ons bezig houden met het uiterlijk, het oppervlak, des te minder we bezig zijn met ons wezen. Kort door de bocht, maar zo zijn we natuurlijk de ideale consument.

Om terug te komen op het scheren. Ik zou willen dat ik het niet deed maar ik vind het een afstotelijk en vies idee om mijn haar te laten groeien. Daarbij ben ik "overbehaard" en epileer ik mezelf elke dag want zwarte haren in mijn hals of op mijn buik nemen mij mijn vrouwelijkheid af! Daar hoop ik me ooit los van te kunnen maken. Het scheren van mannelijk haar of vrouwelijk haar valt in geen zin met elkaar te vergelijken aangezien het mannelijke en het vrouwelijke op tegenovergestelde wijze wordt vormgegeven in de media etc. Vrouwen zouden juist op het rauwe mannelijke vallen ec status, grootheid , bescherming.

Ik denk dat mannen net zoveel last hebben van het soort van ideaalbeeld dat wordt neergezet. Het houdt elkaar in stand.

Hoe dan ook, dit is slechts mijn beperkte mening. Het belangrijkste is denk ik dat we ons allemaal zo bewust mogelijk proberen te zijn van de invloeden, wat ze met ons doen en hoe we er zelf aan bijdragen.

julian K | 13-08-2010 | merel

Tsja, Merel, op zich een interessante theorie, maar zo kun je wel je fantasie en associaties er op los laten tot je een bevestiging ziet en dat dan vervolgens als 'bewezen' achten, terwijl er nog zoveel andere verklaringen mogelijk zijn. Bovendien negeer je zo redenerend gemakshalve het feit dat bv borsten door mannen als opwindend ervaren wordt, maar laten we niet vergeten, zoals ook het onverhuld zicht (geschoren schaamhaar) op een paar 'onbescheiden' uitstekende schaamlippen op veel (misschien wel de meeste, maar ook weer niet alle) mannen een 'verwoestend' effect heeft.

Ene Mark heeft zich meer dan eens de moeite getroost - net als vele andere mannen - om vrouwen op deze site een hart onder de riem te steken dat ze uitstekende schaamlippen juist zeer waarderen (en dat is een understatement). Dus vraag jezelf af: wie probeert er nu de sexualiteit terug te dringen naar de pre-puberale situatie, zelfs ondanks dat hun partner al had aangegeven 'er geen probleem mee te hebben' ? Ik heb tot op heden nog nergens gelezen dat een vrouw tot labiaplastie is overgegaan als uitdrukkelijke wens of eis van de partner.

Goed. Op zich mag je in zijn algemeenheid wel stellen dat er een zeker ideaalbeeld bestaat tav leeftijd. Daar kun je op evolutie-gebaseerde redenen aan vastkoppelen, die verklaren waarom een jongere vrouw meer in trek is dan een oude vrouw. En omgekeerd, waarom jonge meiden massaal hysterisch kunnen worden bij een bandje van een paar mannen op het podium, niet zelden minstens 2x hun leeftijd of zelfs ouder. En wat denk je, zouden ze 'Snoopy' onderbroekjes naar hun hoofd geslingerd krijgen? Nah, don't think so.

Dat je zelf meer sjans ervaarde op je 14e dan op je 21e kan dus op meerdere manieren verklaard worden, en daarbij sluit ik niet uit dat je op je 21ste je niet zozeer zal letten op de sjans die jij krijgt van 14-jarigen (voor zover die jongens al het lef zouden hebben). Kortom, voor jou is de groep kleiner geworden. Niks misdadigs van jou hoor wat mij betreft, een puber wil nou eenmaal graag voor volwassene aangezien worden en niet bepaald als 'een veertien-jarige'. (maar zeg me als ik me vergis) Maar in het engels kent men de term 'Jail-bait'.

Tot slot, ideaalbeelden kunnen verschillen naar regio, per leeftijd, per cultuur of subcultuur of tijdgeest. Vroeger was een 'sneeuwwitte' huid een ideaal (of het mooiste in het land, volgens het spiegeltje aan de wand) omdat rijke mensen niet in de open zon hoefden te werken, en tegenwoordig is een gebruinde huid weer een status-symbool. Sinds de jaren zestig (tegencultuur) zie je in de mode de 'curved feminine' ingewisseld worden door de 'androgyne' look. (niet voor het eerst, dat kun je ook koppelen aan eerdere emancipatie-golven zie bv de jaren '20) Maar in de porno zie je weer andere smaken. Ook de zogenaamde MILFs of 'cougars', als het om leeftijd (dus oudere vrouwen) gaat.

Oh, en dat vrouwen zich epileren (benen, okselhaar) heeft volgens mij niet zo met pedo-seksualiteit te maken. Vroeger (en nog steeds) gold een baard of borsthaar bij een man als 'sexy', maar dat dit uit zwang is geraakt zou ik niet zozeer koppelen aan pedo-sexualiteit. Je ziet tegenwoordig nog weinig kalende mannen die niet in zo'n geval een geheel kaal hoofd verkiezen.

http://images.usatoday.com/news/_photos/2006/09/25/twiggy.jpg

http://www.1920s-fashion-and-music.com/art-deco-fashion.html

julian K | 13-08-2010 | Merel

Je schreef: Hoe dan ook, dit is slechts mijn beperkte mening.

Tip: probeer ook eens (nou eigenlijk altijd) het omgekeerde van je theorie, dus of het tegendeel bevestigd kan worden. Ter controle. Dan vergroot je het zicht (of het aantal mogelijke verklaringen), ipv dat je die vernauwt door een veronderstelling of zelfs een aanname die soms is gebaseerd op een oppervlakkige, willekeurige, toevallige of juist een (soms onbewust) vooringenomen of bevooroordeelde vergelijking. (in het laatste geval zou een bevestiging zo'n vooroordeel alleen maar versterken en hardnekkiger maken)

Genieter | 31-10-2010 | Flauwekul

Wat een flauwekul allemaal! Als je het fijn/geil of gewoon schoon vindt om je schaamhaar te scheren, doe je dat toch gewoon.

Ikzelf vind het lekker omdat alles dan veel gevoeliger is, so what.

En dat gedoe over pedofilie is ook onzin trouwens. Ik val persoonlijk op vrouwen die vaak iets ouder zijn dan ik (en ik ben 42) maar wel graag (gedeeltelijk) glad van onderen. Heerlijk om zo'n lekker glad kutje lekker lang te bespelen met mijn tong tot ze niet meer te houden is..........

Daphne | 05-10-2011 | kaal

ik voel me gewoon veel gemakkelijker met een kale onderkant, wat anderen mensen daar van vinden maakt mij niet uit. ik vind je reactie een beetje overdreven mensen doen toch wel wat ze willen als ze hun kut willen scheren en daar blij van worden dan doen ze dat toch lekker!

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]