galerie

natascha | 09-03-2007 | altijd die buik

Ik zag gisteren de documentaire in bed met mijn vriend. Hij sliep en had zijn arm om mij heen. Net als de documentairemaakster maakte ik mij zorgen om wat hij van mijn buikje vind. Ik ben 23, hoogopgeleid, slim en toch bijna continue met mijn gewicht bezig. Er is geen uur of ik zit niet te voelen aan mijn buikje. Ik lees de vrouwenbladen en zie al die programma's over perfecte vrouwen. Ik voel me onzekerder met de dag. Mijn kracht om al deze rotzooi te weerstaan haal ik uit een goede omgeving. Mijn moeder is 125 kilo en zielsgelukkig met zichzelf. En ik heb een enorm lieve vriend die van me houdt zoals ik ben en me elke dag verteld dat ik mooi ben.

Ik geloof daarom ook dat onze persoonlijke omgeving ons kan beschermen tegen al die rotzooi. Ik wens daarom iedereen familie, vrienden en een relatie toe waarin ze gewaardeerd worden voor wie ze zijn.

MdJ | 10-03-2007 | reactie

Hoi Natascha,

Ik ken het, constant aan je lichaam/gewicht denken... ik doe ook niet anders, ik denk af en toe dat mijn studie er zelfs onder lijdt...
Ik kom uit een rotgezin: mijn moeder geeft altijd alleen mijn zus complimentjes, mij nooit. Ik krijg alleen te horen: ow, je wilt gaan fitnessen.. ja, dat lijkt me inderdaad niet onverstandig zeg! Ik ben nooit gewaardeerd in het gezin, dat heeft denk ik ook bijgedragen aan hoe ik nu ben. En ze gaan er vrolijk mee verder ook.
En nee, ik lees geen vrouwenbladen, op tv zie ik al meer dan genoeg. Ik zou graag wat willen afvallen, voor mijn gezondheid en mijn zelfbeeld.

Gelukkig heb jij een liefhebbende omgeving. Geniet van je vriend, je moeder, alle positieve dingen!

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]